Volgens gynaecoloog Jill Rabin zitten er wat gezondheidsrisico's aan het dragen van een string. De stof kan makkelijk heen en weer bewegen, waardoor bacteriën of virussen de vagina of blaas kunnen infecteren. Bij een te strakke of te wijde string worden deze risico's groter.
Strings worden vaak gedragen om te voorkomen dat mensen ondergoed door kleding heen kunnen zien. Veel ondergoed is namelijk vaak door strakke kleding, zoals broeken, jurken of rokken, te zien. Een string kan in dat geval een goede oplossing zijn.
Strings kunnen bacteriën makkelijker van voren naar achteren verplaatsen, wat voor infecties kan zorgen. Zeker bij het sporten is zo'n klein lapje stof daarom niet aan te raden. Het kan geen kwaad om af en toe een string te dragen, maar heb je regelmatig last van infecties, dan kies je beter voor een gewone onderbroek.
Door alle oefeningen in de sportschool verschuift de string de hele tijd van voor naar achteren. Er ontstaat dus wrijving en dat in combinatie met zweet betekent de ideale broeiplek voor bacteriën. Hierdoor loop je een grotere kans op bijvoorbeeld een blaasontsteking.
30,5% van de vrouwen draagt de slip het meest. Ook de string (21,2%), de hipster (20,1%), en de boxer (15,7%) worden vaak gedragen door vrouwen. Minder populair ondergoed is de 'oma-onderbroek', die door 4,7% van de vrouwen het meest wordt gedragen.
De meeste mannen vinden dat een bilpartij daarin goed uitkomt. En ook vinden ze het comfortabel staan en dat staat ook wel zo mooi. De strings staan op een mooie 2e plaats met 34% van de stemmen. En de 3e plek is voor g-strings: dat zijn strings met van die hele dunne touwtjes.
Volgens gynaecoloog Jill Rabin zitten er wat gezondheidsrisico's aan het dragen van een string. De stof kan makkelijk heen en weer bewegen, waardoor bacteriën of virussen de vagina of blaas kunnen infecteren. Bij een te strakke of te wijde string worden deze risico's groter.
Mannen strings staan er om bekend sexy en uitdagend te zijn. Veel van ons hebben er misschien even aan moeten wennen maar inmiddels zijn we om! Eén op drie vrouwen draagt ze en maar liefst één op vijf mannen wereldwijd zou ze op regelmatige basis dragen volgens Wiki.
Door de wrijving die ontstaat als je strings draagt, krijg je heus geen aambeien of een huidaandoening. Maar als je dit al wel hebt, kan een string het alleen maar erger maken. Vooral als de string te strak zit of de hele dag verkeerd zit, kun je zelfs een irritatie krijgen aan de clitoris.
Volgens Cosmpolitan zijn er steeds meer vrouwen die het aandurven om geen ondergoed te dragen onder hun kleren. En ze weten goed waarom. In de eerste plaats zijn er enkele praktische voordelen. Zonder slipje vermijd je namelijk één van de grootste missers in de modewereld: zichtbare ondergoedlijnen onder je kleren.
Kruipt je onderbroek steeds tussen je billen (en draag je geen string)? Dan is je ondergoed misschien juist te klein, te kort of past het ondergoedmodel simpelweg niet bij jouw lichaamsbouw.
Wassen, wassen, wassen
Hoewel de kans op besmetting niet groot is, raadt Buikx toch aan om het ondergoed elke dag te verschonen.
Dit superdunne maandverband is speciaal geschikt voor string-ondergoed. De absorberende kern neemt vocht snel op en houdt het vast. Zo kun je tijdens je menstruatie toch een string blijven dragen.
De meerderheid van de ondervraagden vindt het not done voor meisjes onder de veertien jaar. Vooral vrouwen trekken daar de streep. Voor mannen ligt de minimale leeftijd hoger, op zestien jaar.
Het verschil tussen een tanga en een string zijn de zijkanten. De zijkanten van een string kunnen variëren van 2 tot 7 cm, terwijl een tanga de voor- en achterkant van het slipje verbindt met dunne bandjes. Een tanga laat meer van je heupen zien dan een string.
Geen onderbroek dragen haalt beschermlaagje weg
En hoe zit het met de huid rondom je vagina en vulva, maakt het daarvoor nog uit of je wel of geen onderbroek draagt? Dermatoloog Thomas Maselis heeft een geruststellend antwoord: volgens hem is er helemaal niks mis met het dragen van een onderbroek.
Laat de string dan even in je la liggen. Omdat je immuunsysteem verzwakt is, ben je vatbaarder voor bacteriële infecties. En dat kun je nou net niet gebruiken als je toch al ziek, zwak of misselijk op bed ligt. Ach, en een comfortabele onderbroek zit dan sowieso toch een stuk lekkerder.
Er bestaan verschillende soorten strings, zowel voor mannen als voor vrouwen. In principe zijn alle types kleding met een ultrasmalle strook stof of koord om het middel en door de bilspleet strings. Het bekendste type string is evenwel de g-string, die achter uitsluitend bestaat uit elastische koordjes.
Simpel gezegd betekent het dat een groep zonnepanelen aan dezelfde kabel worden aangesloten en aan 1 omvormer wordt gekoppeld. Dit heet een string. In 1 string passen zo'n 20 tot 25 panelen. Bij grotere zonnestroominstallaties, zoals je die graag op jouw dak wilt hebben, zijn er dus meerdere strings nodig.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Slaapt 20 procent van de mensen tussen de 46 en 65 jaar in hun blootje, bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar is dat bij slechts 9 procent het geval.
Volgens onderzoek is het niet goed voor je lichaam om in een pyjama te slapen. Ook ondergoed laat je maar best achterwege. Je vagina moet namelijk kunnen ademen om gezond te blijven. Door er een slipje over te dragen, zijn er veel meer bacteriën.
Waarom vinden mannen mooie billen bij een vrouw aantrekkelijk? Mooie, ronde billen vertellen een man dat de vrouw een breed bekken heeft, en dat er dus makkelijk een kind gebaard kan worden. Mannen zijn er evolutionair nou eenmaal op getraind om een vrouw te herkennen die goed voor nageslacht kan zorgen.
De therapeutische werking van lingerie
Ze legt uit dat zelfvertrouwen ons krachtiger maakt en dat wordt geassocieerd met sexy. “Mooie lingerie kan het gevoel van eigenwaarde vergroten, en daardoor gevoelens van vrouwelijkheid, seksuele bevrijding en innerlijke kracht oproepen.
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat vrouwen blauw de meest sexy kleur vinden voor een man om te dragen. Blauw staat voor vertrouwen, openheid en dat soort onzin. Vandaar dat vrouwen dit sexy vinden. In ieder geval, een goede diepblauwe blouse of simpel T-shirt schijnt dus te werken.