Een houten bijtring is erg stevig en gaat niet zomaar kapot. Door het gebruik van beukenhout splintert een houten bijtring niet. Een nadeel van deze bijtringen is dat je ze wat minder makkelijk kan schoonmaken. Plastic of kunststof bijtring.
Er zijn een hoop verschillende bijtringen op de markt. De meeste bijtringen zijn siliconen exemplaren, want die gaan niet snel stuk waardoor je baby zo veel en hard kan bijten als hij wilt. Beter voor het milieu zijn bijtringen van natuurrubber of latex, die ook wat zachter zijn dan siliconen bijtringen.
Controleer of de bijtring voldoet aan de Europese normen. Bijtringen en de kralen moeten absoluut BPA vrij zijn, mogen geen weekmakers (ftalaten) of andere giftige (verf)stoffen bevatten zoals PVC en lood. Ook mogen er geen kleine onderdelen, zoals kralen etc.
De ring bevat gedistilleerd steriel water zonder toevoegingen. Koelen in de koelkast NIET in de vriezer in verband met kapot vriezen.
Een bijtring is een voorwerp met ribbels, randen of uitstekende delen waar baby's op kunnen bijten en kauwen. De ring masseert het tandvlees waar het doorkomende tandje zit. Dit zorgt ervoor dat de pijn wordt verlicht en eventuele jeuk afneemt.
Op veel bijtringen zitten bobbels of noppen. Deze masseren het tandvlees van je baby als hij hierop bijt. Dat is extra fijn voor je kindje. En omdat een bijtring vaak een leuke kleur of vorm heeft, kan hij er tegelijkertijd fijn mee spelen.
De maten lopen van 35 mm tot 115 mm. De kleinste maat is perfect om te combineren met de blanke kralen, in een bijt- of speenketting bijvoorbeeld. Voor een rammelaar (bijtring) voor een baby gebruik je best maat 70 mm. Maak je er eentje voor een groter kindje (peutertje), dan kun je ook 85 mm gebruiken.
Stop de bijtring niet in de diepvries. Bepaalde ringen hebben een gedeelte dat gevuld is met gezuiverd water of een speciale koelgel. Deze mag je in de koelkast leggen zodat ze de pijn nog wat sneller verlichten. De bijtring in de diepvriezer stoppen is niet veilig!
Welke kraal gebruik je waarvoor? (En hoeveel draad heb je nodig?) Bijtring: Met 12-14 kralen van 15 mm kun je een mooie strakke ring maken.
Is een speenkoord veilig? Speenkoorden moeten voldoen aan de Europese NEN-EN 12586+A1 norm. Dit betekent dat speenkoorden bijvoorbeeld nooit langer mogen zijn dan 22 cm, dat er geen BPA in het koord of de kralen is verwerkt en dat er geen losse onderdelen mogen loskomen.
Nog voordat je de tandjes in het mondje ziet, kun je al aan je baby merken dat er tandjes onderweg zijn. Kindjes hebben er vaak last van en dit kan tot uiting komen in hangerig of humeurig gedrag, meer kwijlen dan normaal, minder willen drinken, slechter slapen en soms ook koorts.
Vouw 1 meter satijnkoord dubbel en rijg alle kralen door beide draden satijnkoord. Knoop een lusje aan de luszijde van het speenkoord. Knoop aan de andere zijde de speenclip vast met een stevige knoop: rijg de twee draden satijnkoord eerst door de speenclip en leg vervolgens een knoop.
Mooie houten speenclips. Te gebruiken voor het maken van speenkoorden. Maar ook zeer geschikt te gebruiken om wagenspanners mee te maken. Eigenlijk kan je ze overal voor gebruiken wat maar vast geclipt mag worden!
Houten kralen kopen voor het maken van sieraden doe je bij kralenwinkel Albertien. In onze online shop vind je verschillende kleuren kralen van hout. In onze shop koop je grote houten kralen, kralen voor kinderen tot houten gezichtskralen.
Het maken van houten kralen is een minder complex proces. De makers beginnen met stukken hout die in vierkante blokjes worden gezaagd. Daarna worden ze gevijld en geschuurd om de mooie ronde vorm tot stand te brengen en om te voorkomen dat er nog splinters ontstaan.
Maak je zelf een wagenspanner, gebruik dan koordelastiek van 3 mm dik. Elastisch koord is rekbaar, waardoor je wagenspanner niet meteen uit elkaar gaat als de kleine hem te pakken heeft!
Siliconen kralen kunt u gebruiken voor het zelf maken van een siliconen speenkoord, bijtring of ander bijtspeelgoed zoals een wagenspanner en meer voor alle leeftijden. De kralen zijn namelijk geschikt voor baby, peuter maar ook voor oudere kinderen met bijtbehoefte.
1.1 Hoe reinig ik Sophie de giraf? Sophie de giraf is gemaakt van 100% natuurlijk rubber en dient zorgvuldig behandeld te worden. Zoals aangegeven op de verpakking en in de productbeschrijving raden wij aan om Sophie de giraf te reinigen door haar met een vochtig doekje af te nemen.
Het wax koord heeft een diameter van 1mm en is rond van vorm. Als het koord gaat rafelen kun je er een klein stukje afknippen of het uit einde branden met een aansteker. Let hierbij altijd goed op je vingers en zorg dat je brand voorkomt. Dit waxkoord smelt niet als je het brand.
Aan een speenkoord zit aan het ene uiteinde een lusje en aan het andere uiteinde een clip. De speen maak je vast door het lusje door de ring of opening van de speen te steken en het speenkoord er dan helemaal doorheen te halen. De clip maak je vervolgens vast aan de kleding van je kleintje.
Elk kind ontwikkelt op zijn eigen tempo. Sommige kinderen zeggen hun eerste woordje als ze 10 maanden zijn, terwijl anderen pas met 20 maanden een duidelijk woord uitbrengen. Aan woordjes gaat trouwens een brabbelfase vooraf. Je hoort dan vooral een opeenvolging van dezelfde lettergrepen.
Normaal gesproken komen alle tanden en kiezen van het melkgebit binnen drie jaar door. Hoe lang je baby last heeft van het tandjes krijgen, is niet te zeggen. Soms duurt het maar een paar dagen, soms veel langer.
De meeste baby's gebruiken 'mama' of 'dada' als naam voor hun ouder rond de leeftijd van 7 tot 12 maanden. De eerste woordjes (anders dan 'mama' of 'dada') zeggen veel baby's rond 19 maanden. Tegen de tijd dat je kind 2 jaar is, zegt hij zinnen van 2 tot 4 woorden.