Er is gebleken dat citroenzuur de zichtbaarheid van littekens op het gezicht vermindert en de huid sneller geneest. Om deze nare plekjes in te perken óf te voorkomen, doe je dit: knijp citroensap op een wattenschijfje en wrijf het over de plekjes. Spoel na met koud water.
Citroenen zijn rijk aan vitaminen, vandaar hun zuiverende eigenschap. Maar de citroen heeft meer potentie: zo verbant hij mee-eters en verwijdert vlekken van het gezicht (en nog veel méér, zie hieronder). Om het toe te passen: snij een citroen doormidden, smeer het sap over je gehele gezicht en spoel af met koud water.
De citroen is een heerlijk stuk fruit met een gele kleur en zure smaak dat veroorzaakt wordt door het aanwezige citroenzuur. De citroen wordt gebruikt als smaakmaker in gerechten of drankjes. Zowel het vruchtvlees, het sap en de schil kunnen worden gebruikt.
Citric acid komt ook voor in gezichtsoliën en huidcrèmes tegen pigmentvlekken omdat het een verhelderende werking heeft. Het is een veilige component in natuurlijke en biologische verzorging, maar kan bij mensen met een intolerantie voor citroenzuur allergische reacties veroorzaken.
Vermijd crèmes met alcohol. De minder goede soorten die voorkomen in cosmetica zijn: Alcohol Denat, Ethanol, Ethyl Alcohol, Methanol, Benzyl Alcohol en Isopropyl Alcohol. Afhankelijk waar dit ingrediënt in de lijst staat zal het product een hoge of zeer lage concentratie bevatten, dus hoe later in de lijst hoe beter.
“Het drinken van warm water met citroen in de ochtend kan een zeer positief effect hebben, niet alleen op de hydratatie van het lichaam, maar ook op de pezen, spieren en luchtwegen. Wanneer je hoest, bijvoorbeeld, of de griep hebt, zal het de afscheidingen verdunnen.
Natuurlijk zijn citroenen wel een goede bron van vitamine C, zo zit er ongeveer 30 mg vitamine C in een citroen en de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid bedraagt 65 tot 90 mg per dag. Toch hoef je daarvoor niet per se citroenwater te drinken.
Citroenwater schijnt te helpen tegen een opgeblazen buik, voorkomt verstopping en versterkt je immuunsysteem. Maar let wel op als je te veel maagzuur hebt. Citroenwater kan ook juist zorgen voor oprispingen. Bloeddruk: de flavonoïden in citroen hebben naar alle waarschijnlijkheid een bloeddrukverlagend effect.
Voeg citroenen, aardbeien, papaja en ananas aan je dieet toe, omdat ze boordevol vitamine C zitten en vitamine C helpt meer collageen aan te maken, wat zal helpen de verschijning van rimpels en lijntjes te minimaliseren en zal voorkomen dat meer rimpels worden gevormd.
Citroensap is een van de effectiefste middeltjes tegen puistjes, zeker wanneer je het mengt met rozenwater. Laat het mengsel een half uurtje op de puistjes zitten en herhaal dit totdat ze verdwenen zijn. Je kan het citroensap ook mengen met kaneelpoeder.
Sappen in citroen hebben eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat bacteren worden gedoodt. Mogelijk kunnen dus ook de acne veroorzakende C. acnes bacteriënworden verwijdert. Tevens zou citroen kunnen helpen de roodheid en ontsteking van puistjes en littekens te verminderen.
Maar werkt dit middel echt of is het een fabel? Dit is een fabel. Citroen bevat fruitzuur en kan de huid enorm irriteren. De huid droogt uit en kan vol met bultjes komen te zitten, door het sap van citroen heb je kans op phytophotodermatitis.
Citroenolie kun je heel goed gebruiken als cosmetica om je lichaam en huid te behandelen en te verzorgen. Op tal van vlak reinigt het, zowel voor lichamelijk klachten als voor in het huishouden. Het kan uitwendig en inwendig gebruikt worden, maar ook alleen de geur kan al reinigend werking.
Citroen bevat vitamine C dat het aanmaken van nieuwe huidcellen bevordert en het doodt bacteriën. Daarnaast werkt citroen verhelderend waardoor het donkere littekens lichter maakt. Meng voor een nog intenser effect citroensap met honing en smeer dit op je littekens.
Je stofwisseling zou worden aangedreven, je lichaam ontgift en je verbrandt vet. Zo makkelijk kan het niet zijn, zou je denken. En dat is het ook niet. Er is geen bewijs dat citroensap helpt bij gewichtsverlies of het metabolisme versnelt.
Lekker verfrissend, zo'n schijfje citroen. Het voegt smaak én kleur toe. Geen wonder dat het bij ieder café en restaurant in je frisdrank, water of thee dobbert. En ook bij alcoholische dranken als gin of tequila hoort een citroentje.
Citroen blijkt namelijk chemicaliën en bacteriën te absorberen en af te breken. Dus wanneer jij ligt te slapen wordt zonder dat jij er iets voor hoeft te doen je slaapkamer gereinigd. Daarnaast zuiveren de stoffen in citroen ook je longen en geeft het een rustgevende geur af.
Volgens het Voedingscentrum zijn groene thee en zwarte thee het best voor je gezondheid. Maar een ander smaakje is af en toe ook prima: zolang er maar geen suikers in zitten. Een mok warme thee in de ochtend is heerlijk, maar je kunt in de vroege uurtjes ook prima eens ijsthee drinken.
Bacteriën bestrijden: door het drinken van warm water op een lege maag kunnen bacteriën zich niet zo snel in je lichaam nestelen. Het is dus een natuurlijke remedie tegen een opkomend griepje. Het maakt daarnaast slijm los en helpt het te verwijderen uit de luchtwegen. Ook verzacht warm water de keelpijn.
Er zit weinig verschil tussen de twee. Maar…een citroen bevat meer vitamine C, magnesium, kalium en foliumzuur. Aan de andere kant: met limoenen krijg je meer calcium, vezels en fosfor binnen.
De beste dagcrème Consumentenbond is namelijk de Kruidvat hydro dagcrème! De geteste dagcrème is voor de normale of gemengde huid, en zorgt dat het vet- en vochtgehalte op peul blijft. De crème vermindert verder de tekenen van vermoeidheid en verfrist je huid zodat je een gezonde en frisse uitstraling krijgt.
Waar dagcrème helpt bij het beschermen van de huid, helpt een nachtcrème bij het herstellen ervan. Zonder nachtcrème veroudert de huid veel sneller en dat is nu net wat we niet willen, toch? Huidcellen worden vooral 's nachts hernieuwd en daarom is het belangrijk om 's avonds een voedende crème te smeren.