De T-shirts, boxershorts en sokken worden allemaal gemaakt in een fabriek in Turkije die dankzij Bamigo in omvang is verdrievoudigd. 'Daar kan ik zo naartoe vliegen als ik een verandering wil of eens een verrassingsbezoek wil brengen. ' De grondstof - de viscose of bamboevezel - komt uit China.
Onze bamboe komt uit China. Daar wordt onze bamboe gekweekt op plantages van gecertificeerde leveranciers. Bij het maken van een eerlijk product vindt Bamigo het ook belangrijk dat de arbeidsomstandigheden goed zijn. Wij werken daarom enkel met leveranciers die aan kunnen tonen dat de arbeidsomstandigheden goed zijn.
Onze fabriek zit in Turkije.
Op dinsdag 19 november heeft Jeroen Adriaans (voormalig CEO van Bamigo) bekend gemaakt dat hij samen met zijn compagnon Rik Vegter een nieuw merk in premium onderkleding lanceren genaamd Undiemeister®️.
Waarom die Duitse tekst “Ich bin Undiemeister”? Want wij zijn een Nederlands bedrijf! De reden voor de Duitse tekst is dat wij hard hebben gezocht naar wat je een “pay off” noemt, waar ons merk Undiemeister® in zit.
Het antwoord; Ja, kleding gemaakt van bamboeviscose is een veel duurzamer alternatief. Een belangrijke vereiste is dat er verantwoord wordt omgegaan met de chemicaliën en dat deze gerecycled of verwerkt worden. Bamigo zet zich er voor in dat de gebruikte chemicaliën nooit in het milieu terecht komen.
Het opkruipen van de pijpjes kan verschillende oorzaken hebben. Draag jij boxershorts die niet goed aansluiten aan je been dan kan dat zorgen voor omhoogkruipende pijpjes. Ook de verkeerde maatkeuze kan ertoe leiden dat de boxershorts niet optimaal zitten waardoor je boxershort omhoogkruipt.
De allerbelangrijkste reden is hygiëne, dus voor de frisheid. Ondergoed is er altijd wel geweest. Vroeger was vaak de bovenkleding zo ruw dat het ondergoed je beschermde tegen die schurende laag. En de kleding was moeilijk te wassen, dus door ondergoed werd de bovenlaag minder snel vies.
Misschien vraag je je af waarom het dragen van katoenen ondergoed de beste keuze is. Dit komt voornamelijk omdat katoen veel lucht doorlaat. Hierdoor blijven nare luchtjes weg en blijf je overal fris ruiken. Dit is niet de enige reden waarom katoen zo goed is, het voorkomt namelijk ook irritatie van de huid.
Hij is een broodnuchtere Brabander uit Mierlo. Dat ligt vlak bij Eindhoven, waar hij zijn bedrijf heeft gevestigd.
Lief voor je lijf en het milieu
“Bamboe absorbeert vocht drie keer beter dan katoen. Er zitten ook kleine gaatjes in de microvezels, waardoor de stof beter ademt en de temperatuur beter reguleert. Hierdoor voelt je intieme zone frisser aan in de zomer en warmer bij koud weer.
Kleding van bamboe is zacht én sterk tegelijk
Kwaliteit en draagcomfort zijn daarbij net zo belangrijk. Ook wat dat betreft gooit kleding van bamboe hoge ogen, want het materiaal is zacht en sterk tegelijk, dankzij de egale en ronde vezels van de bamboe plant. Zelfs na vele malen wassen, blijft bamboe zacht.
De natuurlijke vezels kunnen dan mechanisch worden uitgekamd en tot garen worden gesponnen. Nadeel is dat dit proces heel arbeidsintensief, en dus kostbaar is. De meeste bedrijven richten zich daarom op de chemische verwerking van bamboe tot zogeheten bamboeviscose.
Bamboeviscose is een semi-synthetische stof waarbij de grondstof bamboe is. Bamboeviscose is duurzamer dan katoen en andere conventionele textielsoorten. Dit zorgt dat de productie van bamboekleding een minder grote impact heeft op het milieu.
Bamboe en milieuvriendelijkheid
Op zich is bamboe een milieuvriendelijk materiaal. Doordat deze grassoort zo snel groeit, is het gemakkelijk er genoeg van te houden. Het heeft ook geen extra water of pesticiden nodig. Het groeit perfect in zonlicht - en dat is het enige ingrediënt dat ervoor nodig is.
Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Slaapt 20 procent van de mensen tussen de 46 en 65 jaar in hun blootje, bij jongeren tussen de 18 en 25 jaar is dat bij slechts 9 procent het geval.
Verreweg de meeste vrouwen zien hun man het liefst in een strakke boxershort. De voornaamste reden die hiervoor aangedragen werd, laat zich raden: vrouwen vinden het mooi en sexy om de contouren van de man te zien. Strakke boxershorts worden gezien als lingerie voor mannen.
Volgens Cosmpolitan zijn er steeds meer vrouwen die het aandurven om geen ondergoed te dragen onder hun kleren. En ze weten goed waarom. In de eerste plaats zijn er enkele praktische voordelen. Zonder slipje vermijd je namelijk één van de grootste missers in de modewereld: zichtbare ondergoedlijnen onder je kleren.
Ja, je leest het goed; de oma onderbroek. Wijd zittende manachtige onderbroeken. Lekker losjes en comfortabel. Uit een onderzoek onder vrouwen tussen 16 en 35 jaar blijkt zelfs dat 80 procent van deze vrouwen het liefst eenvoudige slips draagt.
Kruipt je onderbroek steeds tussen je billen (en draag je geen string)? Dan is je ondergoed misschien juist te klein, te kort of past het ondergoedmodel simpelweg niet bij jouw lichaamsbouw.
Bamboe is goed te verwerken tot plaatmateriaal. Hiervoor wordt de reuzenbamboe in lange stroken gezaagd. Daarna worden de stroken gekookt om de parasieten te doden en het bamboe buigzaam te maken. Vervolgens worden de stroken onder hoge druk op elkaar gelijmd.
Bamboe zelf is een duurzaam materiaal. Het is een grassoort die ontzettend snel groeit en daarbij geen extra water en geen pesticiden nodig heeft. Het enige wat bamboe nodig heeft om te groeien is zonlicht. Een bamboe moederstam maakt na het kappen weer nieuwe kleinere stammen aan.
Hoe duurzaam is bamboe? In vergelijking met traditionele textielsoorten is de productie van bamboe textiel tot 80% minder belastend voor het milieu. Bamboe is een duurzame grondstof, omdat het snel groeit en er heel weinig water nodig is voor de productie.