De app kan namelijk geen scooter-routes voor je uitstippelen. In de meeste gevallen mag je met de scooter gewoon over het fietspad rijden, maar er zijn uitzonderingen – die je dus niet met Google Maps kan vinden.
Als u ergens naartoe gaat waar internet traag is of mobiele data duur zijn, of waar u helemaal geen internetverbinding heeft, kunt u een gebied vanuit Google Maps opslaan op uw telefoon of tablet en dat gebruiken wanneer u offline bent.
Magic Earth Navigatie & Kaarten is een geheel gratis navigatie- en kaarten-app voor Android en iOS die gebruikmaakt van het open source project OpenStreetMap. Met Magic Earth kun je routes plannen en krijg je navigatie-aanwijzingen voor auto, fiets en wandelen. Ook is er openbaar vervoer informatie beschikbaar.
Tik op een Android-apparaat op Selecteer je eigen kaart. Tik op een iOS-apparaat op Je eigen kaart selecteren. Breng het gebied in kaart dat u wilt bewaren voor offline gebruik. Alles binnen het blauwe kader wordt gedownload.
De gratis navigatie app van Google is dé way to go. Google Maps (Android en iOS) biedt je 1001 opties. Zoals navigatie, plaatsen opslaan, realtime verkeersinformatie en offline kaarten. Plus Google Street View, waarmee je alvast een virtueel kijkje neemt in de straat waar je moet zijn.
Verbruik Google Maps
Als u met Google Maps navigeert, kost u dat in de auto per uur gemiddeld zo'n 35 MB. Dit is afhankelijk van de kaarten die de app onderweg moet downloaden. Rijdt u door een druk gebied met veel wegen, dan verbruikt de app meer dan wanneer u door een dunbevolkt gebied met weinig wegen rijdt.
Volgens de wet (dd 20-02-2020) blijft het app-verbod alleen van toepassing op bestuurders. Passagiers kunnen nog steeds in het algemeen flitsapps gebruiken en de bestuurder vertellen waar de flitsers zich bevinden. Verder is het onduidelijk hoe de politie moet bewijzen dat je een flitsapp gebruikt.
Beste Koop: Google Maps (Android & iOS) en Waze (iOS)
Met zowel Google Maps als Waze lever je ten opzichte van TomTom wel iets in op de navigatiekwaliteit. Zowel de gesproken route-instructies als die op het scherm zijn net wat minder duidelijk of de timing is minder handig.
Als je gedurende de rit voortdurend met de snelheid van 30 km/uur zou rijden, dan zou je daar 25/30 x 60 minuten = 50 minuten over doen. In de praktijk zal je niet voortdurend 30 km/uur (kunnen) rijden -dat kan alleen in een ideale situatie-, dus de echte rit zal wat langer duren dan 50 minuten.
Google Maps routes maken
Je kunt een route uitstippelen door simpelweg te klikken op 'een lijn tekenen', waarna je zelf het vervoersmiddel voor je route uitzoekt. Google kiest voor jou de snelste route, jij hoeft alleen het punt van vertrek en aankomst te selecteren.
Het grootste verschil is sowieso de basis: Waze draait om de community en Maps om harde, feitelijke data. Bovendien is Waze vooral geënt op auto's, terwijl Maps je ook kan vertellen hoe je moet lopen, fietsen of zelfs welk openbaar vervoer je moet nemen. Hierdoor is Google Maps beter als je geen auto hebt.
Bij gps worden er geen gegevens via internet verstuurd. Het gebruik van gps kost op zichzelf dus niets. Maar navigatie-apps die gps gebruiken, kunnen wel extra's aanbieden die via het internet op de telefoon binnenkomen. Denk aan file-informatie.
Google Maps is gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android. Verder werkt de dienst volledig online in uw browser. U heeft de auto's van Google vast wel eens door de straten zien rijden om informatie te verzamelen voor de verschillende diensten.
Met Google Maps hoef jij je geen zorgen te maken: een uur lang rijden kost gemiddeld 35 MB. Dit is een ruime schatting. Het hangt namelijk af van waar je bent.
Waze werkt net iets anders dan andere navigatie-apps. Routes plannen werkt op dezelfde manier, maar de verkeersinformatie wordt anders gegenereerd. Gebruikers van de app geven verkeerssituaties door, die jij vervolgens in de app ziet. Waze heeft geen internetverbinding meer nodig als je de route eenmaal gepland hebt.
Snelste route - de route die de minste tijd kost. Eco-route - de meest brandstofzuinige route voor je rit. Kortste route - de kortste afstand tussen de ingestelde locaties. Dit is niet altijd de snelste route, vooral niet wanneer de kortste route door een dorp of stad loopt.
De TomTom GO Mobile app is gratis te downloaden op mobiele apparaten met de besturingssystemen iOS en Android. Navigatie begint natuurlijk met het selecteren van de bestemming.
Bij de Android-versie kun je iedere maand 75 kilometer gratis navigeren, daarna heb je een abonnement nodig. Dit kost 20 euro per jaar of 6 euro per maand. Overigens brengt TomTom binnenkort een update uit voor de Android-versie waarbij onder meer het abonnementsmodel zal wijzigen.