Dat je eerste liefde moeilijk is om ooit te vergeten, betekent gelukkig niet dat dit de enige ware liefde is die je in je leven zal hebben. Kortom: je eerste liefde is een leerzame ervaring die je alleen maar helpt in de toekomst.
Bijna acht op de tien hervonden eerste liefdes waren nog samen. Ook het scheidingspercentage lag erg laag: slechts 1,5 procent van de mensen die vele jaren na dato getrouwd waren met hun oude vlam, was daarna weer gescheiden.
Luisteren en kijken, naar de ander – met empathie. Bewust zijn van wat de ander belangrijk vindt, wil, droomt, waar de ander bang voor is. De ander waarnemen alsof je hem of haar voor het eerst ziet. Jezelf openstellen en je eigen (voor)oordelen en projecties en associaties aan de kant zetten.
Op elkaar lijken qua persoonlijkheid, levensdoel, interesses en levensstijl is de beste voorspeller voor een goeie match. Ook culturele achtergrond, intelligentie en sociaal economische klasse zijn goede indicatoren dat je de ware voor je hebt.
Dit is een relatie waarbij beide partners bereid zijn om 100% van zichzelf te geven, wat er ook gebeurt. Als je echt van iemand houdt, moet je er niet aan denken of je aan het geven bent of aan het nemen, maar je moet langs beide kanten bereid zijn om te geven, te geven, te geven en dan nog wat meer te geven.
Bij verliefdheid produceert de hypothalamus indirect grote hoeveelheden fenylethylamine en noradrenaline. Dit zijn neurotransmitters die boodschappen overbrengen. Deze boodschappers geven aan je autonome zenuwstelsel door dat je hart sneller moet kloppen.
Recent onderzoek wijst uit dat we tijdens onze levensloop slechts drie keer verliefd worden, en telkens ook op een andere manier.
Je inspireert elkaar
De liefde van je leven inspireert jou (en andersom). Je wilt het beste voor elkaar en je support de ander altijd in het volgen van zijn of haar dromen. Ook help je elkaar om alles uit jezelf te halen.
Mensen noemen vaak dat ze “de klik” voelen als het eerste contact heel makkelijk gaat: het voelt meteen vertrouwd. Ze krijgen het gevoel dat ze de ander al jaren kennen. Dit is een heel fijn gevoel. Vaak komt het omdat deze persoon iets aanraakt wat je al kent.
1, 2, 3. Uit onderzoek is gebleken dat we gemiddeld zo'n 3 keer écht verliefd worden op een persoon. Het gaat hier dan ook niet om zo maar een simpele verliefdheid. Het onderzoek laat namelijk ook weten dat het bij verliefdheid gaat om drie verschillende soorten verliefdheden.
Onderzoeken tonen aan dat mensen in het algemeen 6 tot 18 maanden nodig hebben om over een relatiebreuk heen te komen. Het is onmogelijk om die oude liefde te vergeten. Dat komt omdat je geen controle hebt over je eigen herinneringen. Wat je echter wel kan doen, is de emotionele impact beheersen.
Soms kan de liefde écht weer opbloeien, doordat je samen iets bijzonders meemaakt. En ook al is het misschien iets anders dan de prille verliefdheid van een puber, het zorgt er wel voor dat je je realiseert waarom je ook alweer bij je geliefde bent.
Ja, ex partners komen dus altijd terug, maar niet altijd op het moment waarop je het zou verwachten. Naarmate de tijd verstrijkt bestaat de kans dat jij anders naar de situatie en de relatie gaat kijken. Het is dan ook heel goed mogelijk dat je uiteindelijk beslist om je oude relatie niet meer te herstellen.
Ze gokt dat ongeveer 6 procent een 'doorstart' maakt. Maar ze ontdekte ook dat van de 1001 stellen die ze sprak, 64 procent succes had bij de herkansing. Opvallend: geen enkel stel zei dat het 'net als vroeger was'.
Niets om je zorgen over te maken, want het is volkomen normaal. Maar volgens wetenschappers is er wel een manier om opnieuw verliefd te worden op je parnter. Een studie uitgevoerd door Universiteiten van Rotterdam en Missouri heeft aangetoond dat het mogelijk is om zelf te sturen hoe graag je iemand ziet.
Dopamine komt bij zowel mannen als vrouwen vrij als ze opgewonden raken door de kans op een nieuwe liefde. Oxytocine komt bij vrouwen vrij als ze iemand beginnen te vertrouwen (vaak na zoenen, knuffelen of seksueel contact). Bij mannen is het vasopressine dat in deze situatie vrijkomt.
Misschien heeft iedereen wel ergens gelijk. Echter is uit een publicatie van Elephant Journal gebleken dat de meeste personen in het algemeen slechts op drie mensen verliefd worden. Of beter gezegd: op drie verschillende types.
Welnu, er is onderzoek gedaan. Volgens experts is je vijfde seksuele partner je ware partner. Hoe dat werkt? Zeker tweeduizend mensen werden geïnterviewd over hun liefdesleven.
Je lichaam, je hersenen raken er erg aan gewend om deze gedachten te hebben. Het blijven denken aan die persoon is dus een verslavende gewoonte geworden omdat jouw hersenen gewend zijn aan deze “gedachtenwegen”. Dit is een puur fysieke gewenning en fysieke verslaving.
Hij vertoont onzekerheid in zijn lichaamstaal
Een verliefde man is erg onzeker (al zou hij dat zelf nooit toegeven). Een man die verliefd op je is probeert constant indruk op je te maken. De hele tijd speelt de volgende gedachte door zijn hoofd: “Ik hoop echt dat zij me leuk genoeg vindt.”
Als een man op je verliefd is dan zul je dat al snel merken. Hij kan met zijn ogen niet van je afblijven. En dan niet alleen je lichaam, maar vooral je gezicht, je lach, je ogen en hoe jij je beweegt. Zoekt hij steeds oogcontact met je?
Als een man écht verliefd op je is betekent dat vaak dat hij jou ook vertrouwt en zich dus kwetsbaar bij jou durft op te stellen. Mocht hij jou dus persoonlijke verhalen vertellen (die niemand anders weet) en is hij vaak open en eerlijk over zijn gevoelens bij jou, dan is de kans groot dat hij verliefd op je is.