Contant geld is ook verzekerd, maar de verzekeraars hanteren hiervoor wel een maximumbedrag. Indien er bijvoorbeeld € 20.000 uit uw huis is gestolen aan contant geld, krijgt u slechts een klein deel uitbetaald. Bij een inbraak vallen de gestolen goederen onder de inboedelverzekering.
Het beleid hierin van verzekeraars verschilt sterk. Er zijn verzekeraars met een ruime dekking tot wel 1.500 euro, maar de meeste verzekeraars bieden een veel beperktere dekking. Er zijn verzekeraars die maar een vergoeding geven tot maximaal 250 euro bij diefstal. Pas dus op met het thuis bewaren van contant geld.
Verzekerd tegen zakkenrollen? Als je toch gerold wordt, is je geld meestal niet verzekerd. Wees dus extra voorzichtig daarmee. Sommige spullen, zoals een fotocamera en sieraden zijn mee te verzekeren onder de inboedelverzekering.
Een inbraak valt onder gekwalificeerde diefstal, omdat er naast de diefstal (wegnemen van het eigendom van een ander) tevens sprake is van het betreden van een niet-openbare ruimte. De straffen voor gekwalificeerde diefstal zijn hoger dan voor eenvoudige diefstal.
De schade aan uw woning bij een (poging tot) inbraak is meestal gedekt door uw brandverzekering, maar de gestolen goederen worden niet standaard vergoed. Wilt u een ruimere bescherming, kies dan voor de aanvullende waarborg Diefstal en vandalisme.
Juwelen blijven het meest gestolen bezit. Deze trend neemt toe. Tussen 2009 en 2015 is hun aanwezigheid in de buit van inbrekers gestegen van 37% tot 54%. Laat ze dus niet liggen en houd ze uit het zicht.
Diefstal uit uw auto wordt niet altijd vergoed door uw autoverzekering. Heeft u enkel een WA-dekking dan wordt diefstal uit uw auto bijvoorbeeld niet vergoed. Met een WA beperkt casco of allrisk dekking krijgt u wel een vergoeding. De schade aan de auto die door de dief is veroorzaakt, wordt vergoed.
Een inbraak duurt gemiddeld slechts 5 minuten. Inbrekers weten dat ze weinig tijd hebben voordat ze opgemerkt worden. Ze hebben maar één minuut nodig om het huis binnen te dringen, 3 minuten om alle waardevolle spullen te verzamelen en nog een minuut om het huis weer te verlaten.
“Een inbreker zal bij zijn rondje door de wijk ook bij de huizen naar binnen kijken. Ziet hij iets wat hij goed kan verkopen, dan is zijn interesse gewekt. Zaken als laptops, mobiele telefoons en spelcomputers zijn populair. Is de inbreker eenmaal binnen, dan gaat hij ook op zoek naar geld en sieraden.”
Bij diefstal of inbraak waarbij geen dreiging of geweld is gebruikt, gaat het over het algemeen om een eenvoudig, licht misdrijf: de officier van justitie eist maximaal 1 jaar gevangenisstraf. Lichte misdrijven worden door de politierechter behandeld.
Om diefstal buitenshuis, zoals straatroof, te verzekeren moet je vaak wel een extra dekking hebben afgesloten. Deze dekking vind je vaak terug als 'Kostbaarheden verlies en buitenshuis' of 'Buitenshuisdekking'. Als je deze aanvullende dekking hebt, worden je spullen vaak tot een bepaalde waarde verzekerd.
Met de BuitenDeDeur verzekering zijn je bezittingen die je mee naar buiten neemt in Nederland verzekerd. Denk aan je dure telefoon, laptop, tablet en camera. Maar ook medische hulpmiddelen, protheses en sieraden zijn meeverzekerd. Met de BuitenDeDeur verzekering zijn al deze bezittingen standaard meeverzekerd.
Nee daar voorziet geen verZekering in. Het risico is te groot en het belang te klein. Tassen en schoenen zijn gebruiksvoorwerpen en beschadigen bij normaal gebruik. De verzekering zou dus al tot uitkering moeten overgaan als jij met je tas langs een muur of scherp voorwerp loopt.
Wat dekt je inboedelverzekering bij inbraak? Inboedelverzekeringen dekken zowel schade door inbraak als door diefstal. Ook schade door een poging tot diefstal of inbraak is verzekerd. Om fraude te voorkomen, eisen verzekeraars wel dat je aangifte doet bij de politie.
Een schadeclaim indienen zonder bonnen.
Mesne hebben vaak meer dan ze denken, maar als het weg is door brand of diefstal, is er niets meer aan te tonen. En de emotionele schade claimen waarmee u dan blijft zitten, is helaas niet mogelijk.
Braakschade. Schade veroorzaakt aan gebouwen, brandkasten, kluisdeuren enz. bij inbraak, overval of poging daartoe.
Hou inbrekers op afstand met buitenverlichting. Een goede manier om inbrekers af te schrikken, is met buitenverlichting met een bewegingssensor. Ex-inbreker Evert Jansen legt uit waarom je het beste kunt kiezen voor sensorverlichting: “Stel dat je op vakantie gaat en je zet de vaste verlichting aan.
Misschien is dit wel de meest efficiënte inbraakpreventie maatregel om in te zetten; verlichting. Inbrekers houden er niet van om in het zonnetje gezet te worden. Zorg voor verlichting buiten. Overweeg lampen met een bewegingsmelder, of werk met lampen die werken op een tijdschakelaar.
Kast in woonkamer
Zij verklapten dat de eerste en voornaamste plek die ze doorzoeken de woonkamer en keuken zijn, meer bepaald kastlades. Het is dus geen goed idee om juwelen of sleutels in de kast te verstoppen, want de kans is groot dat de inbrekers ze meenemen.
Of je een inbreker mag slaan hangt af van twee rechtsbeginselen: noodweer en noodweerexces. Noodweer wordt in het Wetboek van Strafrecht uitgelegd als het gebruiken van geweld voor 'de noodzakelijke verdediging van eigen of eens anders lijf, eerbaarheid of goed tegen ogenblikkelijke, wederrechtelijke aanranding.
Uit onderzoek blijkt dat bijna 50% van de inbrekers binnen één jaar terugkomt. De inbrekers kennen de weg, weten wat er te halen valt en hopen dat de gestolen producten vervangen zijn door gloednieuwe exemplaren.
Ieder jaar vinden van november tot en met februari dan ook de meeste woninginbraken plaats. Met een piek rondom de feestdagen, als veel mensen van huis zijn.
Een Inboedelverzekering dekt schade aan spullen in je huis door bijvoorbeeld diefstal, lekkage of brand. Onder inboedel verstaan we alle spullen in huis die niet vastzitten. Ze zijn dus te verhuizen. De keuken valt niet onder een Inboedelverzekering, maar het keukengerei wel.
Om je voor diefstal buitenshuis te verzekeren, sluit je de dekking Kostbaarheden verlies en buitenshuisaf bij je inboedelverzekering. Dan is ook kostbare inboedel verzekerd die je onderweg bij je hebt. Bijvoorbeeld sieraden die je in je tas hebt zitten.
Met een inboedelverzekering ben je onder andere gedekt voor schade door brand, diefstal, inbraak en storm. Daarnaast kun je enkele aanvullende dekkingen afsluiten, zodat je inboedel nog beter verzekerd is. Dat zijn bijvoorbeeld: Buitenhuis: je bent ook buiten je huis verzekerd als iets kapot gaat.