Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder. Rauwe cacao bevat bioactieve stoffen en cafeïne. Daarom is het belangrijk om het met mate te consumeren.
Het wordt aangeraden om 1 tot 2 eetlepels per dag te consumeren, wat ongeveer 5 tot 10 g rauwe cacaopoeder is. Als u echter wilt profiteren van de antioxidanten in cacao, kunt u de dosis een beetje verhogen, maar vergeet niet dat het theobromine en een beetje cafeïne bevat.
Het is veilig om dagelijks cacao te drinken.
Waar kun je rauwe cacao voor gebruiken
Zo is het een heerlijke en gezonde toevoeging van je smoothie, yoghurt of kwark en kun je er ook lekker mee bakken. Door het bakken en de verhitting, verliest de rauwe cacao wel een aantal goede voedingsstoffen. Rauwe cacao is ook verkrijgbaar in de vorm van cacaonibs.
Het wordt aanbevolen om 1 tot 2 eetlepels per dag te consumeren , wat ongeveer 5 tot 10 gram rauwe cacaopoeder is. Als u echter wilt profiteren van de antioxidanten die aanwezig zijn in cacao, kunt u de dosis licht verhogen, maar het is belangrijk om te onthouden dat het theobromine en een beetje cafeïne bevat.
Bij inname via de mond: Het eten van cacao is waarschijnlijk veilig voor de meeste mensen . Maar houd er rekening mee dat cacao cafeïne en verwante chemicaliën bevat, evenals zware metalen zoals lood. Het eten van grote hoeveelheden kan cafeïne-gerelateerde bijwerkingen veroorzaken, zoals nervositeit, vaker plassen, slapeloosheid en een snelle hartslag.
Cacao is een bron van voedingsstoffen
Cacao bevat essentiële mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium en koper. Magnesium is belangrijk voor ons energieniveau, is goed bij vermoeidheid en speelt een rol bij onze spierfunctie, zenuwgeleiding en botgezondheid.
Rauwe cacao is rijk aan antioxidanten en flavonoïden
Antioxidanten helpen je goede HDL-cholesterol in je bloed te verhogen (waardoor je minder LDL-cholesterol aanmaakt). Een hoger HDL-cholesterol heeft een bloeddrukverlagende werking.
Meng rauwe cacaopoeder, water, amandelboter, kaneel, banaan en ijs voor een heerlijke bananen-cacao smoothie . Strooi cacaopoeder over een kom met vers fruit. Zoek naar een recept voor gezond chocoladebrood met ingrediënten als rauwe cacaopoeder, speltmeel, eieren, kokosmelk, rauwe honing en pistachenoten.
Psychologische effecten
Cacao bevat naast mineralen en antioxidanten ook veel van het stofje fenylalanine. Dit stofje zorgt ervoor dat je je blijer voelt. Fenylalanine wordt namelijk in je lichaam omgezet in dopamine. En dopamine ken je misschien wel: het verhoogt je geluksgevoel en concentratievermogen.
Avonden: Onderzoek suggereert ook dat pure cacaodrankjes in de avond de slaapkwaliteit kunnen verbeteren en slapeloosheid kunnen verminderen, vooral bij ouderen . Cacao is rijk aan magnesium en bevordert ook ontspanning en diepere slaap. Dus waarom zou u niet eens pure warme cacao toevoegen aan uw ontspanningsroutine?
In cacao zitten specifieke antioxidanten, namelijk flavanolen. Volgens het Voedingscentrum heeft het innemen van elke dag 200 milligram flavanolen uit cacao een positief effect op de elasticiteit van de bloedvaten. Ook zouden flavanolen diabetes kunnen voorkomen en een gunstig effect hebben op het hart.
Cacao is een geweldig slaapmiddel : Cacao bevordert de productie van serotonine. Het gelukshormoon regelt op zijn beurt de vorming van het slaaphormoon melatonine. Een cacao in de avond kan je echt helpen in slaap te vallen. Geluksbrenger : Chocolade bevat ook de stof fenylethylamine.
Velen kunnen de impact van Keith's Cacao direct voelen, wat wij begrijpen als een energieke vermenging met de Cacao Spirit. Binnen 20-30 minuten wordt er over het algemeen een soort buzz gevoeld, terwijl 45 minuten na inname het moment is waarop de volledige effecten optreden; als de maag niet vol is, dat wil zeggen.
Meng het met je favoriete fruit, melk of yoghurt voor een smakelijk en gezond drankje. Een lepel cacaopoeder verandert een simpele pindakaas smoothie in een chocolade genot. Warme chocolademelk is een andere klassieke keuze die heerlijk is tot de laatste slok.
Het is een fijn alternatief voor koffie. ⤖ Drink ook voldoende water, cacao is licht uitdrogend en dit voorkomt mogelijk hoofdpijn. Voldoende water drinken is altijd belangrijk :-).
In een gewone chocoladeproductie brandt men de cacaobonen bij hoge temperatuur.In de rauwe productie, zoals bij Lovechock niet. Voor de voedselveiligheid worden ze lichtjes en alleen aan de buitenkant geroosterd. Ook slaan ze het steriliseren, fijnmalen en concheren over.
Jazeker! Hoewel het niet zo romig en rijk is als klassieke warme chocolademelk, kun je in plaats van melk water gebruiken om jezelf te verwennen met een mok heerlijke warme chocolademelk .
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder.
Er wordt gezegd dat chocolade (in ons geval cacao) verslavend is, maar dat komt alleen omdat het zo lekker is. Er is geen bewijs dat cacao of theobromine verslavend zijn , dus ga je gang en stop met koffie met vertrouwen!
Onderzoek toont aan dat cacaopoeder antioxidante polyfenolen bevat die veel gezondheidsvoordelen hebben. Ze verminderen bijvoorbeeld ontstekingen en helpen veelvoorkomende aandoeningen zoals hoge bloeddruk, hartziekten en een hoog cholesterolgehalte te voorkomen .
Sommige mensen kiezen ervoor om maandelijks, wekelijks of zelfs dagelijks cacao te gebruiken als onderdeel van hun spirituele of helende praktijk, terwijl anderen het minder vaak doen en alleen bij speciale gelegenheden.
In cacao zitten monoamine oxidase (MAO)-remmers die de afbraak van het gelukshormoon serotonine tegengaan. De neurotransmitter serotonine speelt een belangrijke rol in het reguleren van emoties en werkt onder andere stress tegen.
Stap 1: Doe cacao in kopjes, voeg dan heet water toe en roer goed.Stap 2: Voeg wat dieetsuiker/honing toe en roer goed tot het is opgelost en geniet ervan . Je kunt 1 kopje cacao gebruiken voor gewichtsverlies 1 dag voor het beste effect.