Ontbijtpap, zoals Brinta: ook 14 gram eiwitten en 10 gram vezels, maar wel 4,6 gram suikers per 100 gram. Hierdoor is Brinta bijna net zo gezond als havermout wat betreft voedingswaarde, maar dankzij de grotere hoeveelheid suikers moet het de eerste plaats toch afstaan.
Qua voedingswaarde zijn er geen hele grote verschillen tussen Brinta en havermout. Beide bevatten voornamelijk koolhydraten. Wanneer je daarop let en niet teveel koolhydraten wilt eten of wilt afvallen, eet dan beide met mate. Wanneer je glutenvrij wilt of moet eten, is Brinta niet geschikt.
Gelukkig kun je havermout vervangen. Liever niet natuurlijk, maar als je echt wegrent wanneer je het ziet is het natuurlijk niet aan te raden om het met tegenzin naar binnen te werken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Brinta, teff of spelt.
Omdat de volkoren graankorrel wordt gebruikt, bevat deze pap alle voedingsstoffen die in graan zitten. Het is rijk eiwitten, vezels en koolhydraten. Ook wordt er aan het product zelf niets toegevoegd. Dat maakt Brinta tot een gezonde keuze voor je ontbijt of lunch.
Beste keuze is pap gemaakt van volkoren tarwevlokken of gemalen vlokken. Brinta is een bekend voorbeeld, maar er zijn ook huismerkvariaties te koop. Wist je dat een bordje volkoren tarwepap maar liefst 5 gram vezels levert? Dat is ongeveer net zoveel als in 2 volkoren boterhammen.
Bij Brinta hoef je je ook daar geen zorgen om te maken, met een GI van 40.Dat is laag genoeg om het iedere dag zonder problemen te kunnen eten. Let op: voor mensen met diabetes ligt de GI nog wel iets te hoog.
Ontbijtpap, zoals Brinta: ook 14 gram eiwitten en 10 gram vezels, maar wel 4,6 gram suikers per 100 gram. Hierdoor is Brinta bijna net zo gezond als havermout wat betreft voedingswaarde, maar dankzij de grotere hoeveelheid suikers moet het de eerste plaats toch afstaan.
Brinta met banaan is een ware smaaksensatie
Het geeft je gelijk energie om de dag goed te beginnen. Brinta (met banaan) staat bekend als een dikmaker. Dit is alleen onterecht, omdat het een heel voedzaam product is. Er zitten veel voedingsvezels in, die zorgen er weer voor dat je lang een verzadigd gevoel hebt.
Wat kan ik eten als gezond ontbijt? Bruin of volkorenbrood met halvarine of margarine uit een kuipje en gezond beleg, zoals 30+ kaas of 100% pindakaas. Magere of halfvolle melk of yoghurt met volkoren ontbijtgranen zoals havermout en muesli (havervlokken). Je kunt ook een muesli kiezen met gedroogd fruit of noten.
Schenk de warme melk in een kom en voeg 4 eetlepels Brinta (35 gram) toe.
Brinta bevat veel koolhydraten die kunnen worden omgezet tot energie. Het bevat ook een relatief hoog eiwitgehalte in vergelijking met andere voedingsmiddelen. Eiwitten kunnen je helpen bij spieropbouw en herstel. Daarnaast bevat het weinig suiker en weinig vet.
Ontbijtgranen staan in de Schijf van Vijf als er geen zout is toegevoegd, en er niet te veel suiker inzit (niet meer dan 16 gram suiker per 100 gram). In de winkel vind je ook veel soorten ontbijtgranen die buiten de Schijf van Vijf vallen. Bijvoorbeeld omdat er veel suiker in zit, of zout aan is toegevoegd.
HAVERMOUT OF BRINTA VOOR HET HARDLOPEN
Een koolhydraatrijke maaltijd zoals havermout of Brinta is populair onder hardlopers. Het bevat namelijk veel koolhydraten, voedingsvezels en vitaminen en mineralen. Je kan deze ''pap'' bereiden met melk, yoghurt of kwark en hier fruit aan toe kunnen voegen.
New member. Bambix is eigenlijk gewoon hetzelfde als Brinta e.d., maar dan aangepast op de darmpjes van een baby (lichter verteerbaar). Je kunt het dus met iedere willekeurige melk aanmaken, ook met gewone koeienmelk.
Ontbijten met yoghurt is gezond.Yoghurt bevat namelijk veel goede voedingsstoffen als vitaminen (B12 en B2), eiwitten en calcium. Maar het is wel belangrijk om een gezonde variant te kiezen. 'Volle' yoghurt bevat bijvoorbeeld veel verzadigde vetten en in vruchtenyoghurts zit vaak weer te veel suiker.
Een koolhydraatarm, eiwitrijk ontbijt is echter een betere keuze wanneer je buikvet wilt verbranden. Een eiwitrijk ontbijt zorgt er namelijk voor dat je je langer verzadigd voelt. Je hongergevoel wordt langer en sterker onderdrukt, waardoor je minder eet tijdens de volgende maaltijd (30).
Nadelen van fruit als ontbijt
Het is laag in eiwitten, als je er niets anders bij eet. Het verzadigt niet lang, omdat er weinig vetten en eiwitten in zitten. Dit geldt ook alleen als je er niets anders bij eet. Het bevat veel fructose, wat belastend is voor de lever als je dagelijks een heel grote fruitsalade zou eten.
Fruit & zuivel
Fruit is licht verteerbaar en verlaat gemiddeld met een uur weer de maag. Combineer je fruit met andere productgroepen dan leidt dit meestal tot gasvorming en een opgeblazen gevoel. Vooral zure vruchten combineren heel slecht met melk en yoghurt. Gekookt fruit kan wel weer.
Roer de Brinta door de melk, en klaar is je ontbijt! Tip: Net als met havermoutpap kan je met Brintapap heel veel variaties maken door bijvoorbeeld appelstroop, kaneel, kardemom, rozijnen, zonnebloempitten, noten of vers fruit (zoals banaan) toe te voegen.
Hoeveel calorieën zitten er in 100 gram brinta
In 100 gram brinta van Brinta zitten 350 kilocalorieën. Deze hoeveelheid brinta bevat 11 gram eiwit en 2,1 gram vet waarvan 0,5 gram verzadigd vet is. Daarnaast bevat brinta 10,5 gram vezels.
Havermout kan een nuttige aanvulling zijn op een dieet voor gewichtsverlies vanwege de voedingswaarde en vezels en eiwitten die het bevat. Het kan helpen om de eetlust te verminderen en bijdragen aan gevoelens van verzadiging.
Een lekker en gezond drinkontbijt!
waarmee je goed voor jezelf zorgt. Het is snel, makkelijk en voedzaam. Brinta Wake-Up! bestaat uit volkorengranen en is een bron van voedingsvezels, vitaminen en mineralen.
Hoewel de traditionele bereiding van Brinta het mengen met hete melk betreft, zijn er vele andere manieren om van dit graanproduct te genieten. Je kunt Brinta bijvoorbeeld ook met koude melk of yoghurt mengen voor een verfrissend zomers ontbijt.
Handige tips om af te vallen
Verklein de porties: eet iets minder vlees, brood, aardappelen, rijst of pasta. Probeer minder te snoepen, neem vaker fruit of groenten tussendoor. Vergelijk de hoeveelheid calorieën, vet, eiwitten en koolhydraten op etiketten. Kies voor volkorenproducten voor een voller gevoel.