Bakken, grillen of magnetron De beste? Bakken in de oven! Daarbij komt de warmte helemaal tot in de onderste laag van de schaal en blijft de basis lekker knapperig.
Sommige nacho-recepten vereisen dat je ze grilt, maar we raden meestal aan om ze te bakken . Het kan wat langer duren, maar de kaas smelt gelijkmatiger en de toppings worden op deze manier goed warm. Als je ervoor kiest om ze te gril, houd de nachos dan goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden.
Voor een optimaal resultaat bak je je nachos in de oven , maar als het nodig is, kun je ze ook in de magnetron klaarmaken. Begin met het bekleden van een bakplaat met folie en verdeel je tortillachips gelijkmatig.
Je doet alvast de nacho's in een ovenschaal en spreid ze uit over de bodem, je strooit er wat kaas over. Het intussen gebakken gehakt of reepjes kip met zo weinig mogelijk vocht, verdeel je over het midden van de nacho's, zo blijven de meesfe nacho's knapperig. Strooi er nog wat kaas over en evtl.
Traditioneel gaat er geraspte cheddar over nacho's, maar Goudse kaas kan ook. Welke kaas je ook gebruikt, belangrijk is dat-ie goed smelt. Nacho's worden ook vaak gemaakt met een kaassaus. Maak kaassaus liefst met een belegen of oude kaas met veel smaak.
Cheddar kaas is een klassieke keuze voor nachos. Het heeft een milde, pittige smaak die goed samengaat met de andere ingrediënten in het gerecht. Cheddar kaas staat ook bekend om zijn smeltvermogen, waardoor het een populaire keuze is voor nacho kaassaus.
De tortillachips
Welke kun je het beste kiezen? Nacho-connaisseurs zijn het unaniem eens over een nachochip met een smaakje: die kun je maar beter links laten liggen. De heftige smaak van een nachochip met een smaakje overheerst het gerecht. Kies in plaats daarvan voor naturel, zoals maistortillachips.
* Om te voorkomen dat de chips zompig worden, strooi je er geraspte of verkruimelde kaas overheen en bak je ze een paar minuten in de oven . Wanneer de kaas gesmolten is, fungeert hij als buffer tussen de chips en de toppings. * De chips moeten gelijkmatig verwarmd worden en de kaas moet goed gesmolten zijn.
Zodra de nacho's uit de oven komen kan je direct aftoppen en serveren – zo voorkom je dat het klef wordt. Opnieuw opwarmen gaat helaas niet!
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius . Vet een ovenschaal van 23x23 cm licht in.
Grill het gerecht in de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is, 3 tot 5 minuten .
Dit is een feit: als je een bord tortillachips met kaas in de magnetron zet en ze verhit tot de kaas smelt, smelt de kaas al lang voordat de tortillachips de kans krijgen om kleur of geroosterde smaak aan te nemen. Bij nachos die in de oven worden gebakken, roosteren de chips terwijl de kaas smelt.
Het is een eenvoudig en makkelijk snackrecept gemaakt met gezonde ingrediënten. Ik heb de combinatie van maïsmeel en volkorenmeel gebruikt om deze Mexicaanse gebakken Nacho chips te maken. Afgezien van de ingrediënten heb ik gekozen voor de gezondste manier om deze Nachos Chips te maken. In plaats van frituren, heb ik deze Nachos gebakken .
U kunt kaas smelten in de oven , op het fornuis of in een hittebestendige kom in de magnetron. Grillkazen, zoals Halloumi, worden zachter tijdens het koken, maar behouden hun vorm.
Ze worden gebakken/gekookt in maïsolie tot ze goudbruin zijn, waardoor ze knapperiger worden. Altijd een goed moment voor Cornitos Nacho Crisps. Wat Cornitos anders maakt, is de unieke bereiding en de gebruikte ingrediënten. Cornitos-producten worden wereldwijd geëxporteerd naar meer dan 30 landen.
Leg ze in een metalen pan, of je ze nu in lagen hebt gelegd of aparte kleine nacho bites met ronde chips hebt gemaakt. Leg ze in een oven van 300F om ze knapperig te maken, waarbij je ze goed in de gaten houdt zodat ze niet verbranden. Als ze helemaal warm zijn, verhoog je de temperatuur naar 350F gedurende ongeveer 5 minuten.
Leg de helft van de tortillachips op de voorbereide bakplaat in een enkele laag, waarbij de chips elkaar licht overlappen. Bedek met de helft van elk vleesmengsel, maïs en zwarte bonen. Bedek met 2 kopjes kaas. Herhaal stap 3 om een tweede laag te maken met het resterende rundvlees, maïs, bonen en kaas.
Hoe lang laat je nachos in de oven? Laat de nachos 3 minuten in de oven bakken met alleen een laagje geraspte kaas, voeg dan de rest van de ingrediënten toe en verwarm nog 5-7 minuten tot alles warm is en de tweede laag kaas gesmolten is .
Beste tortillachips voor nacho's: Santitas tortilladriehoeken
Deze chips hebben op zichzelf niet heel veel smaak, maar de knapperigheid en stevigheid ervan maken ze de perfecte manier om stevige dips of nachos mee te nemen, belegd met allerlei toppings die je lekker vindt.
Tortilla chips en nacho chips hebben daarom niet alleen een andere vorm, ze worden ook op een andere manier gemaakt. Nacho chips wordt gemaakt van genixtamaliseerd maïsmeel, en tortilla chips van gewoon maïsmeel. Door maïs te nixtamaliseren, krijgt het een sterkere maïssmaak en is het steviger.
Cheddar -kaas staat ook bekend om zijn smeltvermogen, waardoor het een populaire keuze is voor nacho -kaassaus. Als je thuis nacho's maakt, kun je de cheddarkaas versnipperen en op de chips strooien of in een pan smelten voor een kaasachtige dip.