Hoisinsaus heeft een sterke geur en smaak, die zowel zoet als zout is. De saus is ook een beetje pittig en heeft sterke umamismaken.
Hoisinsaus wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, knoflook, chilipepers, azijn, suiker en diverse kruiden. De saus heeft een rijke, donkere kleur en een complexe smaak met zoete en hartige tonen. Het heeft ook een hint van umami, wat het extra speciaal maakt.
Als alternatief wordt weleens miso, gochujang met vijfkruidenpoeder of Thaise chilisaus met vijfkruidenpoeder gebruikt. Verder worden rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water gebruikt in het klassieke recept. De saus heeft altijd een kenmerkende smaak, die zowel iets zoets als iets hartigs heeft.
Gezondheid
Sauzen zoals Hoisinsaus zijn niet geschikt als onderdeel van een gezonde dagelijkse voeding. Hoisinsaus kun je wel als extraatje eten. Het advies is om dat niet meer dan drie keer per week te doen.
Herkomst. Hoisin betekent "zeedieren" in het Kantonees. Toch worden er geen zeevruchten in de saus verwerkt en wordt hij veelal gebruikt om vleesgerechten op smaak te brengen.
Scholtes Noten & Deli De beste hoisinsaus vind je bij Scholtes Noten & Deli.
Lee Kum Kee Hoisin saus is een veel gebruikte saus in de Chinese keuken. Deze saus heeft een zachte zoete smaak en past goed bij verschillende soorten vlees, zoals kip of varkensvlees. Lee Kum Kee is het grootste en meest bekende Chinese sausmerk op de wereldwijde markt.
Gezond uit eten bij de Chinees
tjaptjoi met kip of ossenhaas. varkens- of ossenhaas met oesterketjap op paprikasaus. gepocheerde vis met Chinese paddenstoelen. gegrilde garnalen.
Conimex hoisin woksaus, een zoet pittige Chinese saus met authentieke kruiden en specerijen. In combinatie met kipblokjes, Oosterse wokgroente en woknoedels geniet je snel van een heerlijke maaltijd. Nog zelf toevoegen: 1 zak Oosterse wokgroenten, 250 gram kipfilet, Conimex woknoedels.
Hoisinsaus is een zoete en hartige saus die oorspronkelijk uit China komt. Het wordt vaak gebruikt in de Chinese keuken als dipsaus voor gegrild vlees en als smaakmaker in gerechten zoals pekingeend en mu shu varkensvlees.
Zoete Aziatische Saus: Een Heerlijke Mix van Ingrediënten
Zo bevat onze saus onder andere sojasaus, rijstazijn, suiker en gember. Deze ingrediënten zorgen voor een zoete en licht pittige smaak die perfect past bij verschillende gerechten.
Oestersaus heeft een zoetige smaak die ontzettend vol en rijk is en veel umami heeft. Juist omdat de saus zo vol met smaak zit hoef je vaak maar een beetje te gebruiken. De saus is perfect in balans door verschillende smaken. Zo zit er ziltige umami in door de oesters en het zoete door de toevoeging van suiker.
Heb je per ongeluk geen ketjap in huis, dan kun je één deel sojasaus mengen met één deel suiker of melasse. Wil je extra veel smaak? Dan kun je ook nog gember of bijvoorbeeld steranijs toevoegen. Het is niet helemaal hetzelfde, maar in geval van nood kom je er goed mee weg.
De smaak van deze Sichuan peper wordt vaak omschreven als pikant met een vleugje citroen en anijs. Een unieke smaakcombinatie dus, zeker in combinatie met de overige specerijen die gebruikt worden voor de saus. Door deze saus te verwerken in uw Chinese maaltijd, zult u bij iedere hap een smaakexplosie ervaren.
Hoe smaakt sojasaus? Het is een umamibommetje en varieert van behoorlijk zout – in de regel hoe lichter de sojasaus hoe zouter de smaak – tot bijna schenkstroop-zoet (ketjap manis). Ketjap manis betekent letterlijk 'zoete sojasaus', een dikke, donkere sojasaus gezoet met palmsuiker.
Na opening is in de koelkast hoisin-saus nog weken houdbaar.
Overname Emté
Samen met Coop worden alle aandelen van Emté overgenomen van Sligro Food Group. Van de 130 winkels worden er 79 omgebouwd naar Jumbo, waarvan de eerste op woensdag 19 september aan de Hatertseweg in Nijmegen.
Veel van het vlees van Jumbo komt van dichtbij, oftewel van Nederlandse boeren. Deze boeren besteden extra aandacht aan het welzijn van de dieren. En het vlees is extra lekker en vers, omdat het geen grote afstand hoeft af te leggen voordat het bij jou op je bord ligt.
Tahini is een pasta gemaakt van gemalen en gepelde sesamzaadjes en wordt gebruikt in de Noord-Afrikaanse, Griekse, Turkse en Midden- Oosterse keuken. Tahini wordt geserveerd als dip of als een belangrijk component van houmous, baba gonoush en halva. Klaar voor gebr uik.
Restaurant Woo-Ping is uitgeroepen tot 'beste Aziatische restaurant van Nederland'. Het restaurant is al meer dan 27 jaar gevestigd aan de Julianalaan in Schiedam en heeft inmiddels behoorlijk wat bekendheid opgebouwd.
Afhaalchinees bevat veel vet en andere ongezonde ingrediënten om aan de westerse smaak te voldoen. Afhaalchinees is dan ook geen gezond alternatief voor de Hollandse aardappels, groente en vlees.
Foe yong hai is ongezond omdat met name de saus te veel suiker bevat. Dat is erg jammer want de rest van het gerecht is eigenlijk best gezond aangezien de basis uit een omelet met groenten bestaat. En van eieren en groente kun je eigenlijk nooit teveel eten als je diabetes hebt of een koolhydraatarm dieet volgt.
Bij vier van de onderzochte negen eetmomenten en eetgelegenheden, is de oudgediende mayonaise gewoon nog de populairste saus, aldus het onderzoek. Ongetwijfeld wordt hiermee bedoeld fritessaus en/of mayonaise.
Wat is het verschil tussen oestersaus en sojasaus? Oestersaus bestaat uit o.a. geconcentreerde oesterextracten, vaak in combinatie met sojasaus.Sojasaus bestaat uit gefermenteerde sojabonen, zonder oesterextracten.
Sriracha is hot sauce die je kunt vervangen door iedere andere chilisaus (zoals sambal oelek!). Heb je die niet, dan kun je ook gaan voor een snuf chilivlokken, een fijngehakt chilipepertje of een beetje chili-olie.