Hummus is een goede bron van eiwitten Niet alleen voor fanatieke sporters, maar voor iedereen. Je lichaam heeft deze belangrijke bouwstoffen namelijk nodig om je botten en spieren te onderhouden. Kom je met moeite aan je dagelijkse portie eiwitten?Dan heb je een hele goede reden om meer hummus te eten.
Twee eetlepels hummus per dag is een goede hoeveelheid. Hiermee kun je twee boterhammen besmeren. Let ook op waar je hummus mee combineert. Veel mensen eten hummus op crackers, toastjes of brood.
Hummus is zo'n voedingsmiddel dat er om bekend staat dat het niet alleen heel lekker is, maar ook heel gezond. Het is een voedzame spread voor op brood, maar je kan er ook heel goed wat rauwkost in dippen. Doordat het van kikkerwten wordt gemaakt zit het boordevol eiwitten en daar worden we blij van als hardlopers!
Gezonde hummus past absoluut in een eetschema voor afvallen of aankomen. Maar natuurlijk moet je wel nog steeds rekening houden met de hoeveelheid calorieën die er in zitten. Gemiddeld genomen bedraagt de voedingswaarde per 100 gram: 312 kcal: Dat is dus best veel.
Kortom: Hummus bevat kikkererwten, olijfolie en sesamzaad (tahin); ingrediënten waarvan bekend is dat ze ontstekingsremmend werken. Hummus is een goede bron van voedingsvezels, die bijdragen aan een goede spijsvertering.
Vezels helpen de ontlasting zachter te maken en zorgen voor regelmatige stoelgang. Onderzoek toont aan dat mensen die kikkererwten eten als onderdeel van hun dieet vaker stoelgang hebben zonder al te veel inspanning of pijn. De eiwitten en vetten in hummus zorgen er ook voor dat het beter verteerbaar is.
Hummus is een goede bron van eiwitten
Niet alleen voor fanatieke sporters, maar voor iedereen. Je lichaam heeft deze belangrijke bouwstoffen namelijk nodig om je botten en spieren te onderhouden. Kom je met moeite aan je dagelijkse portie eiwitten?Dan heb je een hele goede reden om meer hummus te eten.
Gewichtsverlies en onze favoriete dip. Veel mensen maken zich zorgen en vragen zich af of hummus dikmakend is als ze aan hun dieet beginnen. Dat is jammer, want humus kan een geweldige snack zijn die daadwerkelijk helpt bij het afvallen . Dat komt omdat enkelvoudig onverzadigde vetten je helpen om af te vallen, met name buikvet.
Conclusie. De AH Klassieke hummus en de AH Hummus scoren het best op de meeste punten. Beide zijn ze laag in verzadigd vet en bevatten de meeste kikkererwten. Qua vezels en zout scoort de AH Hummus net even iets beter, maar voor welke van de twee je kiest, dat maakt niet zo heel veel uit.
Omdat hummus rijk is aan vezels, helpt het je niet alleen om je vol te voelen, maar verbetert het ook je darmgezondheid . Het type zetmeel in kikkererwten kan helpen bij gewichtsbeheersing en omdat kikkererwten een ingrediënt met een lage GI zijn, kan hummus ook helpen bij het ondersteunen van de bloedsuikerspiegel, wat kan helpen bij het beheersen van diabetes.
Hummus is een puree van onder andere kikkererwten. Kikkererwten vallen onder peulvruchten en zijn goed voor je gezondheid. Ze verlagen onder andere je cholesterolgehalte, wat helpt om de bloedvaten gezond te houden.
Over het algemeen hebben de hummus varianten met groente de meest gezonde samenstelling, oordeelt de Consumentenbond. Die scoren het vaakst een A. Daarna komen de pikante varianten, gevolgd door de naturel hummus en de hummus met kruiden. De hummus soorten met fruit scoren het laagst, vooral C's en nooit een A.
Vezels, vezels en nog eens vezels
Onderzoek toont aan dat de inname van extra vezels gelijk gaat met een daling van de bloeddruk. “Vervang je vleeswaren door bijvoorbeeld hummus of groentespreads en vervang vlees in je maaltijd zo nu en dan door bijvoorbeeld linzen.
Een gezonde portie hummus is ongeveer 2-4 eetlepels per dag , maar dit moet worden overwogen naast de rest van uw dieet. Er zitten ongeveer 27 calorieën in een eetlepel kant-en-klare hummus, maar dit kan veranderen als u het thuis zelf maakt.
Hummus is zo'n voedingsmiddel dat er om bekend staat dat het niet alleen heel lekker is, maar ook heel gezond. Het is een voedzame spread voor op brood, maar je kan er ook heel goed wat rauwkost in dippen. Doordat het van kikkererwten wordt gemaakt zit het boordevol eiwitten en daar worden we blij van!
Hummus is een veelzijdig ingrediënt en een goede bron van vezels, samen met vitaminen en mineralen zoals mangaan, koper, foliumzuur en ijzer. Dankzij het indrukwekkende voedingsstoffenprofiel kan het helpen ontstekingen te verlichten, de gezondheid van het hart te bevorderen en de bloedsuikerspiegel te reguleren .
Gezonde hummus
Kikkererwten bevatten veel eiwitten, wat goed is voor je spieropbouw. Behalve veel eiwitten bevat hummus ook magnesium, ijzer, zink, molybdeen, mangaan, fosfor, folaat ( ook wel foliumzuur) en vitamine B6. Voeding met foliumzuur kan het risico op darmkanker verlagen. Daarnaast bevat hummus veel vezels.
Het valt de Consumentenbond op dat vooral A-merken hummus maken met een ongezondere samenstelling. Zo krijgt de bekende Maza hummus geen enkele A, zelfs de zoutarme variant niet. Chef-kok en kookboekenauteur Mounir Toub eet nooit hummus uit de supermarkt.
Het helpt mogelijk bij gewichtsverlies
Ook de vezels in hummus helpen bij het afvallen, omdat ze de darmen gezond houden. Ze kunnen ook zorgen voor een langer verzadigd gevoel. Bovendien zijn plantaardige proteïnen (ook wel eiwitten) belangrijk als je wil afvallen.
"Hummus is gemaakt van de peulvrucht kikkererwten en in de Schijf van Vijf raden we aan om per week twee tot drie opscheplepels (135 gram) peulvruchten te eten in plaats van een stuk vlees.
Stop met het eten van snelle suikers
Zoals koek, snoep, chocolade, maar ook witbrood, witte pasta en patat.Vergeet ook frisdranken en vruchtensappen niet. De suikers in dit soort producten geven je snel energie, maar niet een langdurig vol gevoel. Daardoor krijg je snel weer honger.
Een handje geroosterde kikkererwten bevat ongeveer 100 kilocalorieën, 5 gram proteïne en iets meer dan 3 gram vezels voor een verzadigend gevoel. Ook hummus is een verantwoord tussendoortje: ideaal om op een cracker te smeren of om groentjes in te dippen!
Gefermenteerde hummus is ook een geweldig voorbeeld van een prebiotisch/probiotisch recept . De kikkererwten zijn goede bronnen van prebiotisch resistent zetmeel, essentieel voor de productie van gunstige korteketenvetzuren (SCFA) in de dikke darm. SCFA zijn essentieel voor de gezondheid van de hersenen, beschermen de darmen en helpen de darmfunctie.
Antwoord: Hummus uit de supermarkt is ongeopend zeker een maand houdbaar, soms wel twee. Dit komt door de toegevoegde conserveermiddelen en de luchtdichte verpakking. Na opening blijft deze ruim een week goed.
Sowieso vind ik hummus op een broodje met wat plakjes avocado erg lekker, maar je kunt het dus ook prima mixen. Doe de hummus en de avocado in de blender en zo maak je een heerlijke dip. Breng het eventueel nog even verder op smaak met wat citroensap, zout en peper en eet het bijvoorbeeld met chips of soepstengels.