Tepelharen zijn gewoon heel normaal. Uit onderzoek blijkt namelijk dat ruim 30% van de vrouwen last heeft van tepelhaar. Dit is dus bijna 1 op de 3 vrouwen. Volgens Medguidance.com bepalen hormonale invloeden zoals de puberteit, menstruatie, zwangerschap of de overgang of, en hoeveel last je hebt van haargroei.
Bij vrijwel iedere vrouw groeien er rond de tepels enkele haartjes. Haargroei rond de tepelhof is dus heel normaal. De haartjes ontstaan vanuit de vetkliertjes rond de tepelhof en maken in feite deel uit van de reguliere haarverdeling over het gehele lichaam.
Nipple Wax
Bij The Wax Bar kun jij je tepels laten waxen, zowel mannen als vrouwen. Voor een professionele en snelle waxbehandeling kun je bij ons terecht. Als jij je tepels laat waxen bij The Wax Bar zul je merken dat dit een minder pijnlijke ervaring is dan je tepelhaar verwijderen met hars.
Het menselijke lichaam is overal behaard, behalve op de handpalmen en op de voetzolen.
De van oudsher "raszuivere" mensen in een land (zoals Scandinavië, Groenland, Alaska, Noord-Siberië) die niet gemengd zijn door het kolonialisme zullen dus de meest oorspronkelijke kenmerken hebben behouden en dus het meest behaard zijn.
Je hoofdhaar groeit gemiddeld 0.30 millimeter per dag, je wimpers en wenkbrauwen 0.16 millimeter per dag. Je okselhaar groeit ongeveer op dezelfde snelheid als je schaamhaar; gemiddeld 0.27 millimeter per dag.
Haartjes rond de tepels 'heel normaal'
Zo wordt de hoeveelheid tepelhaar onder meer hormonaal bepaald en kan dit veranderen tijdens de puberteit, een zwangerschap of in de overgang. Bij zwaar overbehaarde tepelhoven en andere lichaamsdelen, ook wel hirsutisme genoemd, kan er sprake zijn van een hormonale disbalans.
Antwoord. Beste, Je tepels kunnen niet teruggroeien als ze zijn afgeschuurd. Er ontstaat littekenweefsel zoals het met elk ander deel van je huid zou gebeuren dat wordt afgeschuurd.
Het ongewenste haar rond de tepel kan perfect behandeld worden. Bij tepelhof ontharen is er geen invloed op het onderliggende weefsels. Ook bieden wij gelijk de mogelijkheid tot verwijdering van ontsierende haartjes tussen de borsten. Tepelhof laser ontharing is de ideale oplossing voor echte vrijheid.
Een ingetrokken tepel trekt in het midden naar binnen toe. De tepel kan er altijd zo uitzien of alleen indien gestimuleerd. Soms trekken ingetrokken tepels zich verder terug zodat ze helemaal niet meer boven de tepelhof uitsteken of ze kunnen zelfs nog dieper in het borstweefsel zinken.
Soms groeit bij vrouwen haar op de borst, bovenlip, kin of buik. De haren zijn dik en donker. Dit heet te veel haargroei of hirsutisme. Het komt doordat u meer 'mannelijk hormoon' heeft dan andere vrouwen.
Hormonale hirsutisme wordt primair behandeld door de gynaecoloog. Is de oorzaak een medicijn, dan dient deze zomogelijk te worden aangepast. Medicamenten zijn gericht om de werking van het mannelijke hormoon tegen te gaan.
Elke vrouw heeft van nature buikhaar. Vaak zijn dit lichte donshaartjes die bijna niet zichtbaar zijn. Bij sommige vrouwen zijn deze haartjes echter donkergekleurd en hierdoor goed zichtbaar. Ook heeft de ene vrouw meer en dikkere haartjes, waardoor de haren op kunnen vallen.
Beperkte haargroei op je buik is volkomen normaal!
Een lijn haartjes tussen je navel en schaamstreek noemen ze trouwens een sekslijn.
Wat kleur betreft: alle kleuren zijn normaal. Krijgen je tepels ineens een andere kleur of zijn ze gebarsten of rood door irritatie, ga dan naar je huisarts. Er gebeurt nogal veel bij je tepels. Bijvoorbeeld die kleine bobbeltjes die eruitzien als kippenvel en bijna alle vrouwen hebben.
Deze bobbeltjes zijn de melkklieren. Zij zijn over het algemeen vrij zacht en voelen in beide borsten hetzelfde aan. Samen vormen de melkklieren het borstklierweefsel. Om de melkklieren heen ligt vet- en bindweefsel, ook wel steunweefsel genoemd.
Bleekroze, baksteenrood of donkerbruin: de kleur van je tepel heeft te maken met je etnische achtergrond en met de tint van de rest van je huid. Net zoals de tepelgrootte kan veranderen als je borstvoeding geeft, kan je tepelpigment ook verkleuren.
Tepelhoven die gedurende het leven in grootte en kleur veranderen, zijn normaal en bijvoorbeeld te wijten aan verschuivende hormoonspiegels in het lichaam (puberteit, menstruatie, zwangerschap en borstvoeding).
De grootte en vorm van de tepelhof kan per mens sterk verschillen. De diameter loopt uiteen van gemiddeld 25 millimeter bij mannen tot 40 à 100 millimeter bij vrouwen. Bij de vrouwelijke tepels geeft de tepelhof grofweg de omvang van de melkklieren weer.
Tepels kunnen alle kleuren van de regenboog hebben, van hele donkere tinten bruin tot lichtroze. Tijdens de zwangerschap wordt die kleur donkerder, op die manier kan de pasgeborene met zijn beperkt zicht, toch snel de tepel lokaliseren. Na je zwangerschap kan die donkere kleur blijven.
Om je huid rust te geven, kun je afwisselend scheren en alleen de schaamharen trimmen. Als je haar extra snel groeit, kun je overwegen om je om de twee scheerbeurten te scheren en alleen tussendoor te trimmen. Je kunt zelfs helemaal stoppen met scheren en je in plaats daarvan richten op trimmen.
Het grootste deel van de vrouwen - 53 procent - scheert af en toe de benen, bijvoorbeeld als ze op date gaan of naar de kinesist moeten. Een kleiner percentage van de vrouwen - 31 procent - zorgt ervoor dat het beenhaar altijd weg is.
De meeste meiden krijgen rond hun twaalfde lichaamshaar en beginnen even later ook te scheren.