De hitte die van een föhn of krul/stijltang afkomt zorgt er daarnaast ook voor dat het water in je haren verdampt. Het vochtgehalte in je haren raakt zo laag, dat je haar droog, broos en breekbaar wordt. Hoewel sommige vrouwen ervan uitgaan dat föhnen beter is dan stylen, is niets minder waar.
Als je de smaak te pakken hebt, kan het heel goed zijn dat je iedere dag met de krultang aan de slag wilt gaan! Probeer het niet te doen! Het is namelijk niet goed voor je haar. Je haar heeft ook de tijd nodig om te herstellen.
Je kunt ze instellen op de gewenste/benodigde temperatuur en je hebt tegenwoordig ook verschillende materialen die schade aan het haar voorkomen. En natuurlijk, als je je haar elke dag stijlt met de stijltang. Of dit doet op nat haar. Dan kun je gegarandeerd rekenen op beschadigd haar.
Door de hitte van een föhn kan je haar uitdrogen, beschadigen of dof worden. Wanneer je je haar vaak föhnt merk je dat het droger wordt. Maar hoe komt dit? De hitte van een föhn zorgt ervoor dat het water in de haren verdampt.
Wij raden aan om de 2 a 3 dagen het haar te stijlen. Mocht je tekenen van beschadiging zien, dan adviseren we de stijlltang iets minder frequent te gebruiken. Maar zorg ook dat je een goede hittebescherming gebruikt. Dit heeft ook grote invloed op de reactie van jouw haar op de stijltang.
Dus te veel stijlen is natuurlijk ook niet goed. Je krijgt er breekbaar en droog haar van. De ene heeft daar sneller last van dan de ander, maar hoevaak is nou het maximale om te stijlen? Je kunt je haar het beste één keer per week stijlen, legt specialist Raechele Cochran Gathers uit in een artikel van mindbodygreen.
De hitte die van een föhn of krul/stijltang afkomt zorgt er daarnaast ook voor dat het water in je haren verdampt. Het vochtgehalte in je haren raakt zo laag, dat je haar droog, broos en breekbaar wordt. Hoewel sommige vrouwen ervan uitgaan dat föhnen beter is dan stylen, is niets minder waar.
De warmte van föhnen, stijlen of krullen kan leiden tot haarbeschadiging, wat uiteindelijk zorgt voor haaruitval. Zorg er daarom voor dat je je haar goed beschermt met de juiste producten en gebruik nooit een föhn, krul- of stijltang op nat haar. Wist je dat je anticonceptie ook de oorzaak kan zijn van je haaruitval.
Je kunt je haar natuurlijk ook aan de lucht laten drogen, maar dat duurt wel wat langer. Ferry Loeve, eigenaar van Het Haartheater, adviseert overigens om toch te proberen je haar zoveel mogelijk met koude lucht te föhnen “om je haar zo min mogelijk te beschadigen.”
De meeste tangen zijn in te stellen van ongeveer 130 graden tot 220 graden. Het is even uitproberen welke temperatuur jouw haar lang genoeg in de krul houdt. Heb jij lang haar? Dan heb je meestal een warmere tang nodig, door het gewicht van je haar zakt de krul namelijk sneller uit.
En we kunnen alvast verklappen: dat is niet elke dag. Als jouw haar elke dag met een bloedhete stijltang in aanraking komt, dan is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met droog, breekbaar en poreus haar. Sommige haartypes zijn hier gevoeliger voor dan andere haartypes.
Bij het knippen van krullen is dat een ander verhaal: krullenkappers knippen namelijk in droog haar, omdat ze dan veel beter kunnen zien hoe je krullen vallen. In droog haar knippen zorgt ervoor dat er precies op de krul geknipt kan worden, zonder het haar te kort te maken en met respect voor de krulvorm.
185 °C, zo blijkt. Dat is volgens experten namelijk dé gulden middenweg om je haar in vorm te krijgen zonder het te beschadigen.
Vanaf eind augustus, begin september neemt de dagelijkse haaruitval plotseling toe. Het hoogtepunt van het haarverlies ligt in oktober. De herfst is de periode van het jaar waarin het haarverlies extra heftig is. Dit wordt gevolgd door het voorjaar, in de maanden maart en april.
Als je bijvoorbeeld je haar normaal los draagt, met een scheiding in het midden, en haren opmerkt die uitsteken tussen de andere hoofdharen en niet langs de scheidin, dan is dit nieuw groeiend haar.
Wat is extreme haaruitval en wat veroorzaakt haaruitval? Het is normaal om ongeveer 100 haren per dag te verliezen. Dit zijn de haren die je in je douche, op je tapijt en op de schouder van je jas aantreft.
De krultang is wellicht de meest voor de handliggende tool om krullen in je haar te maken. De tangen zijn in verschillende diameters verkrijgbaar, en des te groter de diameter, des te groter de krul. Was je haar, droog het en breng een heat protecting spray aan. Verdeel je haar daarna in lokken.
Wist je dat scrunchies ook nog eens veel beter voor je haar zijn? Elastiekjes met zo'n stukje metaal erin blijft je haar aan vast zitten en daardoor breekt dit af. Scrunchies bestaan uit een elastiek met daar omheen een geplooid zacht stuk stof, daardoor is hij super fijn voor je haar en breekt het dus niet af.
Pony's zijn nog altijd een grote trend en dat vinden we helemaal niet erg! De pony kan jouw hele uitstraling in een klap veranderen en is daarnaast in heel veel vormen te creëren. Komend najaar zien we dan ook pony's in alle lengtes: zowel volle, lange pony's als rechte of juist schuine pony's.
Lang haar zonder vorm met een middenscheiding is zo'n beetje het meest verouderende kapsel dat je kan nemen. Als je wel graag lengte wilt behouden, kun je een lange bob (ook wel een 'lob') overwegen. Daarbij valt de langste laag tot net iets over het sleutelbeen.
Net zoals balayage is de pony anno 2021 zacht, ook wel 'curtain bangs' genoemd. Eén van de opvallendste haartrends van 2021. Nu zien we nog overal de middenscheiding voorbij komen, maar die trend laten we dit jaar achter. In 2021 is de zijscheiding terug van weg geweest.