Hoeveel verdient een Frituur in Nederland? Als we kijken naar de Frituur salarisstatistieken in Nederland op 25 oktober 2023, dan maakt de vertegenwoordigde werknemer € 21.432; om preciezer te zijn is het salaris € 1.786 per maand, € 446 per week of € 11,75 per uur.
Het loon van een zelfstandig frituuruitbaatster: 3.500 euro netto.
De meerderheid van Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars verdient een salaris tussen € 477 en € 2.804 per maand in 2023. Een maandloon voor beginnende Verkopers in fastfoodrestaurants en snackbars varieert van € 477 tot € 1.772. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 562 en € 2.041 per maand liggen.
Het loon van een horeca-uitbater: 1.700 euro netto.
Hoeveel verdient een Frituur in Nederland? Als we kijken naar de Frituur salarisstatistieken in Nederland op 11 oktober 2023, dan maakt de vertegenwoordigde werknemer € 21.432; om preciezer te zijn is het salaris € 1.786 per maand, € 446 per week of € 11,75 per uur.
De eerste plaats is geen verrassing: CEO's verdienen gemiddeld 9.018 euro. Na de grote baas volgen de managers. Een ICT-manager doet het voor 6.863 euro. Een manager in de dienstverleningssector verdient 6.658 euro.
Wat zijn in 2023 de topsalarissen binnen de horeca? Een van de best betaalde banen binnen de horeca is die van manager. Als manager in de horeca kun je op jaarbasis €77.760,- verdienen. Ook als eerstegraads docent hotelmanagement kun je tot een mooi salaris komen, namelijk €74.961,- per jaar.
De meerderheid van Koks verdient een salaris tussen € 1.466 en € 3.081 per maand in 2023. Een maandloon voor beginnende Koks varieert van € 1.466 tot € 2.088. Na 5 jaar werkervaring zal hun inkomen tussen € 1.755 en € 2.398 per maand liggen.
Bedrijfsresultaat restaurants en cafetaria's
Hierbij wordt in de branche restaurants en cafetaria's gemiddeld een bruto marge van 69.1% behaald.
Ruim 1,15 miljard euro. Dat was in 2019 de brancheomzet van de 5696 frituurspeciaalzaken in ons land. Gemiddeld zetten cafetaria's, snackbars en frituren ruim 202 duizend euro om. Dit blijkt uit een zogenaamd One Page Factsheet van bureau Foodservice Watcher.
Als zelfstandige hou je zowat 45% over van wat je verdient
Maar hou er wel rekening mee dat je beroepskosten maakt die je als loontrekkende uit eigen zak zou moeten betalen, zoals je wagen. Bovendien kom je als startende zelfstandige in aanmerking voor tal van subsidies en premies.
In 2019 bedroeg het gemiddelde bedrijfsresultaat in de horeca 14,7 procent. Dit betekent dat op elke euro omzet gemiddeld bijna 15 cent winst wordt gemaakt. De kosten zijn gemiddeld 85,3 procent van de omzet. Gemiddeld bedragen de inkoopkosten in de horeca 31 procent van de omzet.
Bedragen lopen voor Nederlandse topchefs als Jacob Jan Boerma op tot zo'n 15.000 euro per dag, voor wereldberoemde chefs als René Redzepi of Massimo Bottura kan het dagtarief voor gastkoken oplopen tot 60.000 euro.
Tooltip met bron van gegevens over gemiddeld basissalaris. Het gemiddelde salaris voor a chefkok (m/v) is € 2.934 per maand in Nederland. 133 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 24 oktober 2023.
Een Horeca Medewerker in Nederland verdient gemiddeld € 1.980 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.685 (laag) tot € 2.280 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.