Zoals Franse leraren of een meertaligen je echter zullen vertellen, is Frans een wereldtaal die een van de gemakkelijkste is om te leren. Volgens een studie van het Amerikaanse Foreign Service Institute (FSI), is de Romaanse taal een van de toegankelijkste levende talen ter wereld om te leren.
De Franse taal wordt op alle continenten gesproken, in 28 verschillende landen. Dit betekent dat je Frans bijna overal kunt oefenen, en dat zou ook moeten. Het Frans behoort namelijk tot de familie van de Romaanse talen, wat inhoudt dat voor mensen die Engels spreken de vocabulaire makkelijk op te pikken is.
Wat maakt Frans zo moeilijk.
De meeste leerlingen hebben moeite met de uitspraak van het Frans. Daarnaast wordt Frans op een hele andere manier geschreven dan de Nederlandse taal. Net als het Spaans wordt niet alles uitgesproken wat geschreven staat.
Het beste antwoord. Met 1500 woorden zit je op het B1-niveau van het Europese Referentie Kader wat voldoende zou moeten zijn voor een eenvoudige baan in een Franssprekend land.
Waarom Frans kiezen? Frans wordt in Europa vlak over de grens gesproken in België en Luxemburg en, iets verder weg, in Frankrijk en Zwitserland. Frans is in veel landen de voertaal. Het is niet alleen een heel mooie taal, maar het is ook een logische keuze als je verder wilt komen in onze internationale wereld.
Voor de meeste Nederlanders is het makkelijker om Duits te kunnen dan Frans, omdat Duits meer op het Nederlands lijkt en ook makkelijker is qua uitspraak. Maar let op: het niveau Frans en het niveau Duits dat je op school leert is niet gelijk.
Kennis van het Frans en Engels zijn belangrijke vaardigheden voor een succesvolle carrière op de internationale arbeidsmarkt. Als u Frans spreekt, komt u makkelijker binnen bij Franstalige bedrijven, zowel in Frankrijk als in andere Franstalige landen, zoals Canada, Zwitserland, België en Franstalige landen in Afrika.
Volgens de studie beveelt dit instituut aan om in 23 tot 24 weken 575 tot 600 uur met leren door te brengen om een B2- of C1-niveau in het Frans te bereiken. Dit is behoorlijk belangrijk, gezien het feit dat je als buitenlander in slechts zes maanden een hoge mate van autonomie in een taal kunt bereiken!
Daarbij hechten zeker Fransen veel waarde aan correct taalgebruik, zonder al te veel anglicismen, en kunnen zij zich tot echt puristen ontpoppen. Toch nemen ook Fransen met hun taal vrijheden die bijdragen aan het beeld dat Fransen zo snel praten en moeilijk te verstaan zijn.
Met deze volledig nieuwe zelfstudie cursus Frans leer je eenvoudig en doelgericht de Franse taal. Met het fraai uitgevoerde boek, leer je Frans met vele oefeningen, kleurrijke afbeeldingen, basis grammatica en audio.
Moeilijk en minder moeilijk
Ook talen als Fins, Grieks, Thai, Pools, Hebreeuws, Vietnamees, IJslands, Slavische talen, Tsjechisch, Baskisch, Turks en Hongaars zijn redelijk lastig voor ons. Romaanse talen als het Frans, Spaans, Italiaans en Portugees zijn voor ons gemiddeld moeilijk.
1. Afrikaanse taal. Afrikaans heeft veel gemeen met Engels (en uiteraard nog veel meer met Nederlands), en de grammatica is erg eenvoudig. Werkwoorden hoeven niet vervoegd te worden, er zijn geen geslachten en veel woorden zijn overgenomen uit het Nederlands en het Engels.
Engels. Het zal je niet verbazen dat Engels over het algemeen gezien wordt als de makkelijkst te leren taal. Dit komt voornamelijk doordat vrijwel alle films, series en muziek die we zien en luisteren, in het Engels zijn. Hierdoor pikken de meeste mensen heel snel deze taal op.
het Franse telsysteem vertoont kenmerken van een vigesimaal systeem. In een dergelijk systeem wordt er niet per 10 geteld (zoals in een decimaal systeem) maar per 20. Een behoorlijk aantal talen in de wereld maakt van een dergelijk systeem gebruik.
Het Getal 18 in het Frans
18 est le dix-huitième nombre.
Uit onderzoek blijkt dat je maximaal 40 woordjes per dag kan leren en onthouden. Een raar fenomeen: bij een rijtje van 10 woorden heb je 8 herhalingen nodig voor je het kent, bij een rijtje van 20 woorden moet je ieder woord 30 keer herhalen! Teveel woordjes ineens is dus tijdverspilling.
Spaans wordt dan vaak als extra vak aangeboden of er wordt maar weinig over verteld en daardoor weten veel kinderen niet wat het inhoudt. Dat geeft hen vaak een reden om het niet te kiezen. Maar daar is eigenlijk geen geldige reden meer voor, want het Spaans wordt steeds belangrijker.
Het Frans stamt namelijk af van het Latijn, een Romaanse taal. Het Romaans is afgeleid van het woord romantiek, vandaar dat de Franse taal hiermee in verband wordt gebracht.
Dat hangt vooral af van welke talen ze al spreken. Wie pakweg Arabisch, Turks, Chinees of Somalisch kent, zal het Nederlands razend moeilijk vinden, want de verschillen zijn gigantisch. Maar het Nederlands is een stuk gemakkelijker voor mensen die al een andere Germaanse taal spreken, zoals Engels of Duits.