Als Erasmus+-student hoef je geen collegegeld, inschrijvingsgeld, examengeld of toegangsgeld voor laboratoria of bibliotheken aan de onderwijsinstelling in het buitenland te betalen. Misschien moet je wel een klein bedrag voor een verzekering of lidmaatschap van een studentenvereniging betalen.
Het beursbedrag binnen Europa ligt tussen 235 euro en 435 euro.
De Erasmusbeurs is een tegemoetkoming voor reis- en verblijfkosten. Het exacte bedrag van de Erasmusbeurs varieert echter van universiteit tot universiteit, al ligt het gemiddelde bedrag tussen 195 – 315 euro per maand.
Je kan ofwel een herexamen afleggen van het buitenlands vak (indien de gastuniversiteit herexamens organiseert) of je kan het corresponderende UA-vak het volgend academiejaar opnieuw in je programma opnemen.
Het voordeel aan Erasmus is dat alle buitenlandse studenten in hetzelfde schuitje zitten. Iedereen stapt het vliegtuig op naar een vreemd land en staat er vanaf dan alleen voor. Daarom staan studenten tijdens een Erasmusuitwisseling veel meer open om nieuwe vrienden te maken dan in hun thuisland.
Wees gerust, bij veel buitenlandstages (binnen Europa) kan je een Erasmus beurs aanvragen, dit hoef je niet terug te betalen (dit is dus een gift). Met deze beurs kan je zeker al een eind komen.
Studeren is geen goedkope bezigheid en het collegegeld wordt bijna ieder jaar verhoogd. Maar het is niet overal in Europa zo duur als in Nederland. Er zijn een aantal landen waar studeren zelfs helemaal gratis is.
Als je voor je 1ste examenkans niet geslaagd bent, moet je je dus het volgende academiejaar opnieuw inschrijven voor dat opleidingsonderdeel.
De Erasmus Universiteit Rotterdam is een internationaal gedreven, grensverleggende universiteit van wereldklasse die bijdraagt aan de kwaliteit van de samenleving.
Erasmus+ biedt mogelijkheden voor een buitenlandse stage voor studenten die voor een korte cyclus, bachelor of master of een doctoraat staan ingeschreven aan een instelling voor hoger onderwijs in een programmaland. Ook pas afgestudeerden komen in aanmerking.
Welke landen kunnen deelnemen? Alle 27 EU-lidstaten nemen deel, evenals IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije, Noord-Macedonië en Servië.
De 12 maanden per cyclus kan je zien als een soort 'strippenkaart'. Mogen studenten tijdens hun tweede bachelor nog een keer een aanvraag doen voor een Erasmusbeurs voor studie? Studenten mogen tijdens hun bachelor 12 maanden op uitwisseling. Als ze meerdere bachelors doen dan blijft het totaal 12 maanden per cyclus.
Wat verandert er voor studenten in Erasmus+? De toegang tot het programma zal op verschillende manieren uitgebreid worden. Erasmus+ zal onder andere meer steun bieden aan studenten die hun talenkennis willen verbeteren voordat zij naar hun Erasmusuniversiteit of stageplaats vertrekken.
Het beursbedrag voor de erasmusbeurs bedraagt per maand EUR 200 bij studeren in het buitenland. Wanneer je gaat stagelopen in het buitenland dan is het bedrag minimaal EUR 200 maar wordt het verder bepaald door je eigen hogeschool of universiteit.
Vergeet je waardevolle spullen niet: paspoort, portemonnee (met pinpas/cash/creditcard), mobiel, laptop, e-reader, koptelefoon/oortjes, opladers, etc. Maar denk bijvoorbeeld ook aan je verzekeringspasje/papieren, je vaccinatieboekje en (nood)nummers.
Desiderius Erasmus (Rotterdam, 28 oktober 1466, 1467 of 1469 – Basel, 12 juli 1536) was een Nederlands humanist, katholiek theoloog, filosoof en pedagoog. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste denkers uit de Noordelijke Renaissance.
Er kwamen zo'n 125.000 eerstejaars studenten bij: 10 procent meer dan vorig jaar.
Als je 50% voor alle vakken behaalt, ben je geslaagd voor een studierichting en behaal je het getuigschrift of het diploma secundair onderwijs. Als je voor bepaalde vakken een onvoldoende behaalde kan je in aanmerking komen voor een deliberatie.
Bijna helft scholieren vindt vak wiskunde moeilijkst en meest stressvol - 10 juni '14. Uit onderzoek onder 10.114 scholieren blijkt dat bijna 50 procent van de scholieren het hardste leert voor zijn proefwerk wiskunde. 38 procent van de leerlingen ervaart daarnaast de meeste stress voor het vak wiskunde.
We noemen ze buispunten. Er zijn wel strikte voorwaarden: Je mag voor maximum 3 B-vakken een tekort hebben. Het aantal punten dat je tekort hebt, mag niet meer zijn dan het aantal B-vakken dat je hebt.
Jaarlijks proberen duizenden ijverige studenten binnen te komen bij prestigieuze Amerikaanse universiteiten zoals Harvard, Princeton of Columbia. En met dat prestige komt ook een fikse som collegegeld, zo'n 40 duizend euro per jaar. Ter vergelijking: in Nederland betalen universitaire studenten 1906 euro per jaar.
Het collegegeld voor internationale bachelorstudenten ligt meestal rond de 25.000 dollar per jaar. Aan Oxford University en de University of Edinburgh varieert het van 20.000 tot 41.000 USD, afhankelijk van de studierichting (wetenschapsvakken zijn meestal duurder).