Het klinkt niet direct heel aantrekkelijk, maar de schil van een biologische banaan blijk je dus prima te kunnen eten. Je kunt vrijwel alle soorten fruit met schil en al opeten. Het is zelfs gezond om ook de schil van een banaan op te eten. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, magnesium en kalium.
Zo worden bananenschillen in Azië vaak gekookt of gefrituurd voordat ze worden opgegeten, maar je kunt ze ook verwerken in een smoothie. Ook leuk: vegan 'bacon' maken door de bananenschil eerst te marineren in sojasaus en daarna krokant te bakken .
Bananenschillen bevatten vitamine B6, B12, magnesium en kalium, schrijft Treehugger. Daarnaast bevatten ze ook bioactieve stoffen zoals polyfenolen en carotenoïden. Dat zijn goede redenen om je schillen op te eten en ze niet weg te gooien.
De bananenschil bevat namelijk natuurlijke werkstoffen die helpen tegen acné en veroudering van de huid. Heb je een droge huid? Dan helpen vitamine A en de mineralen de droogte tegengaan waardoor je huid gaat stralen.
Bananenschil bevat namelijk luteïne, een antioxidant gerelateerd aan vitamine A, die onder andere voor een natuurlijke UV-filter zorgt. Dit stofje werkt tevens goed tegen ontstekingen en dus tegen acne. Ook kalmeert bananenschil een rode, geïrriteerde huid.
Een auto kan niet over één bananenschil uitglijden. Een auto heeft vier wielen, die raken het wegdek. Dit heet ook wel grip. Als een van de vier wielen geen grip meer heeft, bijvoorbeeld doordat die over een bananenschil rijdt, hebben de drie andere wielen nog genoeg grip over.
Toch kun je een kiwi met schil en al gerust eten. In de schil zitten de meeste vezels en vitaminen, maar dit is in vergelijking met de vrucht zelf weinig en daardoor zal het voor je gezondheid niet uitmaken of je een kiwi met of zonder schil eet.
Volgens het verhaal zouden bananen een stof bevatten die bananadine heet. Die zou vrijkomen en een roes opwekken als men gedroogde bananenschillen rookt. De stof bestaat echter niet en van bananenschillen roken kan je dus niet in een roes geraken.
Bacteriën en schimmels verteren groente-tuin-en-fruit-afval, zoals een bananenschil of klokhuis. Dit soort afval noemen we biologisch afbreekbaar. Het klokhuis van een appel is al na twee weken verteerd, maar het verteren van een bananenschil kan wel tot 2 jaar duren!
Je moet op de volgende zaken letten: Allereerst is het belangrijk dat jij jouw hond geen bananenschil voert. Jouw hond kan dit niet goed verteren, wat ervoor kan zorgen dat zijn of haar darmkanaal verstopt raakt. Daarnaast is het verstandig om jouw hond niet meteen teveel banaan te geven.
Conclusie. Het kan geen enkele kwaad een bananenschil in de berm te gooien. Het brengt geen enkele schade toe aan de natuur. Doe dit dan wel op een plek waar ie niet in het zicht ligt (of in de weg), want het oog wil natuurlijk ook wat.
Kunnen paarden bananenschil eten? Wat ik over de schillen van bananen weet is dat ze moeilijk verteerbaar zijn. Af en toe een schil voeren kan geen kwaad, maar om die reden kun je er beter niet veel tegelijk aanbieden.
Bananenschil als voedsel voor dieren
Vooral kippen en varkens vinden dit erg lekker. Sommige konijnen houden ook van een bananenschil. Wees er wel zeker van dat de schil gewassen is.
Bramen: door het grote aantal gezonde voedingsstoffen kunnen bramen worden gezien als het gezondste fruit! Bramen bevatten veel belangrijke vitamines (A, B1, B2, B6, B11, C en E) en mineralen (natrium, kalium, calcium, fosfor, ijzer, magnesium en koper).
Wat betreft de voedingsstoffen maakt het eigenlijk geen verschil zegt Wieke van der Vossen kennisspecialist Voedselveiligheid bij het Voedingscentrum. "Er zitten vaak wel meer vezels en vitaminen in de schil, maar het is maar zo weinig dat het geen effect zal hebben op je gezondheid."
Net als het vruchtvlees is ook de schil van de komkommer supergezond en bevat het veel vitaminen A en antioxidanten die goed zijn voor ons lichaam.
Bessen, frambozen, bramen en granaatappel bevatten veel antioxidanten die de huid beschermen tegen vrije radicalen. Vrij radicalen zorgen voor vervroegde veroudering en rode vlekjes in je huid. Sinaasappels, citroen, paprika bevatten veel vitamine C.
Mandarijnen, tangerijn en sinaasappels verbeteren de huidskleur en beschermen uw huid tegen schade door de zon. Citrusvruchten worden speciaal aanbevolen om te eten voor acne-gevoelige of vette huidtypes. Banaan is een vrucht die je het hele jaar door kunt vinden.
Prak een rijpe banaan, knijp het sap van een halve citroen erbij en smeer het op je huid. Laat het masker maximaal tien minuten intrekken en spoel je gezicht af met lauwwarm water.
Goed voor de groei
Een bananenschil zit boordevol fosfor, calcium en kalium, stuk voor stuk voedingsstoffen die de wortelontwikkeling en stengelgroei van je planten en bloemen stimuleren. Zo maak je het krachtvoer: Vul een pot met water en voeg daar een aantal schillen aan toe.