Lichamelijke ontwikkeling. Rond deze leeftijd heeft je kindje min of meer zijn geboortegewicht verdubbeld. En hij zal deze maand nog zo'n 700 g aankomen. Hij weegt nu tussen de 5,5 kg en 8,5 kg.
De volgende twee maanden daalt dat dan naar 100 tot 200 gram per week ongeveer. Daarna zie je vaak een afvlakking. Van vier tot zes maanden bedraagt de gemiddelde gewichtstoename 100 tot 150 gram per week. En na de zesmaandengrens nog maar 50 tot 100 gram per week.
Mijlpalen in de hersenontwikkeling op 6 maanden
De hersenen van je kindje groeien! Hij is nieuwsgierig: hij kijkt naar nabije voorwerpen en probeert voorwerpen buiten zijn bereik te grijpen. Hij neemt dingen van de ene in de andere hand en brengt zijn handjes naar zijn mond.
Spelen baby 6-9 maanden oud
Speel kiekeboe, verstopspelletjes, of loop de kamer uit terwijl je blijft zingen of praten. Deze spelletjes zijn niet alleen heel erg leuk om te doen, ze helpen je baby ook om zich te realiseren dat iets wat niet zichtbaar is, niet echt weg is.
Een individuele baby mag gerust eens wat harder of wat minder hard groeien. Bij de lengtegroei zie je zelfs heel vaak van die kleine tussengroeispurtjes. Schommelingen zijn dus normaal, maar te grote afwijkingen zijn niet de bedoeling.
Het gewicht van uw baby zit tussen de 4 en 9 kilo doorgaans komt dit overeen met een leeftijd van 1 tot 8 maanden.
Een baby wassen na de geboorte hoeft niet elke dag in een babybadje. Twee of drie keer per week is voldoende als je het luiergebied goed schoonhoudt en zijn/haar handen regelmatig schoonmaakt. Doe je baby in bad vóór etenstijd. Te snel na het eten zal hij/zij misschien moeten overgeven.
De meeste baby's die geboren worden na een normale zwangerschapsduur van negen maanden wegen tussen de 2500 en 4500 gram. Het gemiddelde daarvan is 3500 gram.
Hij komt ongeveer 500 g aan. Hij groeit 1 tot 2 cm. Een jongen is nu 66 tot 75 cm groot – Een meisje 65 tot 73 cm.
Lager dan 18,5: ondergewicht. Tussen 18,5 en 24,9: gezond gewicht. Tussen 25 en 29,9: overgewicht. 30 en hoger: ernstig overgewicht (obesitas)
Wanneer ze 6 maanden oud zijn, wegen baby's gemiddeld tussen 6 en 9 kg. Hun groei verloopt wat trager in tegenstelling tot de eerste maanden en ze zijn meestal tussen de 62 en 72 cm groot.
Na vijf of zes maanden lukt het baby's soms om even rechtop te zitten. Maar je moet je baby nog altijd blijven ondersteunen.
Maat 2. Maat 2 wordt ook wel Mini genoemd. Deze maat is geschikt voor baby's van 3 tot 6 kilo; dat is vanaf de geboorte van je kleine tot hij ongeveer 4 maanden oud is. Maat 2 is er in de soorten New Baby en Baby Dry.
Kinderen worden tegenwoordig een jaar later zindelijk dan 50 jaar geleden. Toch kun je ook nu nog je kinderen met 1,5 jaar uit de luiers hebben. Maar lang niet iedereen weet nog hoe je je kinderen op een leuke manier zindelijk kan maken.
Wetenschappers hebben in een groot internationaal onderzoek 190 verbanden ontdekt tussen onze genetische code en het geboortegewicht. Hieruit blijkt dat de genen van zowel de moeder als van de baby het geboortegewicht beïnvloeden.
De medische term voor een (te) hoog geboortegewicht bij baby's is macrosomie. Een baby heeft dan een geboortegewicht van 4500 gram of meer. Dat overkomt zo'n 10% van de baby's. Je verloskundige kan dit inschatten door naar de groei van je baarmoeder te kijken.
Wanneer krijg je een groeiecho? De verloskundige en de gynaecoloog beoordelen de groei van de baby door de hoogte van de baarmoeder te voelen. Meestal zijn deze controles voldoende om te bepalen of de baby goed groeit. Het is dan niet nodig om een groeiecho te maken.
Groeispurt bij je baby (0-3 jaar) Broeken worden te kort, shirts zitten te strak en in een mum van tijd lijken ze centimeters te zijn gegroeid. In de eerste twee levensjaren krijgt een kind zijn eerste groeispurt. Voor je het weet is hij een stuk ouder, zelfstandiger en groter.
De meeste baby's leren zelfstandig zitten tussen de 6 en 8 maanden, wat een enorme mijlpaal is. Veel ouders kunnen hier dan ook haast niet op wachten, waardoor ze hun baby al veel te vroeg in de zitpositie willen zetten, op schoot of op de bank bijvoorbeeld.
Slaapschema na 6 maanden
Baby's van 6 tot 12 maanden slapen vaak nog twee keer overdag, in totaal ongeveer 3 uur. 's Nachts slapen ze vaak 12 uur.
Gemiddeld gaan baby's met negen maanden zich optrekken tot staan. Maar er zijn ook baby's die dat al eerder doen of juist later. De meeste baby's kunnen staan als ze een jaar oud zijn.