Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Over het algemeen wordt aangeraden om ongeveer 150-200 gram kip per persoon aan te houden. Dit kan variëren afhankelijk van het recept en de eetlust van je gasten. Vergeet niet om rekening te houden met eventuele botjes die in de kip zitten.
Vlees heeft een hoge voedingswaarde. Volwassenen kunnen hun dagelijks benodigde bouwstoffen aan eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen halen uit zo'n 100 à 125 gram vlees(waren), vis, kip of eieren. Dat is het (bruto) gewicht in grammen van gare producten, dus bijvoorbeeld bereid vlees en vleeswaren samen.
Het Voedingscentrum adviseert om maximaal 300 gram rood vlees per week te eten [8]. Voor bewerkt vlees is geen bovengrens gesteld, al raadt de Gezondheidsraad aan om de consumptie hiervan te beperken [7]. Jongvolwassen eten gemiddeld 70 gram rood vlees en 47 gram bewerkt vlees per dag.
Je moeten 150-200 gram groenten per persoon rekenen als je thuis kookt. Voor pasta 100 (tot 125) gram ongekookte pasta per persoon.
1 kg kip is meer dan voldoende voor 5 leden. Dus 2 kg kip is voldoende voor 10 leden. Hoeveel kip is er nodig voor 100 personen?
Geen grote schalen meer maar alles apart geserveerd in kleine fraaie schaaltjes. Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
Hoeveel gram varkenshaas per persoon? Voor een hoofdgerecht reken je zo'n 150 gram vlees en 200 gram vis per persoon.
Wil je zeker genoeg stoverij voorzien, reken voor het onbereidde vlees dan ongeveer een kilogram per vier personen. Dat zou meer dan voldoende moeten zijn. De hoeveelheid bereid stoofvlees per persoon ligt rond de 350 à 400 gram. De hoeveelheid die aangegeven staat in een recept kan verschillen naargelang het gerecht.
Hoeveel gram aan vlees is genoeg per persoon? Dit is de meest gestelde vraag als we het over gourmetten hebben. Gemiddeld kun je uitgaan van ongeveer 300-400 gram per persoon. Heb je grote eters, reken dan iets ruimer: bijvoorbeeld 400-500 gram.
Een hele kip weegt rond de 1200 gram.
Hoeveel mensen eten er van één kalkoen? Reken een kalkoen van 2 kg voor 4 tot 5 mensen, en een halve kg voor elke extra gast. Meer tips over hoeveel eten je nodig hebt per persoon voor je feestmenu, lees je hier.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Welk vlees gebruik je voor suddervlees of stoofvlees? Goed nieuws: bijna ieder stuk rundvlees kun je stoven en het wordt uiteindelijk lekker. Al is het een beetje zonde van een stuk ossenhaas of entrecote… Riblappen, sukadelappen, runderlappen, braadlappen, klapstuk, het kan allemaal.
Ook perfect voor als je gasten over de vloer hebt! Maak het compleet met een heerlijke satésaus. Eet smakelijk! Ongeveer 7 a 10 spiesen per kilo.
Laat de kip minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Het lekkerste is als je de saté een dag van tevoren al in de marinade legt! Rijg het vlees aan de stokjes, ongeveer 30 gram vlees per stokje.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is. Een hele kip uit de supermarkt weegt vaak zo'n 1,2 tot 1,4 kilogram.
Voor elke volwassene moet u rekenen op ongeveer 113 tot 143 gram gekookte kip. 283 gram rauwe, botloze kipfilets leveren ongeveer 186 gram gekookte kip op, terwijl 283 gram rauwe, botloze kippendijen ongeveer 143 gram gekookte kip opleveren.
Een vraag die we vaak krijgen is: "Hoeveel vlees heb ik nodig?" De vuistregel is: Ontbeend vlees: 1/2 pondper persoon voor volwassenen en 1/4 pondper persoon voor kinderen .
Voor 8-10 personen is 1,5 of 2 kg kip en 1,5 kg rijst voldoende. Met 2 kg kip + 2 kg rijst is de totale opbrengst aan Biryani ongeveer 6 kg of iets meer dan 6 kg, afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte rijst.
Brood is koolhydraatrijk en vullend, dus reken op ongeveer een vijfde van een heel stokbrood per persoon.
Bladsla als bijgerecht? Reken op 50-60 gram per persoon. Als voorgerecht is 80-100 gram ideaal, als hoofdgerecht 300-350 gram.
Reken op ongeveer 500 ml soep per persoon als het een maaltijdsoep wordt, iets minder als er veel 'vulling' in zit zoals b.v. bij bouillabaisse. Voor gewone soep heb je al genoeg met 200 tot 250 ml per persoon.