Gewicht per stuk: Circa 100 gram.
3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing.
+/- 10min om en om bakken in de koekenpan of barbecue.
Een kipsaté weegt ongeveer 100 gram. ♥KIP!
Ook perfect voor als je gasten over de vloer hebt! Maak het compleet met een heerlijke satésaus. Eet smakelijk! Ongeveer 7 a 10 spiesen per kilo.
Geen grote schalen meer maar alles apart geserveerd in kleine fraaie schaaltjes. Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
Kipspiesjes zijn favoriet voor de BBQ. Elke kipspies weegt ongeveer 150 gram . Kooktip: Haal de kipspiesjes ongeveer 10 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat de kipspiesjes gelijkmatig gaar worden.
Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Een portie kipsaté met pindasaus komt overeen met 130 gram.
1 spies met 2 eetlepels saus, 70 calorieën ; 3 g vet; 5 g eiwit; 4 g koolhydraten; 30 mg cholesterol; 250 mg natrium.
Vacuüm, per 5 spiezen verpakt. Circa 85 gram per spies.
Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken. De ene eet satésaus ook echt alleen over zijn saté, de ander eet zijn hamburger of ander BBQ-vlees, stokbrood en BBQ-groenten met satésaus.
Schenk de marinade over de kipblokjes en laat afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur tot 1 nacht marineren. Week ondertussen de satéprikkers minimaal 30 min. in water.
Gewicht per stuk: Circa 100 gram.
In elke 10 stokjes Kip Saté, zult u 365 calorieën binnenkrijgen . Dit betekent dat hoe meer u eet, hoe hoger de calorieën zullen zijn.
Circa 90 gram per stuk.
Uit 1 kilo varkenshaas haal je gemiddeld zo'n 20 tot 25 kleine satéstokjes. Wil je grote satéstokken maken? Dan kom je uit op zo'n 12 tot 15 satéstokken met 1 kilo vlees.
Er zit 2,5 gram vet in 1 3 stuks (140 gram) kipsaté zonder saus, waarvan 0,8 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Een portie satésaus komt overeen met 30 gram.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
1 kg kip is meer dan voldoende voor 5 leden. Dus 2 kg kip is voldoende voor 10 leden. Hoeveel kip is er nodig voor 100 personen?
Gemiddeld is 4 tot 6 ons kip voldoende, wat resulteert in 1 tot 2 spiesen per persoon. De grootte van de stukken kip en of je groenten aan de spies toevoegt, bepalen het aantal spiesen, tenzij je de spiesen alleen op kip houdt en groenten ernaast serveert.
Een portie kipfilet, bereid komt overeen met 125 gram.
Als kip het hoofdgerecht is, zoals deze in de pan gebakken kipfilets, kunt u rekenen op 4 tot 6 ons per persoon . Het kan ook variëren op basis van het aantal bijgerechten dat u van plan bent te serveren. Als kip wordt toegevoegd aan pasta of stoofschotel, dan heeft u mogelijk geen royale hoeveelheid nodig. In deze gevallen is 3 tot 4 ons per persoon voldoende.