en Sport ze! Zinnen als 'Ik werk de werkdag', 'Ik werk de dossiers', 'Ik sport mijn sport' klinken immers raar. Het is ook mogelijk dat ze alleen een verzachtend effect heeft op de gebiedende wijs. Door ze toe te voegen verandert de gebiedende wijs in een succeswens.
De uitdrukking Werk ze! wordt in twee woorden geschreven en het tweede woord begint met een z. Ze bestaat uit de gebiedende wijs werk en het persoonlijk voornaamwoord ze. De betekenis ervan kan omschreven worden als 'Ik wens je een prettige werkdag', 'Succes met werken' of 'Werk goed vandaag'.
Antwoord. Correct is Werk ze!, met een z en in twee woorden.
Volgens Coppen is werk ze een soort verkorting van 'werk op de manier die je het best bevalt en die je het meeste resultaat oplevert'. Het woord ze staat voor een veel langere wens waarin succes wordt verbonden met 'zoals je gewend bent als je op je best bent'.
Dank je wel en dankjewel zijn allebei correct in de betekenis 'ik bedank je'. Ik heb al gegeten, dank je wel / dankjewel. Dank je wel / dankjewel voor je hulp.
zijn zogenoemde onovergankelijke werkwoorden. 'ze/se' kan worden vastgesteld. moeten worden: eetse, wandelze, werkse en slaapse!
We schrijven ervan aan elkaar als de combinatie een voornaamwoordelijk bijwoord is. Dat is het geval als u de combinatie kunt vervangen door het oorspronkelijke voorzetsel en een naamwoord.
Genieten van iets betekent in de standaardtaal in het hele taalgebied 'plezier aan iets beleven'. Iets genieten betekent in het hele taalgebied 'tot zijn gebruik, nut, voordeel hebben'.
Is het 'de trainer' of 'het trainer'?
Het is 'de trainer', want trainer is mannelijk. Als je het aanwijst is het 'die trainer'.
"genieten" in het Engels
enjoy it!
aangenaam, aardig, amusant, behaaglijk, charmant, fijn, gelukkig, gemakkelijk, genoeglijk, gezellig, goed, grappig, jofel, lekker, leuk, lollig, plezant, prettig, vermakelijk, vlot. enig (bn) : beeldig, dol, fijn, grappig, heerlijk, leuk, ongeëvenaard, onvergelijkelijk, schitterend, verrukkelijk, voortreffelijk.
Ik hou en ik houd zijn allebei correct. Zowel in gesproken als in geschreven taal is ik hou de gewone vorm. De vorm met -d komt vooral voor in formelere geschreven taal. Zij is de vrouw van wie ik hou / ik houd.
U is een persoonlijk voornaamwoord, de beleefdheidsvorm van de tweede persoon enkelvoud. In de tweede persoon enkelvoud komt er een t achter de stam (vind). Je krijgt dan: u vindt. Ook wanneer het onderwerp u ná het werkwoord komt, schrijven we een t achter de stam: wat vindt u van de nieuwe minister?
De juiste schrijfwijze is: ervan uitgaan, ik ga ervan uit. De regel is: schrijf voorzetsels (zoals van en uit) aan een voorafgaand of volgend woord vast als het voorzetsel niet hoort bij een ander woord.
Ze is een persoonlijk voornaamwoord. Er zijn nog meer veelvoorkomende aansporingen die bestaan uit zo'n gebiedende wijs en ze: Eet ze! Fiets ze!
(slaap lekker, welterusten) eet ze! (eet smakelijk)
Je t'en prie.
Het Poolse woord voor “bedankt” is dziękuję.
Voorbeeldzinnen en teksten; bedankt voor de samenwerking
-> We willen je graag laten weten hoe blij we met je zijn. -> Dank je wel dat je de moeite hebt gedaan om me hierbij te helpen / dit voor me op te zoeken. -> Het is fijn om te weten dat ik bij jou terecht kan. Dankjewel.
Ik rij en ik rijd zijn allebei correct. Zowel in gesproken als in geschreven taal is ik rij de gewone vorm. De vorm met -d komt vooral voor in formelere geschreven taal. Ik rij / ik rijd nooit onder invloed.
Het werkwoord willen geven we in de derde persoon enkelvoud geen -t: hij wil, wil hij. De vorm hij wilt* (of wilt hij*) is niet correct.
In gesproken taal is hou de gewoonste vorm, evenals in minder formele geschreven taal. In formelere geschreven taal komt de vorm houd meer voor.
eindeloos, fantastisch, fraai, geweldig, groots, heerlijk, kostelijk, luisterrijk, magnifiek, mooi, moorddadig, oogverblindend, schitterend, schoon, splendide, subliem, superbe, verrukkelijk, voortreffelijk, wondermooi.
Antoniemen van saai zijn boeiendboeiend, geanimeerd en vermakelijk.