200 Mbps: voor zwaardere internetgebruikers
Dit is een ruime snelheid die het makkelijker maakt om snel grote bestanden te downloaden, en om te gamen zonder vertraging. Vooral wanneer meerdere personen de verbinding gebruiken.
Hoger dan 150 Mbit/s
Als je echt snel internet wil dan heb je 150 Mbit/s nodig. Je kunt films streamen en downloaden in 4K resolutie en op meerdere apparaten tegelijkertijd gamen. Het downloaden van grote bestanden gaat ook moeiteloos. Deze internetsnelheid is ook geschikt voor studentenhuizen of gedeelde verbindingen.
Een goede internetsnelheid verschilt per situatie. Voor iemand die alleen woont en internet beperkt gebruikt, bijvoorbeeld voor e-mail en browsen, is een lage internetsnelheid van 20 Mbit voldoende. Wie samenwoont en tegelijkertijd internet gebruikt, is beter af met 50 Mbit.
Woon je in een studentenhuis of deel je je internetverbinding? Dan is een internetsnelheid tot 300 Mbit/s geschikt voor jou. Houd er wel rekening mee dat je vaak maar 50% van de internetsnelheid daadwerkelijk kunt gebruiken, sommige apparaten kunnen simpelweg niet sneller, terwijl je daar wel voor betaalt.
5G is met een maximale snelheid van 500 Mbit/s nu nog even snel als 4G. Sites laden daarmee supersnel op je telefoon. Ook verstuur en ontvang je via WhatsApp snel foto's en video's. In 2022 komt de 5G-frequentie beschikbaar die hogere snelheden mogelijk maakt.
Een Standaard of Premium Netflix-abonnement. Een internetverbinding van minstens vijf megabit per seconde.
Voor de allerhoogste kwaliteit online video (4k) heb je niet meer dan 40 Mbit/s nodig. Zelfs als je met meerdere mensen tegelijk 4K-video streamt. Dan heb je genoeg aan een abonnement van 100 tot 250 Mbit/s.
De snelheid van 128 Kbps is laag. Ter vergelijking: abonnementen met internet hebben tegenwoordig vaak een snelheid van 20 Mbps. Dat is grofweg 160 keer sneller! KPN geeft zelf al aan dat je niet alles kunt met deze snelheid.
Tot 100 Mbit/s: betrouwbare verbinding voor de standaard gebruiker. Met deze snelheid kun je tv-kijken op meerdere televisies en tegelijkertijd mailen, downloaden en via Netflix een filmpje streamen. Handig voor gezinnen met kleine kinderen, want gezamenlijk tv-kijken gaat met deze snelheid zonder problemen.
Met 1 gigabit internet is de downloadsnelheid 1 gigabit per seconde. Oftewel: 1000 Mbit glasvezelinternet per seconde.
Uit welke internetsnelheid kan ik kiezen bij Ziggo? Je kan kiezen uit een downloadsnelheid van 100, 350 of 1000 Mbit/s. We bieden internet aan in verschillende pakketten, zo hebben we Alles-in-1 met Internet, TV & Bellen. Je kan ook kiezen voor een pakket zonder bellen: Internet & TV.
De internetsnelheden die veel worden aangeboden door glasvezelaanbieders zijn 50, 100, 200, 400, 500 en 1000 Mbps. Bij Caiway kun je een snelheid halen tot 1500 Mbps en bij Delta tot 8000 Mbps. Bij glasvezel internet zijn de snelheden symmetrisch, wat wil zeggen dat de up- en downloadsnelheid gelijk zijn.
Een 4K-decoder of 4K-tv-ontvanger (als je via de tv-aanbieder kijkt). Voldoende internetsnelheid (minstens 25 Mbit/s per 4K-zender).
Over het algemeen is glasvezel sneller dan kabel. Met de steeds verder toenemende beeldkwaliteit van streamingdiensten, is dat geen overbodige luxe. Daarentegen is er ook kabelinternet dat bijna net zo snel kan zijn als glasvezelinternet, maar in dit geval blijft de uploadsnelheid enorm achter.
< 30 ms – uitstekende ping. 30 tot 50 ms – gemiddelde ping. 50 tot 100 ms – iets langzame ping. 100 tot 500 ms – langzame ping.
Surfen aan 512 Kbps is een aangename snelheid waarmee je probleemloos e-mails kunt nalezen, sociale netwerken kunt bezoeken of filmpjes op YouTube bekijken. In EU-landen kunnen klanten surfen aan €0.0072/MB nadat 20GB mobiele data overschreden is, zonder aan snelheid in te boeten.
Welke snelheid heb ik nodig voor mobiel internet? De snelheid van mobiel internet wordt uitgedrukt in Mbps (megabits per seconde). Voor internet op je mobiele telefoon is een downloadsnelheid vanaf 1 Mbps snel genoeg om te kunnen mailen en surfen.
Glasvezel is vande twee het snellere, stabielere internet. Oké, het is een vast netwerk, maar hiermee krijg je wel al een voorproefje van de mogelijkheden van 5G. Glasvezel vormt namelijk de basis van het toekomstige 5G-netwerk, dat op glasvezel is aangesloten.
Feit: 5G is supersnel, maar wifi blijft hard nodig
In de praktijk zal het eerder uitkomen op 1 Gbps. Ter vergelijking: 4G haalt gemiddeld een downloadsnelheid van 20 megabit per seconde (Mbps). Wifi-netwerken zitten zo rond de 44 Mbps.
Welke internetverbinding met welke snelheid
Als je een DSL, kabel of glasvezelabonnement neemt, dan heeft een hogere snelheid (40 Mb/s en hoger) wel de voorkeur. Hoe hoger de downloadsnelheid, hoe sneller je kunt starten met gamen. Met 100 of 200 Mb/s is een spel gewoon eerder binnen dan met 8Mb/s werkelijke snelheid.
10 Mbps (megabit per seconde - Aanbevolen voor HD-kwaliteit. 25 Mbps (megabit per seconde) - Aanbevolen voor Ultra HD-kwaliteit.
Voor de gemiddelde gebruiker is een internetsnelheid tussen de 50 tot 100 Mbit/s normaal. Door het doen van de speedtest kunt u in de uitkomst aflezen of deze snelheid overeenkomt met de afspraken die u met uw internetprovider gemaakt heeft.