Bij vloeistoffen denk je uiteraard aan vloeibare dranken, zoals water, frisdrank en vruchtensappen. Maar als het gaat om vloeistoffen in je handbagage bedoelen we ook gels, crèmes, zalfjes, pasta's en spuitbussen (aerosols).
Onder vloeistoffen vallen alle vloeibare producten. Bijvoorbeeld je make-up remover, nagellak, shampoo en lenzenvloeistof. In principe valt alles wat smeerbaar is onder een gel. Mascara, tandpasta, crème, creamy oogschaduw, lipstick en lippenbalsem vallen hier dus onder.
Vloeistoffen en gels in handbagage
Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. U mag per persoon maximaal 1 plastic 1-literzakje meenemen.
Make-up in je handbagage wordt bijna altijd gezien als een vloeistof, of het nu een bodymist is, handcrème, foundation, lipgloss, mascara, nagellak of deodorant. Deze vloeistoffen mogen bij de meeste vliegtuigmaatschappijen maximaal 100ml per stuk zijn.
Tandpasta bijvoorbeeld vloeit niet onder zijn eigen gewicht op de tandenborstel; het is een vaste stof. Echter, als je genoeg druk uitoefent, stroomt het als een vloeistof uit de tube.
Daarnaast zijn er regels voor vloeistoffen. Het is daarbij goed om te weten dat sprays, maar ook gels, waxen, jelly's etc. ook als vloeistoffen kunnen worden beschouwd. Ja, mijn Vaseline en wax zijn op Schiphol keihard in de vuilnisbak gemieterd.
Zolang je cosmetica niet vloeibaar is, kan het prima zonder problemen mee in je handbagage. Je gezichtspoeder, oogschaduw en blush kun je daarom eenvoudig meenemen in je make-uptas. Alle vloeibare make-up zoals foundation, primer en lipgloss mogen mee mits het verpakkingen van maximaal 100 ml zijn.
Als je een mascara in je handbagage mee wilt nemen, dan moet je deze in het daarvoor bestemde doorzichtige zakje doen. Ook mascara bedraagt doorgaans niet meer dan 100 ml, dus je kan het zonder zorgen meenemen.
U mag vloeistoffen, spuitbussen en gels in uw handbagage hebben zolang zij niet meer dan een maximum volume van 100 ml overschrijden per artikel, meegenomen in een hersluitbare, doorzichtige plastic tas van niet meer dan 1 liter capaciteit per passagier.
De maximale toegestane hoeveelheid is 100 milliliter per verpakking. De verpakte vloeistoffen moeten in een hersluitbaar en doorzichtig plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn. Per persoon mag u 1 zakje van 1 liter meenemen.
Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.
Mueslirepen, chips, nootjes, fruit, snoep, koekjes; het mag allemaal mee in je handbagage. Je mag zelfs een 1-minute noodles meenemen zodat je met heet water in het vliegtuig lekker je eigen soepje kan maken. Eten dat echt sterk ruikt kan wel geweigerd worden.
Deze medicijnen kunt u meestal zonder problemen meenemen. Let er wel op dat ze alleen voor eigen gebruik zijn. Als u tien doosjes paracetamol bij u heeft, wekt u natuurlijk de indruk dat u de medicatie meeneemt voor andere doeleinden.
Wat mag niet mee op het vliegtuig? Verboden wapens (volgens de wapenwet van 9 juni 2006). Explosieve- en brandgevaarlijke stoffen (slaghoedjes, springstoffen, terpentijn, verfverdunner,...), gevaarlijke producten, oxidatiemiddelen en/of organische peroxiden (bleekmiddel,..). Toxische en besmettelijke stoffen.
Wat mag er mee als ruimbagage? Van security mag vrijwel alles mee in je ruimbagage, behalve als het op de lijst van gevaarlijke voorwerpen staat. Check daarom eerst deze lijst met verboden voorwerpen. Twijfel je of je een bepaald voorwerp in je ingecheckte koffer mag meenemen, neem dan contact met ons op.
Regels omtrent haarproducten meenemen in het vliegtuig
Shampoos, haarcremes, conditioners, waxen, gels, parfum, mascara e.d. mag je te allen tijde meenemen in de ruimbagage. Wil je de producten meenemen in je handbagage? Dan geldt dat de verpakkingen maximaal 100 ml mogen zijn.
Mag je een zonnebrand creme meenemen in het vliegtuig? Op zich kun je wel zonnebrand creme meenemen in je handbagage in het vliegtuig. Maar zorg dat dit niet meer is dan 100 ml. Als je zonnebrand creme groter is dan 100 ml kun je het beter in je ingecheckte bagage stoppen, want dan mag het wel mee in het vliegtuig.
Stop die vloeistoffen, gels, shampoo, zalfjes, pasta's en spuitbussen in een hersluitbare doorzichtige plastic 1-liter zak. Als je meer wilt meenemen of in grotere verpakkingen, dan stop je deze verpakkingen in je ruimbagage.
Je riem, je horloge, je telefoon, sieraden, muntgeld: alles met metalen of aluminium moet in een bak, al kan de scanner daar tegenwoordig wel tegen, maar een riem met een grote gesp wordt toch afgeraden door de check te dragen. Maakt trouwens ook dat het (eventuele) fouilleren een stuk sneller gepiept is.
Medicijnen meenemen in originele verpakking
Neem medicijnen mee in de originele verpakking van de apotheek met etiket. Dan is duidelijk dat het om een geneesmiddel gaat en niet om drugs.
Mag scheerzeep in de handbagage? Wel: 100 milliliter (reis)verpakkingen per item scheerzeep, scheerschuim en balsem mogen dus wel in handbagage, zolang het in een zak van 1 liter past. Tip: Van Recipe for Men zijn er speciale 100ml spuitbusjes scheerschuim die dus gewoon in de handbagage mogen.
Handbagage is de bagage die je bij je mag houden in het vliegtuig, zoals rugzakken, handtassen, trolleys, laptoptassen en tassen voor camera's. Net als voor het meenemen van ruimbagage gelden er voor handbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.
Voor handbagage in het vliegtuig gelden strenge eisen. Verpakkingen van vloeistoffen en gels mogen maximaal 100 ml bevatten. Alleen vloeibare medicijnen mogen in grotere verpakkingen zitten. Dan moet u wel kunnen aantonen dat die medicijnen op naam staan van u (of uw kind), bijvoorbeeld met een medicijnoverzicht.
Plaats niet alleen de spullen uit je zakken, maar álle voorwerpen met metaal op de band. Dus ook je riem, horloge en andere sieraden. En uit voorzorg ook maar vast je schoenen en je jas. Verder moeten ook je laptop en andere elektronica uit de tas worden gehaald.