Het antwoord is simpel: Brinta is gemaakt van tarwe, havermout van haver. Brinta is een merknaam en staat voor 'Breakfast Instant Tarwe'. Havermout en Brinta zijn allebei een graanproduct. Brinta is gemaakt van volkorentarwemeel en havermout van haver.
Brinta bevat minder (verzadigd) vet en iets meer vezels. Op die punten scoort Brinta dus beter. Havermout bevat minder suiker en en minder zout. Op die punten scoort havermout dus beter.
Extra informatie. In 2015 introduceert Brinta een nieuw product: Brinta havermout, een lekkere en gemakkelijke graanvariatie op de tarwe uit de Brinta classic. Deze nieuwe variant bevat 100% extra fijne havervlokken waardoor de havermout extra snel klaar is.
Als je een portie Brinta eet met halfvolle melk dan kom je al snel op zo'n 250 kilocalorieën, zelfs zonder toevoeging van iets zoets. Melkvervangers bevatten veel minder calorieën en zijn daarom ook een goede keus wanneer je wilt afvallen.
Conclusie: Brinta is in principe een gezond product, met name omdat het volkoren is en daardoor veel vezels bevat. Het is wel een koolhydraatrijk product. Wanneer je het aantal koolhydraten wilt beperken of wilt afvallen kun je het beter niet eten.
Havermout bevat per 100 gram wel veel calorieën (389 kcal) en een grote hoeveelheid koolhydraten (66g). En dit gaat meestal niet goed samen met afvallen. Afhankelijk van jouw caloriebehoefte om af te vallen kan het zijn dat dit moeilijk is om in te passen in je dieet.
Brinta en havermout zijn beide gezond. Ook zijn ze allebei een goede basis voor een voedzaam ontbijt. Brinta bevat iets meer eiwitten, havermout bevat iets meer vet. In tegenstelling tot havermout bevat Brinta gluten.
Doe de yoghurt in een schaaltje. Roer de Brinta, kaneel, de helft van de honing en 2 eetlepels water erdoor. Zet dit even apart. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in plakjes.
Vezels in Brinta
In het algemeen zorgen deze onverteerbare koolhydraten ervoor dat je darmen gezond en schoon blijven. Daarnaast verlagen ze het slechte LDL-cholesterol in je lichaam, en verhogen ze juist het goede HDL-cholesterol.
70 gram havermout
Eet je dagelijks zo'n portie, dan heb je 20% minder kans op het krijgen van kanker en 23% minder kans op het hart- en vaatziekten. Dat bleek uit een grote meta-analyse van de universiteit van Harvard.
De minste calorieën vind je in de havermout van Leev, de meeste calorieën in de havermout van Smaakt. De producten van AH en Quaker zitten daar netjes tussen.
Yoghurt, granen en fruit zijn allemaal bronnen van koolhydraten. Koolhydraten stimuleren vooral serotonine en gaba. Vanaf het moment dat koolhydraten de maag ingaan zeg je tegen je lichaam: relax. Die wil je dus niet als ontbijt, je moet immers nog aan je dag beginnen.
Brinta is een volkoren graanontbijt dat bestaat uit volkoren tarwe en een klein beetje toegevoegd zout. Aan een bord Brinta wordt meestal warme of koude melk toegevoegd, om er een papje van te maken. Mengen met water wordt afgeraden, omdat dat niet ten goede komt van de smaak.
Kan, maar het moet wel eerst gekookt worden en dan terugkoelen en koud laten worden in de koelkast. Quote Jolanda1974: Koude brinta.. dat hoort toch niet als ik het al eet is het warm, niet dun niet dik met een beetje suiker.
Verwarm de sojamelk in een steelpan of in de magnetron. Roer de Brinta door de melk, en klaar is je ontbijt! Tip: net als in de havermoutpap kun je met Brintapap heel veel variaties maken. Bijvoorbeeld met appelstroop, kaneel, kardemom, rozijnen, zonnebloempitten, noten of vers fruit (zoals banaan).
Verwarm 250 ml melk in een steelpan of 1½ minuut in de magnetron op circa 750-900 watt. 2. Schenk de warme melk in een kom en voeg 4 eetlepels Brinta (35 gram) toe.
Ten slotte, heeft de combinatie van het hoge vezelgehalte en de lage glycemische indexwaarde een positieve invloed op uw bloedsuikerspiegel. Het is dan ook aan te raden voor mensen met diabetes om Brinta te nuttigen als ontbijt. Een ander product dat rijk is aan voedingsvezels is volkorenbrood.
KOOLHYDRATEN VOOR LANGDURIGE ENERGIE! Wist je dat veel sporters - en dan vooral duursporters – gek zijn op Brinta? Dat is niet zo raar, want alle Brinta-producten bevatten veel koolhydraten, voedingsvezels, vitaminen en mineralen! Samen met vetten vormen koolhydraten de belangrijkste energiebron voor je lichaam.
Er zijn leveringsproblemen. Men verwacht dat rond half januari de havermout weer in de schappen ligt.
Dit product is speciaal ontwikkeld voor mensen die weinig tijd hebben om te ontbijten. Brinta Wake Up! is nóg sneller klaar dan gewone Brinta, omdat het alleen met koude melk bereid kan worden. Een heerlijk, verantwoord ontbijtje in twee verschillende smaken: Naturel en Banaan.
Havermout bevat fytinezuur, wat vaak als een antinutriënt wordt omschreven. Een overdaad aan fytinezuur zorgt ervoor dat bepaalde vitaminen en mineralen zoals calcium, magnesium, zink en ijzer minder goed door de darmen kunnen worden opgenomen, met als gevolg dat je in ernstige gevallen tekorten opbouwt.
Havermout levert net als brood koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen. Daarom kun je haverproducten prima gebruiken als je een keer iets anders wilt dan brood. Maar je kunt brood beter niet volledig vervangen door havermout. Aan brood wordt namelijk jodium toegevoegd en aan havermout niet.
Een kommetje havermout (6 eetlepels) met water levert slechts 115 kcal. Voeg je melk toe, dan wordt het iets calorierijker door de vetten en suikers die van nature in de melk zitten. Havermout eten houdt je bloedsuikerspiegel stabiel waardoor je minder last hebt van suikerdips.