Volgens de Consumentenbond is onze zalm het veiligste visje van Nederland. Hij krijgt zelfs een 9.7! Wij zitten al klaar met een heerlijk broodje om het te vieren.
Het Nederlandse familiebedrijf Sea Fresh levert zijn heerlijke verse vis reeds jarenlang aan Lidl. De zalm wordt verantwoord gekweekt in de prachtige heldere fjorden van Noorwegen en draagt het ASC-keurmerk.
De winnaar
Eervolle vermelding voor de zalm van Albert Heijn die maar een tiende van een punt minder scoorde. Conclusie: Vind je smaak veel belangrijker dan uitzicht? Shop dan je gerookte zalm bij Albert Heijn.
Bij Lidl GB verkopen we een assortiment wilde vis die is gecertificeerd volgens de MSC-norm voor duurzame inkoop . Bovendien hebben we in de loop der jaren diverse prijzen gewonnen voor het hoogste percentage gekweekte producten dat is gecertificeerd volgens hun norm, waaronder de MSC Mid-Size Retailer of the Year en de ASC UK Retailer.
Het Voedingscentrum is duidelijk: gekweekte zalm in Nederlandse supermarkten is niet ongezond. “In Nederland worden voedingsmiddelen streng gecontroleerd. Er zijn ook strenge regels rondom antibiotica of andere dingen voor kwekerijen.
Colruyt werd verkozen tot 'Beste supermarkt voor verse vis'.
De kern van de zaak: Ja, u kunt rauwe zalm eten als deze op de juiste manier is bewaard en bereid . Wees u ervan bewust dat rauwe zalm parasieten, bacteriën of andere pathogenen kan bevatten die infecties kunnen veroorzaken. Als u zwanger bent of een ziekte of gezondheidsprobleem hebt, moet u het dus helemaal vermijden.
Bij Lidl streven we ernaar om onze gekweekte en in het wild gevangen vis en zeevruchten te betrekken van verantwoord beheerde boerderijen en visserijen . Het is belangrijk voor ons dat de voorraden vis en zeevruchten veiliggesteld worden voor toekomstige generaties.
Bestel geen vis op maandag
Maar bestel hem liever niet op maandag. De meeste restaurants bestellen op donderdag of vrijdag verse vis om voldoende te hebben voor het drukke weekend. Tegen maandag is de vis niet meer zo lekker omdat hij maar drie dagen écht vers blijft.
Calorieën in Lidl Deluxe Zalm en Croute met Spinaziecrème 700g , Voedingswaarde | Nutracheck.
Zalm is populair vanwege zijn smakelijke, roze vlees vol omega-3-vetzuren en is een veelzijdige vis die in het wild gevangen kan worden (in oceanen, meren en rivieren) of gekweekt. De meeste zalm die in Britse supermarkten te vinden is, is Atlantische zalm, die voornamelijk in Schotland wordt gekweekt, maar ook uit Noorwegen, Chili en de Faeröer-eilanden kan komen .
Bij het kopen van zalmproducten moet u daarom op het MSC-keurmerk letten. Wilde zalm met het MSC-keurmerk voldoet aan de richtlijnen van de MSC-standaard. Het is gegarandeerd afkomstig van duurzame visserijen waarvan de visserijmethoden zowel de bestanden als het ecosysteem respecteren en beschermen.
De beste zalm die je kunt kopen is Wilde Alaska Zalm, gecertificeerd door 'the Maine Stewardship Council'. Deze zalm is door Dr. Mercola getest op zware metalen (zoals kwik) en is veilig om te eten.
Al onze Deluxe Scottish Salmon is afkomstig van Global Gap- en RSPCA Assured-bronnen. Dit betekent dat onze toewijding aan duurzame inkoop is geïntegreerd in ons inkoopbeleid .
Volgens het Voedingscentrum is verse zalm uit de supermarkt tegenwoordig veilig om rauw te eten.
Het is dus belangrijk om te weten wat je koopt: welke zalm soort, maar ook of het gaat om een verantwoord geweekte vis (ASC), of een duurzaam gevangen vis (MSC). Je kan het overigens ook zien: kweekzalm is vaak iets bleker, terwijl wilde zalm een mooie rode gloed heeft: die krijgt hij door het eten van kreeftjes.
Bourdains advies was gebaseerd op het feit dat de vismarkten in New York City destijds in het weekend gesloten waren en veel leveranciers niet op zaterdag leverden . Dit betekende dat de vis die u op maandag bestelde, waarschijnlijk al sinds vrijdag in de keuken lag.
Volgens de Keuringsdienst van Waarde is er eigenlijk nauwelijks verschil tussen de twee. Het enige verschil is dat de 'verse' vis al ontdooid is en klaar is om te bereiden, terwijl je de diepvriesvis zelf nog moet ontdooien.
Bij producten met een 'te gebruiken tot'-datum (zoals verse vis en vers vlees) geldt: is het over de datum, gooi het dan weg. Ook als de verpakking nog dicht is.
Bij Lidl GB zijn de principes van verantwoorde inkoop van vis en zeevruchten gebaseerd op het waarborgen dat de vis die wij verkopen afkomstig is van de gezondste soorten. Daarbij gebruiken wij de minst destructieve vismethoden die mogelijk zijn, en houden wij rekening met zowel milieu- als sociale normen.
Lidl is in 1930 ontstaan uit een groothandel, opgericht door Joseph Schwarz, onder de naam Schwarz Lebensmittel-Sortimentsgroßhandlung.
Onze bronnen. Co-op zeevruchten worden wereldwijd ingekocht, variërend van Atlantische zalm uit Schotland , zeebaars uit Turkije en garnalen uit Canada.
De realiteit is echter dat, hoewel u het misschien niet wilt geloven, een groot percentage van de vis die u koopt of vangt wormen had of heeft . Soms ziet u ze, soms niet, maar raad eens? Het is niet abnormaal en ook niet zo'n groot probleem.
In de Verenigde Staten moeten zeevruchten die voor rauwe bereidingen worden gebruikt, altijd eerst worden ingevroren om veilig te zijn voor de zorg van parasitaire infecties. De enige zeevruchten die veilig worden geacht om rauw te consumeren zonder voorafgaande invriezing, zijn tonijn, gekweekte zalm en sint-jakobsschelpen.
Het is geen goed idee om rauwe, in het wild gevangen zalm te eten, tenzij je weet dat deze eerst snel is ingevroren . Kweekzalm, met name vis die snel is ingevroren, is de beste optie om rauwe sushi te eten die je in de supermarkt hebt gekocht.