De kleurcode van het reisadvies voor Zuid-Korea is groen behalve het grensgebied met Noord-Korea. De veiligheidsrisico's zijn vergelijkbaar met die in Nederland (met uitzondering van het grensgebied met Noord-Korea). Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland.
Zuid-Korea is een van de veiligste landen ter wereld. Het criminaliteitscijfer is heel erg laag. Dat neemt niet weg dat je altijd voorzichtig dient te zijn. Vooral in het verkeer is oplettendheid geboden, zeker in de grote steden.
Draag geen schoenen in gebedshuizen, waar mensen worden aanbeden of bij mensen thuis. Plaats je voeten niet op meubels. Dit doe je thuis misschien, maar niet bij anderen. Eet of drink niet in het openbaar terwijl je loopt.
Zuid-Korea is duurder dan veel andere Aziatische landen. Vergeleken bij Japan en westerse landen is het leven in Zuid-Korea echter redelijk goedkoop. Eten en drinken zijn een stuk goedkoper dan in Nederland en de keuze is enorm. Je kunt daardoor goed eten en toch weinig geld uitgeven.
Bezoek je Zuid Korea in de zomer, dan kun je er volop genieten van mooie stranden. Langs de gehele kust zijn er een aantal mooie stranden te vinden en ook Busan beschikt over een langgerekt strand. Verder is Jeju island een absolute must voor strandliefhebbers of je kunt de kleinere eilanden in het zuiden verkennen.
Seoul is één van de meest veilige steden van Zuid Korea. De criminaliteitscijfers zijn laag en vergelijkbaar met de meeste Europese steden wat betekent dat het voor toeristen veilig is om ook 's nachts rond te lopen. Wel is het belangrijk dat je goed oplet in het verkeer vanwege de drukte in de straten en op de wegen.
De kleurcode van het reisadvies voor Zuid-Korea is groen met een klein deel rood bij het grensgebied met Noord-Korea. De inreisvoorwaarden zijn veranderd: er is geen PCR-test meer nodig voor vertrek naar Zuid-Korea. Wel moet u na aankomst in Zuid-Korea een PCR-test doen en de uitslag afwachten.
Het overgrote deel van Zuid-Korea kent een warm landklimaat. Het centrale deel van het land, waar je de bergen vindt, kent een Dwa-klimaat, met droge winters en langs de kustgebieden in het westen en het oosten heerst het Dfa-klimaat, met neerslag gedurende het hele jaar.
Demografie. In Zuid-Korea telt ruim 50 miljoen inwoners waarvan de helft bijna in Seoul woont. Er wonen daarnaast ook nog eens bijna 2 miljoen buitenlanders. Seoul behoort met z'n 22 miljoen inwoners tot de grootste steden ter wereld.
Hieronder vindt u relevante wet- en regelgeving, waar u wellicht mee te maken krijgt tijdens uw bezoek aan Zuid-Korea. – Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 19 jaar. – Alcohol en verkeer: Maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5. – Tabak: Kopen en/of roken vanaf 19 jaar.
Iets meer dan de helft van de Zuid-Koreanen is gelovig. De twee grootste geloofsovertuigingen in Zuid-Korea zijn het boeddhisme (23%) en het christendom (29%). Boeddhisme in Zuid-Korea: Het boeddhisme kent een lange geschiedenis in Korea.
Leidingwater drinken in Zuid-Korea wordt afgeraden.
Seoul ligt op ruim 8.569 kilometer vliegafstand van Amsterdam (Schiphol). De gemiddelde vliegtijd naar deze stad is zonder overstap 10 uur en 30 minuten.
De Koreaanse keuken is gebaseerd op rijst, groenten, vis, zeewier en tofoe (dubu in het Koreaans). Typische Koreaanse maaltijden staan bekend om het grote aantal bijgerechten (banchan) die rijst, soep en kimchi (gefermenteerde groenten) vergezellen.
De zomermaanden, van juni tot en met augustus, kenmerken zich door hoge temperaturen (25-30 graden) en veel neerslag. Vooral in juli is de kans op regenbuien enorm. De beste reistijd voor Zuid-Korea is dan ook tijdens de lente en de herfst.
Zuid-Korea kent vier verschillende seizoen, die ongeveer gelijktijdig met de Nederlandse seizoenen wisselen. Tussen maart en mei is het lente. De zomer in Zuid-Korea loopt van juni tot september en van september tot en met november is het herfst. De winter begint in december en duurt tot ongeveer half maart.
Zuid-Korea heeft een oppervlakte van 99.720 vierkante kilometer. Dat is ruim twee keer Nederland of drie keer België. Zuid-Korea bestaat voor het overgrote deel uit bergen, met daartussen lange rivieren, vruchtbare akkers en steden. Liefst 70% van het oppervlak is bergachtig.
Koreanen zijn gewend om 's ochtends al te beginnen met uitgesproken smaken, vaak bestaat het ontbijt uit rijst, rijstcake, soep en bijpassende bijgerechten (banchan) zoals kimchi, komkommersalade en rettichsalade.
In tegenstelling tot Noord-Korea is Zuid-Korea een democratie. Zuid-Korea staat bekend als een rijk land in Azië. In de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw groeide economie in korte tijd heel snel. Samen met Singapore, Taiwan en Hongkong vormt Zuid-Korea de Aziatische Tijgers.
Als je meer wil ondernemen en dus ook moet reizen, entre tickets moet betalen en iets luxer slaapt en eet komt je budget Zuid-Korea op zo'n ₩80.000 (€60) per dag.
Het is een perfecte mix van oud en nieuw. Je hebt de eeuwenoude cultuur met prachtige tempels en mooie festivals en tradities maar ook de bruisende steden zoals Seoul. Zuid-Korea is een droombestemming voor vele.