Iedereen die met easyJet reist, mag gratis één stuk handbagage meenemen tijdens de vlucht. Dit kan een kleine handbagage koffer of een handtas zijn. Reis je met een kind jonger dan twee jaar, die geen eigen stoel heeft, dan mag je een extra stuk handbagage meenemen.
Zit het bagagevak vol, dan gaat je handbagage gratis mee het ruim in. Een handtas of laptoptas mag sowieso mee de cabine in.
Iedereen mag gratis een klein stuk handbagage per persoon meenemen aan boord. Deze mag een maximale afmeting van 45 x 36 x 20 cm hebben (inclusief handgrepen of wielen) en moet onder de stoel voor je passen. Dat zou voldoende moeten zijn om alle benodigdheden voor een reis of een korte trip mee te nemen.
In principe mag alles mee, behalve als het op de lijst van gevaarlijke – en daarom verboden – voorwerpen staat. Je mag ook een kleine schaar, nagelvijl of pincet meenemen, als het scherpe gedeelte niet langer dan 6 cm is.
Als je met easyJet vliegt mag je één stuk handbagage meenemen aan boord. In principe geldt bij easyJet geen gewichtslimiet, desondanks moet je wel de handbagage boven je hoofd kunnen tillen om je handbagage op te kunnen bergen in het vliegtuig.
Het is niet langer toegestaan om gratis één groot stuk handbagage (max. 56 x 45 x 25 cm) mee aan boord te nemen. Passagiers mogen uitsluitend één klein stuk handbagage (max. 45 x 36 x 20 cm) gratis mee aan boord meenemen.
Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's. Net als voor het meenemen van ruimbagage gelden er voor handbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.
Volgens de IATA is de algemene regel voor het reizen met handbagage dat het formaat niet groter mag zijn dan 56 cm hoog, 45 cm breed en 25 cm diep. Alle vermelde afmetingen per luchtvaartmaatschappij zijn de buitenafmetingen in cm, inclusief handvatten, wielen, zijvakken en andere externe onderdelen.
Je mag kosteloos één stuk handbagage meenemen met een maximale afmeting van 35x36x20cm. De handbagage mag maximaal vijftien kilo zwaar zijn en je moet in staat zijn de handbagage zelf in het vak boven je te plaatsen.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
De regels voor handbagage zijn streng: er wordt slechts één tas toegestaan van 45 x 40 x 25 centimeter, met een maximum van 10 kilo. Als je koffer daar niet aan voldoet, wordt de bagage als ruimbagage ingecheckt, en dat kost 40 euro.
Bij Easyjet kun je een 'hands free' toeslag betalen om je handbagage in het ruim te laten vervoeren. Voor €5,- kun je je eigen handbagage vóór het passeren de douane in het ruim laten plaatsen. Je krijgt daarbij een plastic tasje mee voor de belangrijke zaken die je toch graag mee wilt nemen in de cabine.
Je mag niet alleen een extra (groot) stuk handbagage en één stuk ruimbagage van max. 23 kg meenemen, je mag onder andere ook als eerste aan boord met Speedy Boarding en een Up front-stoel is voor jou gratis. Ook als kaarthouder van easyJet Plus geniet je van vele voordelen, zoals een extra stuk handbagage.
Elke passagier die reist met TUI mag één stuk handbagage van maximaal tien kilo meenemen in de cabine van het vliegtuig. Dit is ongeacht in welke klasse je vliegt. Wil je een extra handtas of laptoptas meenemen in de cabine? Zorg er dan wel voor dat deze extra tas in je handbagage koffer past en niet los mee reist.
8.3.1 Alle passagiers hebben het recht om 1 kleine tas aan boord mee te nemen die onder de stoel voor u moet passen (40cm x 20cm x 25cm) ) (klik hier voor ons Reglement inzake Handbagage).
Het formaat van een handbagage rugzak meet je in hoogte, breedte en diepte. De hoogte verschilt per luchtvaartmaatschappij, met een minimum van 38 centimeter en een maximum van 61 cm tussen de verschillende maatschappijen. De breedte verschilt ook en heeft een variabele tussen de 30 centimeter en de 45 centimeter.
Tandpasta bijvoorbeeld vloeit niet onder zijn eigen gewicht op de tandenborstel; het is een vaste stof. Echter, als je genoeg druk uitoefent, stroomt het als een vloeistof uit de tube.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Vooraf. Check hoeveel kilo's je mee mag in je handbagage. Dit kan je vaak op de site van de airline waarmee je vliegt vinden. Meestal is dit 10 tot 15 kilo, maar het kan ook 5 kilo zijn.
U mag vloeistoffen, spuitbussen en gels in uw handbagage hebben zolang zij niet meer dan een maximum volume van 100 ml overschrijden per artikel, meegenomen in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van niet meer dan 1 liter capaciteit per passagier.
Met een normaal ticket mag je alleen een kleine tas van 40 x 20 x 25 cm mee als handbagage meenemen. Deze moet onder je stoel passen. Wil je een rolkoffer of (grote) rugzak meenemen, dan moet dat tegen betaling. Het maximale formaat is dan 55 cm + 40 cm + 20 cm en het gewicht maximaal 10 kilo.
Wordt het gewicht van mijn handbagage altijd gecheckt bij de douane? Bij de douane wordt het gewicht niet gecontroleerd. Bij de incheckbalie van het vliegtuig waar je in gaat stappen wel. In sommige gevallen wordt de handbagagekoffer zelf qua gewicht niet gecheckt, maar de omvang ervan wel.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Voor handbagage in het vliegtuig gelden strenge eisen. Verpakkingen van vloeistoffen en gels mogen maximaal 100 ml bevatten. Alleen vloeibare medicijnen mogen in grotere verpakkingen zitten. Dan moet u wel kunnen aantonen dat die medicijnen op naam staan van u (of uw kind), bijvoorbeeld met een medicijnoverzicht.
Make-up in je handbagage wordt bijna altijd gezien als een vloeistof, of het nu een bodymist is, handcrème, foundation, lipgloss, mascara, nagellak of deodorant. Deze vloeistoffen mogen bij de meeste vliegtuigmaatschappijen maximaal 100ml per stuk zijn.