Per uur kost Google Maps 2,25 MB. Het aantal MB's per uur kan verschillen. Dit wordt veroorzaakt als de app meer of minder wegen moet laden dan normaal. Automatisch genereert de app ook een ideale realtime routebeschrijving.
Als u ergens naartoe gaat waar internet traag is of mobiele data duur zijn, of waar u helemaal geen internetverbinding heeft, kunt u een gebied vanuit Google Maps opslaan op uw telefoon of tablet en dat gebruiken wanneer u offline bent.
Google Maps is een handige app om de weg mee te vinden. Bekijk via de app gedetailleerde kaarten van de hele wereld. Google Maps gebruikt u via de internetverbinding en als er geen wifi is, kost dat geld.
Google Maps is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android. Verder werkt de dienst volledig online in uw browser. U heeft de auto's van Google vast wel eens door de straten zien rijden om informatie te verzamelen voor de verschillende diensten.
Google Maps
De gratis navigatie app van Google is dé way to go. Google Maps (Android en iOS) biedt je 1001 opties. Zoals navigatie, plaatsen opslaan, realtime verkeersinformatie en offline kaarten.
Het probleem is dat Google Maps alle gegevens verzamelt en die koppelt aan een persoonlijk profiel of beter gezegd, een volledige tijdlijn. Hoewel je de accountinstellingen van Google kunt bekijken en een deel van deze verzamelde gegevens kunt verwijderen, doen de meeste mensen daar geen moeite voor.
Google Maps is vaak nauwkeuriger en sneller. Daarnaast heeft Google Maps het voordeel dat je als gebruiker kaarten kunt downloaden voor offline gebruik. Erg handig als je in de bergen navigeert of elders waar je bereik slecht is.
10 Mb per uur nog behoorlijk mee. Alleen zijn die Mb's in het buitenland natuurlijk heel duur. Nou, dat valt gelukkig wel mee!
Schakel je gps uit
Bovenin je Android-smartphone kun je je locatie uitzetten. Je kunt ook per app de machtigingen beperken. Ga naar Instellingen > Locatie > App-machtigingen. Schakel daar de toegang tot locatie uit voor de apps die dat waarschijnlijk niet nodig hebben.
Met Google Maps hoef jij je geen zorgen te maken: een uur lang rijden kost gemiddeld 35 MB. Dit is een ruime schatting. Het hangt namelijk af van waar je bent.
Waze werkt net iets anders dan andere navigatie-apps. Routes plannen werkt op dezelfde manier, maar de verkeersinformatie wordt anders gegenereerd. Gebruikers van de app geven verkeerssituaties door, die jij vervolgens in de app ziet. Waze heeft geen internetverbinding meer nodig als je de route eenmaal gepland hebt.
Sygic is een van de meest complete alternatieven voor Google Maps. De app brengt je namelijk niet alleen van A naar B, maar zit boordevol extra functies. Neem nou de ingebouwde dashcamfunctie, die je smartphone omtovert in een camera die zijn blik op de weg houdt.
De data die Google Earth gebruikt, zijn hetzelfde als die van Google Maps. Google Earth heeft echter meer mogelijkheden. Sinds augustus 2007 is er de mogelijkheid om sterren en planetenstelsels te bekijken met de toepassing "Sky". Deze toepassing is vanaf versie 4.2 beschikbaar.
Bij gps worden er geen gegevens via internet verstuurd. Het gebruik van gps kost op zichzelf dus niets. Maar navigatie-apps die gps gebruiken, kunnen wel extra's aanbieden die via het internet op de telefoon binnenkomen. Denk aan file-informatie.
GPS werkt via satellieten. Jouw telefoon spreekt de satelliet aan, zodat deze jouw locatie kan bepalen en terugsturen. De GPS-ontvanger in de smartphone houdt bij wanneer het signaal is verzonden. De satelliet houdt bij wanneer de vraag is ontvangen.
Magic Earth Navigatie & Kaarten is een geheel gratis navigatie- en kaarten-app voor Android en iOS die gebruikmaakt van het open source project OpenStreetMap. Met Magic Earth kun je routes plannen en krijg je navigatie-aanwijzingen voor auto, fiets en wandelen. Ook is er openbaar vervoer informatie beschikbaar.
De updates kosten over het algemeen 99 euro. Let altijd goed op de datum van de beschikbare kaarten; voor lang niet alle modellen zijn er nog recente kaarten beschikbaar.
De routeplanner Google Maps rekent met een gemiddelde fietssnelheid van 16 km/u. Op een elektrische fiets ben je een stuk sneller.