Onderzoek toont aan dat chocolade goed is voor je huid. Het bevat antioxidanten die de huid beschermen tegen UV-stralen en dus ook rimpels. Chocolade zorgt ook voor een goede hydratatie van en een goede bloedcirculatie in onze huid, waardoor die er jeugdig en stralend uitziet.
Donkere chocolade bevat veel vezels en mineralen zoals ijzer, zink en koper die ontzettend belangrijk zijn voor het behouden van een gezonde huid. Deze mineralen zijn namelijk belangrijke componenten voor een stralende teint, omdat ze de huidcellen helpen regenereren en de natuurlijke functies ondersteunen.
Chocolade kan verschillende cutane allergische reacties veroorzaken zoals urticaria, eczeem, lokale of algemene jeuk, circumoraal erytheem, morbilliforme, scarlatiniforme erupties en roodheid van de oren. Systemische symptomen zoals ernstige hoofdpijn, rhinorroe, niezen, piepen, misselijkheid en krampen kunnen ook voorkomen.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
We hebben heel goed nieuws voor je: het is nooit bewezen dat het eten van chocolade zorgt voor het ontstaan van puistjes. Het is dus een hardnekkige mythe. En dat betekent dat je je om je huid dus niet druk hoeft te maken als je onbeperkt paaseitjes wegwerkt.
Acne wordt veroorzaakt door hormonale veranderingen. Chocolade, chips en bier zijn misschien niet goed voor je gezondheid, ze zijn niet de oorzaak van acne. Anderzijds spelen zuivelproducten en voedingswaren met een hoge glycemische index (zoals suiker en wit meel) wel een rol bij acne-uitbraken.
Het is waarschijnlijker dat de suiker in je chocoladereep of cupcake de oorzaak is van nieuwe puistjes of diepere uitbraken dan de cacao zelf. Als je een hap (of zes) neemt, kies dan voor pure chocolade en let de rest van de dag op toegevoegde suikers en simpele koolhydraten .
Goed nieuws voor de liefhebbers van chocolade. Het eten van chocolade zou namelijk helemaal niet dik maken. Spaanse onderzoekers hebben ontdekt dat mensen die vaker chocolade eten doorgaans minder vet op hun gehele lichaam hebben.
Deskundigen zeggen dat de aanbevolen "dosis" ongeveer 1 tot 2 ounces of 30-60 g is. Als u meer eet, consumeert u mogelijk te veel calorieën . Een 1,45-ounce (41 gram) Hershey's Special Dark Chocolate Bar bevat 190 calorieën. Ter vergelijking: als u een middelgrote rauwe appel eet, krijgt u slechts 95 calorieën binnen.
Als je 10 tot 25 gram pure chocolade per dag eet, ben je al gezond bezig. Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
Cacao is rijk aan antioxidanten, met name flavonoïden. Antioxidanten helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in de huid, die kunnen leiden tot vroegtijdige veroudering. Door de huid te beschermen tegen oxidatieve stress, kan pure chocolade helpen een jeugdige, gezonde huid te behouden .
Het eten van donkere chocolade kan overigens niet alleen je zicht verbeteren, maar ook de algemene gezondheid van je ogen. De antioxidanten en flavonoïden in donkere chocolade kunnen namelijk de kans op ziektes als glaucoom verkleinen en de effecten van diabetes verminderen.
Chocolade bevat veel verzadigd vet (ongeveer 20 gram op de 100 gram). Verzadigd vet verhoogt het LDL-cholesterolgehalte van het bloed en een te hoog LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten. Ook bevat chocolade veel calorieën. Een reep pure chocolade van 75 gram bevat zo'n 400 calorieën (kcal).
Als je stopt met chocolade eten krijg je geen ontwenningsverschijnselen.Dat is pijn in je lichaam van het niet eten van chocolade. Dus kan je niet echt aan chocolade “verslaafd” raken.
Wanneer jij een stukje gezonde chocolade eet voor elke maaltijd, dan stabiliseert je bloedsuikerspiegel waardoor je minder honger hebt en automatisch minder eet. De hoge hoeveelheid antioxidanten in de chocolade ondersteunt de vetverbranding en verbeteren je spijsvertering en stofwisseling.
Het wordt afgeraden om meer chocolade te eten om hart- en vaatziekten te voorkomen. Naast gunstige stoffen bevat chocolade namelijk ook veel verzadigd vet. Dit verhoogt het risico op hart- en vaatziekten juist. Ook zitten er veel calorieën in chocolade.
Chocolade een maand laten liggen kan verschillende voordelen hebben. Een lagere chocoladeconsumptie kan leiden tot een afname van de totale calorie- en suikerinname , aldus Dr. Gupta. "Het kan ook de gezondheid van het gebit verbeteren door het risico op gaatjes en tandbederf te verminderen," zei hij.
Wat is de gezondste pure chocolade? De gezondste donkere chocolade heeft een cacaogehalte van 85 procent of meer. Dit hoge cacaogehalte betekent dat de chocolade rijk is aan antioxidanten, die talrijke gezondheidsvoordelen hebben.
10. Chocolade helpt je lever niet om zeep. Nog zo'n wijsheid uit grootmoeders tijd die niet blijkt te kloppen: chocolade veroorzaakt géén leverproblemen. Sterker nog, onderzoekers beweren nu zelfs dat donkere chocolade leverschade door alcoholmisbruik of ziekte net kan helpen herstellen!
De meeste chocolade die wij consumeren is helaas zodanig bewerkt dat ze maar weinig cacao en veel meer suiker en vet bevat. Veel chocolade eten werkt dan ook gezondheidsproblemen in de hand, zoals overgewicht, tandbederf en een verhoogd risico op diabetes en hartziekten.
Conclusie: Het lijkt erop dat het consumeren van pure chocolade de gezichtshuid van jonge mannen beïnvloedt door de desquamatie van corneocyten te verbeteren en bacteriële kolonisatie van de RSSC te bevorderen . Deze veranderingen kunnen mogelijk bijdragen aan de ontwikkeling van acne. Voedingsfactoren kunnen de gezondheid van de huid sterk beïnvloeden.
Chocolade en ander vet voedsel zijn namelijk belangrijke veroorzakers van acne. Waar of een hardnekkige mythe? Dit is een hardnekkige mythe. Het is nooit bewezen dat het eten van chocolade of ander vet voedsel zorgt voor het ontstaan van puistjes.
Drink veel water . Drinkwater helpt om suiker of bacteriën weg te spoelen die mogelijk op je tanden achterblijven na het eten van chocolade.