Omschrijving:50 stokjes Yakitori saté (1.000 gram) geserveerd in een hotpot (230 V) met marinade.
3 à 4 stukjes per stokje, ongeveer 20 gram per stokje, dit is belangrijk voor de garing. Het garen gaat op houtskoolvuur, het liefst twee zones: heet en minder heet. Eerst garen op de hete zone, indien nodig nog even door de marinade halen en nagaren op de minder hete zone.
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig. Dat is dus 195/30 = 6.5kg kippendij. Als je een veilige marge wilt hebben, dan pak je 7kg kippendij en dan heb je rond de 210 satehs.
Rijg aan elke stokje om en om een stukje kipfilet en een stukje hamlap. Ongeveer 4 à 5 stukjes per stokje. Het allerlekkerst is het om de stokjes te roosteren op de barbecue of grill.
De saté weegt ongeveer 80 gram per stokje.
240 gr. per persoon) 3 stokjes of losse stukjes. Vanaf 20 personen. Wij leveren deze gegrild aan in een warm houdkast, u kunt ze zelf op een geschikt tijdstip op de bordjes leggen en uitserveren.
Kies dan voor zo'n 200 gram per persoon.
Kipsaté is altijd een succes om te bereiden!
Wanneer je de kipsaté de avond van te voren in de marinade legt ben je lekker snel klaar de volgende dag. Zo kun je binnen 15 minuten een makkelijke maaltijd op tafel zetten.
Een portie kipsaté met pindasaus komt overeen met 130 gram.
Beste pindasauzen
Het best uit de test kwam een Verstegen-variant met de naam Kant & Klare Satésaus natriumarm. Het testoordeel voor deze uitschieter is een 9,5 op een schaal van 0 tot 10. Ook Inproba scoort hoogt met de Satésaus kant en klaar. Het rapportcijfer kwam voor deze satésaus uit op een 7,6.
Vlees kun je het beste warmhouden door de oven op 60 – 70 graden te zetten. Wil je het gerecht langer dan 25 minuten warm houden in de oven? Dan kun je het gerecht het beste afdekken met aluminiumfolie of een deksel om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Saté kruiden bestaan uit paprika, ui, knoflook, foelie, gember en chili. Ook zout en peper ontbreken uiteraard niet aan het mengsel. Je voegt 15 gram kruiden toe per kilo vlees.
Een goede richtlijn is 100 gr satésaus per persoon, maar de gewenste hoeveelheid kan natuurlijk altijd afwijken. De ene eet satésaus ook echt alleen over zijn saté, de ander eet zijn hamburger of ander BBQ-vlees, stokbrood en BBQ-groenten met satésaus.
Kipsaté (60-80gr.)
Gemiddeld genomen rekenen we zo'n 400 gram vlees per persoon bij een BBQ. Dus voor 30 personen kun je uitgaan van ongeveer 12 kilo vlees.
Per persoon kun je zo'n 400 gram kipfilet rekenen voor een hoofdgerecht. Dit gaat om het rauwe gewicht, tijdens het bakken verliest kip vaak nog wat vocht. Daarnaast is kip wat lichter verteerbaar omdat het een magere vleessoort is.
Als je op zoek bent naar een voedzame maaltijd die je helpt om je conditie te verbeteren, dan is onze Kipsaté een uitstekende keuze. De Kipsaté is rijk aan eiwitten, wat belangrijk is voor het opbouwen en onderhouden van spieren.
De kipsaté schnitzels wegen ca. 125 gr.p/stuk.
Je kan de saté en saus opwarmen in een voorverwarmde oven (200 graden), ongeveer 8-10 minuten. Opbakken in een droge koekenpan op middelhoog vuur kan ook. De pentol en pindasaus kunnen eventueel ook, afgedekt met magnetronfolie in ca. 6-8 minuten op 600 Watt in de magnetron.
Pan: verwarm de gesloten verpakking gedurende circa 25 minuten ondergedompeld in heet, maar niet kokend water. Magnetron (600 Watt): prik enkele gaatjes in de folie. Ontdooi de saté circa 3 minuten op de ontdooi stand en verwarm vervolgens gedurende 3,5 minuut.
Remia Satésaus Kant & Klaar, 540 g
De pindasaus smaakt heerlijk bij kip, friet, Hollandse snacks en satéstokjes. Het is heel gemakkelijk te bereiden, want de saus hoeft alleen maar opgewarmd te worden. U kunt dit in de magnetron doen of gewoon in een pan.
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje.
Wil je gevogelte op tafel zetten, bijvoorbeeld kip, fazant, duif of kalkoen? Houd dan rekening met 400 a 500 gram per persoon. Dit klinkt als een enorme portie, maar houd er rekening mee dat gevogelte vaak veel bot bevat.
Aantal gram per persoon: 400
Kippenvlees is een andere populaire vleessoort die overigens net als varkensvlees veel vocht kan verliezen tijdens het bereiden: een kilo kipfilet kan makkelijk eindigen in 'slechts' 600 gram wanneer het uiteindelijk gereed is. Houd daarom per persoon ongeveer 400 gram aan rauw gewicht aan.