Een verplichte badmuts – zoals in Italië vaak wel het geval is – is in Frankrijk vaak niet nodig.
Is een badmuts verplicht? Ja, volgens de letter van de wet is het verplicht om in openbare zwembaden en zwembaden op campings een badmuts te dragen.
Maar waarom dan? Eigenlijk hebben de Italianen hiervoor dezelfde reden als de Fransen hebben voor het verplichten van de strakke zwembroek: hygiëne. Met de badmuts wordt geprobeerd om huidschilfers, haren en andere viezigheid die van je hoofd kan afkomen, buiten het zwembad te houden.
badmuts verplicht in Italië
In de realiteit komt dit niet vaak voor en kun je je badmuts thuislaten. MAAR in Italië ligt dit anders. In de meeste zwembaden wordt je namelijk door de badmeester teruggefloten als je zonder badmuts het water induikt. Het dragen van een badmuts is in Italië officieel verplicht.
Waar je in Nederland een wijde zwembroek mag dragen, geldt dat in Frankrijk vaak niet. In vrijwel het hele land stelt men het dragen van een strakke zwembroek verplicht. Het is dus niet onverstandig om vooraf in Nederland een strakke zwembroek te kopen! Zo heb je nog keuze uit verschillende modellen.
Een zwemshort kan namelijk ook gedragen worden als dagelijks kledingstuk, waardoor bacteriën via die weg in het zwembad terechtkomen, luidt de verklaring.
Aangezien het niet te controleren was of die shorts ook als onderbroek gedragen werden, heeft men uit oogpunt van hygiëne besloten het dragen ervan in het zwembad te verbieden.
Het grootste voordeel van een badmuts is dat je makkelijker en sneller kan zwemmen. Hierdoor ben je dan meer gestroomlijnd met het water en heb je minder weerstand. Daarnaast voel je, je hoofd ook minder zwaar aan bij het zwemmen.
Een badmuts opdoen met hulp. Doe je haar naar achteren. Als je langer haar hebt, gebruik dan een haarbandje om je haar naar achteren te doen en vast te zetten in een paardenstaart of knotje. De badmuts kan je haar verplaatsen, dus zorg ervoor dat je haar strak en hoog is vastgebonden.
Ja, ik heb dit ook gelezen, maar er geldt geen algemene regel in Duitsland voor. Het zal per zwembad verschillen, lijkt mij. Voor de zekerheid zou ik er dus wel eentje meenemen. Voor Italië is het zeker wel verplicht, daar geldt dit als algemene regel.
“De latex plakt beter vast aan het hoofd, maar de siliconemuts houdt beter zijn vorm. Combineer de twee en je hebt nauwelijks rimpels, waardoor er minder weerstand is”, aldus een van de zwembegeleiders in Rio.
2 procent van Italië is water
Uit onderzoek is gebleken dat 40 procent van de Italianen helemaal niet kan zwemmen en 65 procent niet met de ogen open onder water kan zwemmen. Slechts 41 procent van de Italianen kan zichzelf drijvend houden in diep water.
We raden daarom af om een latex badmuts te gebruiken, ook als deze erg goedkoop is. Siliconen. Dit is een duur materiaal, maar ook het meest betrouwbare en resistente materiaal. Professionele zwemmers gebruiken vaak siliconen badmutsen omdat ze het hoofd van de zwemmer beschermen tegen warme en koude klimaten.
Fransen zien liever geen lange zwembroeken in het water. Korte zwembroeken zouden hygiënischer en milieuvriendelijker zijn. Een tweede reden om te kiezen voor een strakkere zwembroek is het milieu. Wijde zwembroeken houden namelijk een stuk meer water vast dan nauwsluitende zwembroeken.
Om op tijd te kunnen voldoen aan de wetgeving is met ingang van april het dragen van een badmuts verplicht voor al onze bezoekers in het binnen- en buitenbassin. We begrijpen dat dit lastig is voor u kan zijn om op korte termijn een badmuts te verkrijgen.
In een wedstrijd moet je verplicht een badmuts dragen tijdens het zwemonderdeel. Je kan er dus net zo goed aan wennen tijdens het trainen. Je training zal ook veel beter worden als je gebruik maakt van dit zwemhulpmiddel.
Wanneer je voor het eerst gaat zwemmen met een nieuwe zwembril zet je deze zo los mogelijk op je hoofd. Vervolgens ga je zwemmen en zul je merken dat deze, bijvoorbeeld met het afzetten van de kant, een beetje lekt. Zet de zwembril dan een klein beetje strakker, zodat deze niet meer lekt bij het afzetten.
Een badmuts is een van enigszins elastisch kunststof of rubber gemaakt kapje dat bedoeld is om op het hoofd te dragen bij het baden, zwemmen of douchen. De badmuts kan verschillende doelen dienen: Bescherming van het hoofdhaar.
Waarom moeten de spelers een capje op? De meest voor de hand liggende reden is dat er in een waterpolowedstrijd 2 teams zijn en aan de kleur van de cap is te herkennen van welk team de speler is. De witte caps worden altijd gedragen door de thuis spelende ploeg en de blauwe caps zijn voor het bezoekende team.
Het lange strakke model tot net boven de knie wordt een jammer genoemd. Het strakke model zonder broekspijpen wordt een zwemslip genoemd. Het strakke model met korte broekspijpen wordt een zwemboxer genoemd.
Bermuda`s etc. zijn verboden. Voldoe je niet aan de eisen dan kost je de eerste waarschuwing een boete van 750 euro en als het weer geconstateerd wordt volgt sluiting van het bedrijf. Andere zwembroeken dan de "echte"zwembroeken worden vaak de hele dag door gedragen en dus niet hygieniscj.
De voordelen van een onderbroek onder je zwembroek dragen
Allereerst zorgt een wijde zwembroek vaak niet voor genoeg ondersteuning van het mannelijke geslachtsdeel. Om die reden zit er in de zwemshorts meestal een kleiner broekje van mesh stof, maar dit 'netje' kan nog wel eens gaan jeuken of irriteren.