Op alle vluchten, behalve intercontinentale vluchten, dien je te betalen voor drankjes en maaltijden. Als je Premium boekt, dan krijg je maaltijden en drankjes gratis. Op lange intercontinentale vluchten krijg je ook in economy class een driegangen menu en drankjes.
Zelfs niet-alcoholische dranken kunnen passagiers een behoorlijke financiële kater bezorgen. De prijs voor een klein flesje sinaasappelsap (250 ml) is gemiddeld € 0,68 in de supermarkt, maar aan boord betaal je voor hetzelfde flesje tot wel vijf keer meer, namelijk € 3,50.
Water is de grootste melkkoe. Waar je in de meeste buurtsupers zo'n 14 cent voor een flesje betaalt, ben je bij bijvoorbeeld Ryanair en Corendon Airlines 3 euro kwijt aan een watertje. Een verschil van maar liefst 2043 procent. EasyJet is wat dat betreft een stuk 'goedkoper' en vraagt 2 euro voor een flesje water.
Welk eten mag je wél meenemen in het vliegtuig? De meeste vaste etenswaren mag je meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Denk hierbij aan belegde broodjes, salades, groente en fruit, vlees, snoep, koekjes, nootjes, snacks, taart. Als jij een huisgemaakte appeltaart mee wil nemen aan boord, mag dat gewoon!
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Bij lagekostenmaatschappijen worden in het vliegtuig meestal gratis drankjes en eten geserveerd vanaf een vluchtduur van drie uur en 45 minuten. Alcoholische dranken en andere versnaperingen kunnen te allen tijde aan boord worden gekocht. Warme maaltijden moeten echter van tevoren worden besteld.
Reacties. De reden is het overbrengen van bacteriën en ziektes die zich schuilhouden in voedsel maar ook in vloeistoffen. Je mag ook geen thee meenemen. Ook is de mogelijkheid om een diersoort mee te nemen die schadelijk kan zijn voor het milieu.
Cafeïneverslaafden, theeleuten en iedereen die water drinkt (ie-de-reen dus) zullen zichzelf tijdens een volgende vlucht moeten inhouden. In een vliegtuig om water vragen is namelijk een slecht idee. Watertanks worden zelden schoongemaakt, zo liet de voormalige steward Bobby Laurie aan Insider weten.
Vloeistoffen zoals drank, tandpasta, cosmetische crèmes of gels mogen alleen met uw handbagage mee in een transparante plastic zak met een maximale inhoud van 1 liter. De verpakkingen mogen niet groter zijn dan 100 ml. Grotere verpakkingen moeten met de ingecheckte bagage in het laadruim mee.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.
Tandpasta bijvoorbeeld vloeit niet onder zijn eigen gewicht op de tandenborstel; het is een vaste stof. Echter, als je genoeg druk uitoefent, stroomt het als een vloeistof uit de tube.
Er zijn vliegen die zelf wondjes maken en het bloed drinken, maar er zijn ook vliegen die afkomen op bloed. Ze zijn zelf niet sterk genoeg om te bijten, maar wachten hun kans af tot er ergens een wondje ontstaat. Meestal hangen ze rond in de buurt van vee.
Welke services zijn er aan boord? Tijdens je vlucht komt ons cabinepersoneel langs met ons veelzijdige assortiment aan eten, drinken en non-food producten. Deze zijn tegen betaling te kopen. Op drukke vluchten kan het helaas voorkomen dat producten uitverkocht zijn.
Vlak voor vertrek kun je je favoriete eten in het vliegtuig laten bezorgen. Tot 2 uur voor het instappen kun je een bestelling doen via Thuisbezorgd.nl. De bezorger levert de vers bereide maaltijd vervolgens aan het cabinepersoneel, waarna de stewardess of steward het eten tijdens de vlucht aan je uitserveert.
Op alle vluchten, behalve intercontinentale vluchten, dien je te betalen voor drankjes en maaltijden. Als je Premium boekt, dan krijg je maaltijden en drankjes gratis. Op lange intercontinentale vluchten krijg je ook in economy class een driegangen menu en drankjes.
Appels, kiwi's, cherrytomaten, bananen, radijsjes, paprika, komkommer, selderij sticks en wortels. Al deze verse groenten en fruit zijn hartstikke gezond om mee te nemen voor onderweg. Je kunt ze in kleinere stukjes snijden en handig in een plastic zakje doen of gewoon uit de hand eten.
-Alle verpakkingen voor vloeistoffen die voldoen aan de maximale inhoud van 100 ml passen probleemloos in een doorzichtige, hersluitbare plastic zak van 1 liter met afmetingen van 20cmx20cm.
Nederlandse regels vanaf 21 mei
Daarom veranderen ook de regels in Nederland. Vanaf zaterdag 21 mei is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht op Nederlandse luchthavens. Mensen met een kwetsbare gezondheid worden wel geadviseerd (vrijwillig) een medisch mondkapje te dragen.
Het effect van alcohol drinken in het vliegtuig
Alcohol zorgt ervoor dat je minder last hebt van remmingen, je wordt er 'losser' van. Ook worden je bewegingen wat vertraagd. Maar of je alcohol drinkt in de lucht of met beide benen op de grond, dat maakt een verschil.
Passagiers in Deluxe krijgen een uitgebreide maaltijdservice. De gerechten worden geserveerd met vernieuwde trays op porseleinen borden met metalen bestek, terwijl de drankjes in een echt glas worden geschonken. Daarnaast liggen er standaard een deken, kussen, hoofdtelefoon en verzorgingskit klaar voor elke passagier.
Hallo. KLM heeft universele stopcontacten aan boord van de Airbus A330-, de Boeing 777- en de 787 Dreamliner-toestellen. Aan boord van de Boeing 737-toestellen hebben passagiers die in Business Class of op een Economy Comfort-stoel reizen toegang tot een stopcontact.
Verdovende middelen en drugs (zoals hasj, cocaïne en heroïne) Wapens, nepwapens, pepperspray, munitie en explosieven. Beschermde dier- en plantsoorten. Producten gemaakt van beschermde dier- en plantsoorten, zoals schoenen van krokodillenleer of ivoren sieraden.