Je oren zullen misschien gaan flapperen, maar de schil van een banaan kun je eten. Zo ook die van de kiwi, de pompoen en de citroen. Eet deze fruitsoorten gerust tot de schil aan toe en je zult blaken van gezondheid.
Een klein beetje citroenrasp doet wonderen.Het geeft een gerecht net dat beetje smaak waar je naar op zoek bent. Maak citroenrasp met een gewone fijne rasp of met een speciale citroentrekker. Je krijgt dan alleen de smaakvolle gele schil als rasp.
Albert Heijn heeft in 2013 aangegeven dat op alle citrusvruchten een waslaag wordt aangebracht met daarin een nabehandelingsmiddel. De waslaag zou eraf te halen zijn door ze te boenen met heet water.
Een limoen heeft een subtiele citrussmaak. Een limoen is voor de meeste mensen te zuur om zo uit de hand te eten. Van limoen kun je het vruchtvlees, het sap en de schil gebruiken.
Je oren zullen misschien gaan flapperen, maar de schil van een banaan kun je eten. Zo ook die van de kiwi, de pompoen en de citroen. Eet deze fruitsoorten gerust tot de schil aan toe en je zult blaken van gezondheid.
Veel groente- en fruitsoorten kunt u dus eten mét schil, maar er zijn ook een aantal producten die u echt zonder moet eten. Dit omdat de schilletjes giftige stoffen bevatten of gewoonweg absoluut niet te eten zijn. Zo is de schil van een ananas, avocado of passievrucht echt niet geschikt voor consumptie.
De beste en eenvoudigste manieren om je groente en fruit schoon te maken, is met behulp van huishoudmiddelen. Goed boenen heeft al zin, maar je kunt met baking soda bijna alle pesticiden verwijderen. Leg je producten in een bak water met baking soda (zuiveringszout) gedurende 12 tot 15 minuten.
Onbehandelde citroenen
99% van het fruit uit de supermarkt is behandelt. Dit doen ze met een waslaag. Door de waslaag glimt de schil extra mooi en het belangrijkste is dat ze hierdoor langer houdbaar zijn. De waslaag trekt door in de poriën van de vrucht (je kan deze er dus ook niet af boenen).
Boen de schil voor gebruik goed schoon onder stromend water. Rasp alleen het dunne buitenste gele schilletje van de citroen, want het onderliggende witte deel van de schil is bitter. Voor het gebruik van citroensap, snijd je de vrucht doormidden en pers je hem uit.
Dat komt omdat de massadichtheid van de limoen groter is dan van het water. De citroen met schil blijft drijven in water. Als je de schil verwijdert, zinkt de citroen. De schil bevat heel wat holle ruimtes die lucht bevatten waardoor de citroen met schil een lagere massadichtheid heeft.
Citroenweetjes: – Het wassen van citroenen (en citrusfruit in het algmeen) doe je als volgt: Leg het fruit in een bak met warm water waaraan een beetje mild afwasmiddel is toegevoegd.Laat een kwartiertje in dit water liggen en spoel daarna goed af met koud water.
Grapefruitsap of citroensap helpt niet om vet af te breken. Dat is een fabeltje. Er is geen enkel bewijs dat het drinken van deze sappen invloed heeft op de vetverbranding.
“Een 'gewone' citroenzeste bevat veel meer schadelijke stoffen dan een biologische citroenzeste. Onder andere de pesticide imazilil, die oog- en huidirritaties veroorzaakt, komt vaak terug op bespoten citroenen.
Ingrediënten: suiker, 16% citroenschillen, gemodificeerd zetmeel, natuurlijk citroen aroma, water, conserveermiddelen (E 202, E 224 (bevat SULFIET)), kleurend levensmiddel (kurkuma), voedingszuur (E 330).
Citroenrasp is een hele fijne smaakmaker in baksels en ik heb er dan ook altijd een potje van in de koelkast staan. Geen gekochte rasp met rare toevoegingen, maar pure zelfgemaakte gesuikerde citroenrasp. Het is supermakkelijk om te maken en geeft echt een heerlijke smaak aan je gebak of koekjes.
Houd er rekening mee dat citroen schadelijk kan zijn als je te maken hebt met bepaalde maagproblemen. Als je teveel maagzuur hebt, kan citroenwater juist zorgen voor opspelend maagzuur. En ook kan de zuurgraad in citrusvruchten bijdragen aan problemen zoals maagzweren.
De proef op de som. Al is het niet wetenschappelijk bewezen dat het daadwerkelijk werkt, als ik Kelly mag geloven zijn alleen vrouwen gevoelig voor dit euforische citroenschil-gevoel. En je zou er ook ontzettend veel energie van krijgen. Daarnaast is het wel een enorm minpunt dat het bijzonder smerig is.
Ongeveer 45-50 milliliter sap. Dat zijn drie eetlepels.
Van alle groenten en fruit in de Nederlandse supermarkten bevatten aardbeien de meeste restanten van pesticiden.
Was ook groenten en fruit die je nog gaat schillen. Ook meloen, die je eerst aansnijdt voordat je de schil eraf haalt of uitlepelt, kun het beste eerst even wassen. Haal eventueel zand eraf met een borstel. Wassen is niet nodig voor fruit zoals bananen, sinaasappels en mandarijnen.
Ook kun je fruit schoonmaken met azijn. Door fruit met natuurazijn schoon te maken blijft het fruit niet alleen langer goed, ook verwijder je daarmee aanwezige bacteriën en schimmels.
Grote kans dat je bananenschil in de vuilbak verdwijnt wanneer je een banaan pelt. Maar wist je al dat een bananenschil eigenlijk perfect eetbaar is? Meer nog: hij is zelfs erg voedzaam. Als je het goed aanpakt, kan je 'm superlekker bereiden.
Van het meeste fruit kun je de schil eten. Er zitten vezels en voedingsstoffen in of vlak onder de schil. Het is dus gezond.
Deze beweringen vinden hun oorsprong in ideeën zoals “fruit wordt slecht verteerd” en “fruit gist of rot in de darmen”. Geen van beide is wetenschappelijk bewezen en er is dus geen enkele reden om geen stukje (hard)fruit te eten na de maaltijd.