Yoghurt is van nature rijk aan eiwit, calcium en vitamines. Arla biologisch halfvolle yoghurt is goed voor de natuur en goed voor jou. Wij werken samen met de natuur, jij krijgt yoghurt vol smaak. Lekker puur.
Voor je gezondheid kun je het beste kiezen voor de magere of halfvolle yoghurt, en dan de 'naturel' variant zonder toegevoegd suiker. Yoghurt bevat veel goede voedingsstoffen, waaronder eiwit, calcium en vitamine B12 en B2. Het eten en drinken van zuivelproducten hangt samen met een lager risico op darmkanker.
Arla Skyr is rijk aan proteïne . Dus of je nu wild zwemt in de zee of door je werk waadt, het houdt je geest en lichaam vrolijk peddelend. Arla Skyr bevat minder suiker, zodat je meer kunt genieten. Dit is misschien de reden waarom IJslanders elke dag beginnen met optimisme, klaar om de uitdagingen van de dag aan te gaan.
Past Arla Lactofree in een gezond voedingspatroon? Ja, Arla Lactofree wordt gemaakt van gewone koemelk en bevat daarom ook al het goede van zuivel, zoals eiwit, B-vitamines en calcium.
Yoghurt is een bekende weldoener voor je darmen. Het bevat goede bacteriën zoals de lactobacillus bulgaricus en de streptococcus thermophilis, die bijdragen aan een gezonde spijsvertering. Kies wel voor natuuryoghurt en vermijd de varianten met toegevoegde suiker of magere versies.
Yoghurt is gezond, het staat ook in de Schijf van Vijf. De kans op darmkanker neemt met 15% af als je dagelijks 2 porties zuivel eet. En elke dag minimaal een half schaaltje yoghurt (60 gram) zorgt ook nog eens voor een lager risico op diabetes type 2. Het calcium in de zuivel is goed voor de gezondheid.
Kefir . Dit type yoghurt bevat toegevoegde probiotica. Het heeft een grotere verscheidenheid aan bacteriën en gisten vergeleken met andere yoghurts. Kefir wordt gefermenteerd met clusters van microben, kefirkorrels genaamd.
Om tot de lekkere Arla biologische yoghurt te komen, voegen we zuivere melkzuurbacteriën toe aan onze melk. Die delen en vermenigvuldigen zich lekker, bij een temperatuur van ongeveer 35 graden Celcius. En hun stofwisseling zet de lactose, ofwel melksuiker, onder meer om in melkzuur.
Griekse yoghurt bevat over het algemeen meer vet dan gewone yoghurt. En dat vet bestaat dan ook nog eens voor meer dan de helft uit verzadigd vet. Dat is dus niet persé gezond te noemen. Maar dat Griekse yoghurt niet bijdraagt aan een goede gezondheid is te kort door de bocht.
Wat is de aanbevolen hoeveelheid melk en melkproducten per dag? De Hoge Gezondheidsraad raadt volwassenen een inname aan tussen 250 en 500 ml melk en melkproducten (bv. yoghurt, karnemelk en kaas) per dag; 250 ml melkequivalenten komt overeen met zo'n 250 g yoghurt, 100 g plattekaas of 30 tot 40 g harde kaas.
Wij geloven in de kracht van biologisch. In de kracht van alles wat groeit en bloeit! Puur natuur, daar hoeven we niets aan toe te voegen. Daarom gebruiken we geen kunstmest.
Per pot van 200 g: Energie 580 kJ/140 kcal, Vet 0,4 g, waarvan verzadigd 0,2 g, Koolhydraten 13 g, waarvan suikers 12,6 g , Eiwitten 20 g, Zout 0,2 g.
Al onze yoghurts bevatten levende culturen. We voegen ze toe na pasteurisatie om optimale romigheid en smaak te garanderen. Wat betreft gezondheidsvoordelen, wetenschappelijk onderzoek is nog gaande, maar u kunt altijd kijken of het voor u werkt . Onze zuivelvrije yogs bevatten ook levende culturen.
Yoghurt is namelijk maar gedeeltelijk gezond op een lege maag. De gezonde melkzuurbacteriën worden door een lege maag niet goed opgenomen. In plaats daarvan doodt agressief maagzuur al de goede bacteriën voordat ze de darmen bereiken.
Tijdens je dieet kun je het beste kiezen voor een yoghurt met veel eiwit, weinig suiker en weinig verzadigd vet. Goede voorbeelden zijn magere yoghurt, halfvolle yoghurt en Griekse yoghurt.
Hoewel elk type yoghurt in een gezond dieet past, zijn Griekse yoghurt en skyr (IJslandse yoghurt) de gezondste keuzes omdat ze over het algemeen minder suiker en meer eiwitten bevatten, zegt diëtist Jamie Nadeau.
Een dagelijks vezelrijk menu bevat ongeveer 30 g vezels per dag. Een koude aardappel- of pastasalade kan ook een gunstig effect hebben op de stoelgang. Kies voor voedingsmiddelen die van nature laxerend werken: karnemelk, yoghurt, ontbijtkoek, siroop, sap van citrusvruchten, koffie.
Magere yoghurt bevat nauwelijks verzadigd vet. Verzadigd vet verhoogt het slechte LDL-cholesterol. Een te hoog cholesterol vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Ook magere en halfvolle yoghurtsoorten met meer dan 6 gram suiker per 100 gram staan niet in de Schijf van Vijf.
Griekse yoghurt kan zeker gezond zijn, maar of het dikmakend is, hangt af van hoe je het eet en welke soort je kiest. Als je voor de volle variant gaat (met 10% vet), krijg je meer vet en calorieën binnen. Eet je daar (te) veel van, dan kan dat inderdaad bijdragen aan extra kilo's op de weegschaal.
Arla levert aan alle grote supermarkten van Nederland. We zijn groot in biologische en 100% natuurlijke producten. Naast deze merken worden vanuit Nijkerk ook de merken Lurpak® (boter), Castello® (kaas), Apetina®, Starbucks®, Cocio® en Skyr® verkocht.
Alleen ons Arla LactoFREE yoghurtassortiment is lactosevrij . Andere assortimenten zoals Arla Skyr en Arla Protein yoghurts bevatten lactose. Is lactosevrije yoghurt goed voor u? Arla LactoFREE yoghurts bevatten alle natuurlijke goedheid en geweldige smaak van zuivel, inclusief essentiële voedingsstoffen zoals calcium en vitamine D.
Onze wei-eiwitoplossingen voorkomen de ontwikkeling van een droge, zanderige textuur en andere kwaliteitsgebreken die doorgaans ontstaan bij het toevoegen van gewone eiwitten aan yoghurtrecepten. Wat u in plaats daarvan krijgt, is een aangenaam gladde yoghurt – drinkbaar of lepelbaar – die het volgen van een eiwitrijk dieet tot een waar genoegen maakt.
De beste yoghurt is een natuurlijke, magere yoghurt, zonder toevoegingen en met een hoog eiwitgehalte. Doordat Griekse yoghurt en skyr meer geconcentreerde zuivelproducten zijn, bevatten ze een hogere concentratie aan eiwitten en andere voedingsstoffen. Kies echter wel altijd voor een versie op basis van magere melk.
Als u op zoek bent naar een klassieke yoghurttextuur, zijn er genoeg opties: gewone, Griekse, IJslandse, Franse, Australische, lactosevrije en zuivelvrije yoghurts kunnen allemaal bronnen van probiotica zijn. Hun productieprocessen zijn iets anders, maar ze ondergaan allemaal een fermentatie waarbij probiotica betrokken zijn.
Als de slechte bacteriën daarentegen de overhand krijgen, dan kan je last krijgen van spijsverteringsproblemen. Zo'n verstoorde darmflora kan gepaard gaan met een opgeblazen gevoel, een slechte stoelgang, constipatie of obstipatie, winderigheid, vitaminetekort en een verminderde stofwisseling.