'Goedkomen' is één woord. Vreemd dat Word het afkeurt. Zie voor spellingkwesties ook spellingsite.nu.
Tijdig is een synoniem van op tijd. Formuleringen met op tijd zijn het gebruikelijkst, zowel in gesproken als geschreven taal. Tijdig is een formeler woord.
Me is geen bezittelijk voornaamwoord
Voorbeelden: me broer, me fiets, me taalfout. Dat moet zijn: mijn broer, mijn fiets, mijn taalfout. Tip: vervang me door mij.
Tussenwerpsel. Goed zo, dat heb je goed gedaan!
Hoeveel is een onbepaald telwoord dat vraagt naar een bepaalde hoeveelheid. In dat geval schrijven we hoeveel aan elkaar.
koffieautomaat = de koffieautomaat zelfst. naamw. (m.) Uitspraak: [`kɔfiɑutomat] Verbuigingen: koffieauto|maten (meerv.)
Het is goed zo. Maar m'n dochter vindt dat goedzo ook kan? Dat zien we wel vaker (ook bij andere veelvoorkomende, korte woordcombi's trouwens). Vooralsnog is er geen enkel naslagwerk dat 'goedzo' heeft opgenomen, maar wie weet komt dat nog eens.
7. Haije! Waneer je weggaat zeg je: 'Haije! ' Beter bekend als: Doei en Hoije hé!
2) Maastricht (uitspraak: /masˈtrɪχt/; Limburgs: Mestreech /məsˈtʁeːç/; Frans, enigszins verouderd: Maestricht; Waals: Måstraik of Li Trai) is een stad en gemeente... 3) • [stad] een stad in de Nederlandse provincie Limburg.
In sommige gevallen is zowel jij als jou mogelijk na dan, maar dan is er een betekenisverschil. Als het voornaamwoord de functie van onderwerp vervult, is jij de correcte vorm. Als het om een lijdend of meewerkend voorwerp gaat, is jou correct.
Het werkwoord willen geven we in de derde persoon enkelvoud geen -t: hij wil, wil hij. De vorm hij wilt* (of wilt hij*) is niet correct.
In de meeste gevallen is het aan te bevelen om na een vergrotende trap (zoals jonger, beter, groter) + dan de vorm ik te gebruiken, omdat de zin een onderwerpsvorm vereist. U kunt die vorm vinden door de zin aan te vullen met een werkwoordsvorm.
Is het stagelopen of stage lopen? De juiste spelling is stage lopen, met een spatie. Hoewel het in de praktijk vaak aan elkaar wordt geschreven, is er geen enkel naslagwerk dat stagelopen als één woord vermeldt. Ook de vervoegde vormen zijn met een spatie.
Als midden in niet met een zelfstandig naamwoord of met er gecombineerd wordt, schrijven we de combinatie in één woord. Middenin is dan een bijwoord van plaats. De motor is middenin gemonteerd.
Als boven op gevolgd wordt door een zelfstandig naamwoord of een persoonlijk voornaamwoord, schrijven we de combinatie in twee woorden. Op is dan een voorzetsel en boven een bijwoord bij dat voorzetsel. De vaas staat boven op de kast.
Iemand moet de laatste zijn.
In Limburg wordt er eigenlijk op dezelfde manier gegroet als in de rest van Nederland, alleen uiteraard met gebruikmaking van die typisch Limburgse woorden. Goedendag wordt dan goojendaag. Hallo blijft hetzelfde. Hoi wordt vooral gebruikt tussen mensen die elkaar al kennen en natuurlijk tussen en door jongeren.
Van alle inwoners van de provincie Limburg van 18 jaar en ouder spreekt ruim driekwart (78%) één van de dialecten van de Limburgse taal. 67% daarbinnen spreekt het Limburgs naar eigen zeggen vloeiend en de andere 11% spreekt het wel, maar gebrekkig.
Er is niets mis met de woorden “goed zo” wel is het belangrijk om bewust te zijn van wat “goed zo” met je kind doet. “Goed zo” staat voor mij gelijk aan belonen en complimenteren. Zeg je dus geen goed zo dan onthoudt jij je kind van een beloning en ziet je kind het dus als een straf.
Een tosti-ijzer (of, in België croque-monsieurijzer of -pan) is een huishoudelijk apparaat dat gebruikt wordt om een tosti (croque-monsieur) te bereiden. Twee plakken brood met meestal kaas ertussen dienen verhit te worden tot een temperatuur waarbij de kaas smelt en het brood licht wordt geroosterd.
Het voorvoegsel mini- wordt vast aan het grondwoord geschreven. Voor de leesbaarheid kan er een facultatief koppelteken na het voorvoegsel staan. Als er klinkerbotsing is, is het koppelteken na mini- verplicht.
Vooral in de kustregio vallen enkele buien. Later ontstaan stapelwolken en neemt ook landinwaarts de buienkans toe. Toch zal het vooral droog zijn. Bij een zwakke tot matige noordwestenwind wordt het 16 graden.