Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
Mechanisch gesepareerd kippenvlees 31%, water, bloem (tarwe, rogge), varkensvet, paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout), plantaardige oliën (palm, raap, zonnebloem), ui, varkenscollageen, varkensvlees 2%, zout, viandelmix (glucosestroop, specerijen, natuurlijk aroma, soja-eiwit, zout, raapolie), maltodextrine, ...
Een Viandel is FrikaNdel in een krokant jasje. Een frikadel, niet te verwarren met een Frikandel, is een ronde compacte gehaktbal met bepaalde kruiden. Volgens het "Etymologisch woordenboek van het Nederlands" draagt de bal deze naam al sinds het einde van de 16de eeuw.
Doe de bloem, het ei, het water en een snuf zout in een bak en klop het tot een glad beslag. Rol een gekookte frikandel door het beslag en zorg dat de frikandel helemaal door het beslag omringd wordt. Een ontdooide en bevroren viandel frituur je op 190 graden ongeveer 5 minuten.
Een viandel is een vleesproduct uit Vianen, waarschijnlijk komt de naam hier ook vandaan. De viandel is een variant op de frikandel, en is qua smaak vergelijkbaar. Echter heeft de viandel een krokant jasje. Daarnaast wordt de snack langer gefrituurd dan een frikandel.
Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
Een Julientje, lekkere verse frietjes met satékruiden. Mayonaise, stoofvleessaus en gedroogde uitjes. Daarbovenop een viandel in kleine stukjes!
Mechanisch gesepareerd kippenvlees 30%, water, tarwebloem, varkensvet, paneermeel (tarwebloem, water, gist, zout), plantaardige oliën (palm, raap, zonnebloem), ui, varkenscollageen, varkensvlees 2%, zout, maltodextrine, aroma (tarwe), glucosestroop, doorhaalmiddel (meel (tarwe, rogge), tarwezetmeel, rijsmiddelen: E450 ...
In een frikandel zit voornamelijk kippenvlees (40%) dat achterbleef op het karkas (zogenaamd separatorvlees), varkensvlees (25%), afhankelijk van de producenten ook nog paardenvlees (5%). De rest van de frikandel is gemaakt van water, kruiden, uien, paneermeel, bindmiddel en smaakversterkers.
De naam voor zijn product werd hem door een vrouwelijke snackbarhouder van Duitse afkomst ingefluisterd: daar bestond de Frikadelle, een platte gehaktbal. De Vries nam die naam over: frikadel (zonder N).
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Er zitten 181 kilocalorieën in 1 stuk (72 gram) frikandel, gefrituurd. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'frikandel, gefrituurd'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Deze frikandel bestaat uit kip en rund en is omruld in een knapperig krokant jasje. Met fijngesneden uitjes en een saus naar keuze.
Omschrijving. Het product werd in 1984 ontwikkeld door De Vries Vleessnacks uit Dordrecht. De naam "Mexicano" werd in 1984 bedacht vanwege voorrondes van het WK 1986 in Mexico (waar Nederland zich in 1984 niet voor plaatste) en is in 1986 als merk geregistreerd in de Benelux.
Volgens het Voedingscentrum bevat een frikandel veel verzadigd vet. De frikandel behoort tot de categorie 'vet vlees'. Verzadigd vet vergroot de kans op hart- en vaatziekten. Dit vet kan namelijk het cholesterolgehalte in je bloed laten stijgen en daardoor kunnen je bloedvaten verstopt raken.
Op het pak met frikandellen staat een label met: 100% halal. Daarnaast staan de aanwezige ingrediënten waaronder kip. Wanneer het opschrift wordt weggehaald blijkt dat de snack niet alleen uit kip maar ook uit gevogelte-, varkens- en paardenvlees is gemaakt.
'Ze zeggen altijd dat ik veel kan eten, maar tussen veel eten en veel frikandellen eten zit een wereld van verschil. ' De grote winnaar van de dag was dan wel niet John zelf, maar de staande records zijn wel verbroken. Die eer ging naar Aart uit 't Harde, die maar liefst 23 frikandellen wist weg te werken.
Mora gaat in 1987 de uitdaging aan. Het resultaat is de Viandel®, een snack van zacht, kruidig vlees in een extra knapperig jasje.
De Krokodel is dus een combinatie van de populairste Nederlandse snacks: een frikandel en een kroket. De snack is niet toevallig op dit moment bedacht.
Een friet met stoofvleessaus, geroosterde uitjes en kruiden. Formaat, extra saus en vlees naar keuze.
Het frituur moet een op en top Mechelse zaak zijn. “Ik woon al heel mijn leven hier. Dit is mijn stad. Vandaar dat ik ook een Friet Margareta en een Friet Rombout ontwikkelde: frietjes met stoofvlees- en joppiesaus, bicky-ajuintjes en een cervela of mexicano.”
De berenlul, ook wel open ruggetje, open been, doelpaal of leuning genoemd, is een vet vette lekkernij, verkrijgbaar in de betere snackbar. Zo'n snackbar als bij ons vroeger om de hoek; Snackbar 't Hoekje, inderdaad.