Je Betaalpas staat standaard ingesteld op gebruik in Europa. Je kunt dan in heel Europa met je pas betalen en geld opnemen.
Ben je binnen de EER-landen en betaal je in euro's? Dan is betalen met je creditcard gratis. Ben je niet in een EER-land of betaal je niet in euro's? Dan wordt het bedrag omgerekend naar euro's o.b.v. een wisselkoers en een koersopslag van 2,00%.
De betaalpassen die we hebben in Nederland werken niet altijd in het buitenland. In sommige landen kan je er helemaal niet mee betalen, in andere landen worden de passen minder vaak ondersteund. In Europa zijn er twee typen debetkaarten die worden gebruikt: Maestro (van MasterCard) en V-Pay (van Visa).
Op de Betaalpas van de ING staat een Maestro-logo of een V PAY-logo. Maestro is een betaalmerk van Mastercard. V PAY is een betaalmerk van Visa. Met je Maestro of V PAY Betaalpas kun je in heel Nederland en Europa op een veilige manier geld opnemen en betalen in winkels, horecagelegenheden, tankstations.
Je kunt je Wereldpas meteen gebruiken in landen binnen Europa. Dit kan bij alle geld- en betaalautomaten met een Maestro-logo.
Ook in het buitenland kun je je bankzaken snel en simpel bij ING doen. Met Mijn ING en de Mobiel Bankieren App regel je de meeste bankzaken gewoon online.
Creditcard wereldwijd geaccepteerd
Een creditcard is in het buitenland een vaker geaccepteerd betaalmiddel dan een betaalpas. Je kunt hem over de hele wereld gebruiken.
Je gewone bankkaart (met Maestro-logo) kan je wereldwijd gebruiken om te betalen in een supermarkt, restaurant, camping... Als je buiten de Eurozone je bankkaart gebruikt, moet je daar een kleine kost extra voor betalen. Enkel Argenta rekent daar geen vaste kost voor aan.
Consumenten die een bankpas van ING aanvragen kunnen vanaf nu ook een kaart krijgen met daarop het Visa-logo. Tot voor kort werkte ING op dit vlak enkel samen met Visa's concurrent MasterCard. Door de samenwerking met Visa denkt ING minder afhankelijk te worden van één provider.
Bij een foute code wordt je betaling geweigerd. Je hebt 3 pogingen om de juiste code en het juiste wachtwoord in te voeren. De creditcard wordt voor online betalingen 15 minuten geblokkeerd, daarna kan de klant het opnieuw proberen.
ING Direct is nu onder meer actief in Canada, Australië, Oostenrijk, Italië, de VS, Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Duitsland (ING-DiBa) en draagt nu al ruimschoots bij aan de winst van de groep.
Vrijwel alle pinpassen van de grote Nederlandse banken zoals Rabobank, ING en ABN Amro zijn voorzien van het Maestro logo. Je kunt ook vaak pinnen met je pinpas in de winkels in Abu Dhabi.
Met een Wereldbetaling via ING maak je eenvoudig, snel en voordelig geld over naar bijna alle landen buiten het SEPA-gebied, of in een andere valuta dan euro daarbinnen.
Met de zakelijke betaalpas kun je overal ter wereld geld opnemen en contactloos betalen. Bij kleine bedragen hoef je geen pincode in te toetsen. Je paslimiet om geld op te nemen voor betaal- en geldautomaten kun je elk moment verhogen of verlagen.
Pinpassen (zowel bankpassen als creditcards) worden vrijwel overal geaccepteerd. Banken en creditmaatschappijen verstrekken inlichtingen over de gebruiksmogelijkheden en -kosten van pinpassen.
Binnen eurolanden kan je zonder extra kosten betalen en geld opnemen met je betaalpas. Buiten eurolanden betaal je wél extra kosten. Wanneer je in het buitenland geld opneemt met je betaalpas of creditcard moet je bovendien vaak enkele stappen doorlopen bij de geldautomaat (ATM).
Uw eerste betaalpas
Toets de laatste 10 cijfers van uw rekeningnummer in. Toets de 3 cijfers van uw pasnummer in. Toets de 12 cijfers van de activeringscode in, die u in uw brief vindt. Uw betaalpas is geactiveerd.
Met je debetkaart kan je in het buitenland betalen en cash geld afhalen, dankzij de Maestro, Visa Debit of Debit Mastercard -functie. Een kredietkaart (zoals Visa, Mastercard, American Express) is gemakkelijk in gebruik en vrijwel overal aanvaard in het buitenland.