McDonald's frituurt in puur plantaardige mengsel van raapzaad- en zonnebloemolie en heeft ieder frituurstation een eigen filter.
In onze restaurants frituren we in een 100% plantaardig mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie. Want plantaardige olie bevat minder ongezonde vetten, zoals transvet. Het Productschap Margarine, Vetten en Oliën adviseert om plantaardige frituurolie met ...
Voor het frituren gebruikt McDonald's een mengsel van canola-olie
De frietjes worden door leveranciers gesneden, geblancheerd, voorgebakken en ingevroren. Zodra ze klaar zijn om aan de klant te worden geserveerd, worden ze afgemaakt in een mengsel van koolzaadolie en zonnebloemolie.
McDonald's frituurt in Nederland de aardappel in een mengsel van zonnebloem- en raapzaadolie. "Wij gebruiken frituurolie met maximaal 1,5 procent transvet. We controleren en filteren de olie elke dag en vernieuwen deze regelmatig", aldus de fastfoodketen.
De aardappelen die aankomen in de fabriek worden gewassen, geschild, gesneden, geblancheerd, voorgebakken, diepgevroren en verpakt. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten zijn ze reeds klaar om de fabriek te verlaten en geleverd te worden aan onze restaurants.
100 Circle Farms kweekt aardappelen in cirkels die zo groot zijn dat ze vanuit de ruimte te zien zijn. Vervolgens snijdt onze vertrouwde verwerker, Lamb Weston, ze in frietjes met een snelheid van 70 mijl per uur.
Je kunt chemicaliën daarvoor bedanken. Nadat de frietjes zijn gesneden, worden ze bedekt met suiker zodat ze allemaal dezelfde kleur hebben. Vervolgens worden ze bedekt met natriumzuurpyrofosfaat om te voorkomen dat ze grijs worden als ze worden ingevroren. Dit zijn de geheime menu-items van McDonald's waarvan je nog niet wist dat ze bestonden.
Omdat het smaakje is gemaakt op basis van melkbestanddelen, is de friet in de VS dus niet vegan.
Elke herfst worden er miljoenen aardappelen gerooid, ze kunnen naar de supermarkt of groenteboer. Van al deze aardappelen wordt patat gemaakt. Ze worden eerst goed gewassen en dan geschild met deze machine. Ze lijken als ze uit de snijmachine komen al erg op friet.
"Eenmaal in het restaurant worden onze frietjes gewoon gebakken in speciale frituurketels in een niet-gehydrogeneerde mix van zonnebloem- en koolzaadolie die 100 procent geschikt is voor veganisten ." Copyright 2025 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.
Kokos en zonnebloem, twee andere oliën voor je friteuse
Maak je geen zorgen over de kokossmaak: die verdwijnt grotendeels wanneer de olie tot hoge temperatuur wordt opgewarmd. Volgens heel wat frituristen is kokosolie trouwens de gezondste van alle oliën.
Wij gebruiken plantaardige olie voor onze frietjes, maar zoals in de meeste restaurants kunnen we nooit garanderen dat ons eten niet afkomstig is van een bedrijf dat ook noten produceert.
Eenmaal in onze keukens bakken we ze in onze canola-mixolie, zodat je ze knapperig en heet kunt eten, precies zoals jij ze lekker vindt. Wil je meer weten over onze frietingrediënten? Kom alles te weten over hoe we onze friet op smaak brengen.
Zoals de meeste gefrituurde gerechten worden de frietjes van McDonald's gebakken in koolzaadolie . Maar dat was vroeger niet het geval. Rundvet werd in eerste instantie gebruikt omdat de leverancier van de keten zich geen plantaardige olie kon veroorloven.
En dus gaf McDonald's toe aan de publieke druk en veranderde hun frituurolie. Maar natuurlijk houdt het verhaal daar niet op, want de olie waarmee ze het talg vervingen was gehydrogeneerde plantaardige olie , die niet alleen niet zo lekker smaakte als het rundertalg, maar ook een flinke portie transvetten bevatte.
Kwaliteit van de olie
Onze olie is een mengeling van zonnebloem- en koolzaadolie. De McDonald's restaurants gebruiken apparatuur waarmee men de evolutie van de kwaliteit van de bakolie kan volgen. Eenmaal per dag wordt de kwaliteit van de bakolie gemeten met behulp van een elektronische tester.
“Eenmaal in het restaurant worden onze frietjes eenvoudig gebakken in speciale frituurketels in een niet-gehydrogeneerde mix van zonnebloem- en koolzaadolie, die 100 procent geschikt is voor veganisten .”
McDonald's frituurt in puur plantaardige mengsel van raapzaad- en zonnebloemolie en heeft ieder frituurstation een eigen filter. De frituurolie wordt in een vaste volgorde gefilterd, als eerste de Veggie burger, dan de kipproducten, de McKroket en als laatste de Filet-O-Fish.
Sterker nog, de frietjes zijn 50% ongezonder dan die van welke andere keten dan ook , met in totaal 953 calorieën. "Frietjes bevatten veel zout en vet, wat een toch al ongezond fastfoodrestaurant in de gevarenzone kan brengen," legt het zorgplatform PlushCare uit.
"Wat betreft het natriumzuurpyrofosfaat , wanneer aardappelen worden gesneden en vervolgens aan de lucht worden blootgesteld, krijgen ze een groene, grijsbruine kleur die niet erg aantrekkelijk is voor de eindconsument. Deze chemische stof zorgt ervoor dat ze er mooi en wit uitzien. Voor zover ik weet zijn er geen gegevens over gezondheidsrisico's van natriumzuurpyrofosfaat."
Onze leveranciers schillen, snijden, blancheren en frituren kwaliteitsaardappelen voordat ze worden ingevroren en naar onze restaurants worden verzonden , waar ze worden bereid tot de hete, knapperige frietjes die u kent en waar u van houdt. We zijn behoorlijk streng over de aardappelen die we gebruiken. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom onze frietjes altijd zo lekker smaken? Het begint met onze aardappelen.
Dextrose. Dextrose is een soort suiker die erg lijkt op glucose — wat betekent dat het vaak wordt gebruikt om energie in het lichaam aan te vullen . Het wordt in veel bewerkte voedingsmiddelen gebruikt om de houdbaarheid te verlengen. McDonald's gebruikt het ook om ervoor te zorgen dat de frietjes een consistente kleur hebben, ongeacht welke aardappel ze gebruiken of in welk seizoen we zitten.
De kipnuggets van McDonald's worden gemaakt van kip van Tyson , dat eerst wordt gemalen, vervolgens wordt gefrituurd en gepaneerd.