Hoeveel pyjama's heb je dan nodig? Het is dus verstandig om meerdere pyjama setjes in huis te hebben zodat je vaak kunt wisselen van pyjama wanneer de andere pyjama op de was stapel ligt. Ook worden pyjama's en nachthemden steeds meer hip en trendy.
Bepaal voor jezelf een aantal pyjama's dat je wilt bewaren. Als je je pyjama 's ochtends in de was doet voordat je gaat wassen en je hem daarna gelijk hangt te drogen, is hij dezelfde avond weer droog. In dat geval heb je aan 1 genoeg. Gemakkelijker is het om nog één of twee te hebben voor als de andere in de was is.
Zo vaak moet nachtkleding gewassen worden
Ook pyjama's en nachthemden vallen hieronder. Volgens experts moeten we onze nachtkleding na ongeveer drie tot vier keer dragen in de was gooien. Als je slaapt laat de huid miljoenen dode huidcellen los, daarnaast zweet u 's nachts behoorlijk.
En Good Housekeeping kwam met goed nieuws: je hoeft je pyjama pas na zeven nachten te wassen! Mits je jezelf schoon houdt uiteraard. “Pyjama's moeten na een paar nachten worden gewassen”, vertelt Verity Mann, hoofd van het instituut, aan Prima.
Veel moeders vragen zich af wanneer ze hun baby een pyjama aan mogen doen. Je baby mag een pyjama aan vanaf 1 jaar. Je moet dit ook niet eerder doen, want tot deze leeftijd hebben ze nog kans op wiegendood. Daarom moet je jouw baby kleden voor deze leeftijd in een onesie / romper met een baby slaapzakje.
Een boxpakje wordt veel gedragen voor het eerste levensjaar. In de eerste paar weken na de geboorte kunnen baby's hun eigen temperatuur nog niet zo goed regelen. Ook tijdens het slapen niet. Een boxpakje houdt je baby warm, blijft goed zitten en is makkelijk aan en uit te trekken.
Wanneer je je nachtkleding in de droger stopt. Kan de hitte van drogen kan het katoen aantasten met krimpen als gevolg.
Het minimum aantal kledingstukken dat je in je bezit moet hebben, verschilt echt van persoon tot persoon. Het hangt af van je leefstijl, je werk, of en hoeveel je sport en je andere hobby's en bezigheden, hoeveel je zweet, hoe vaak je kunt en wilt wassen en veel nog meer factoren.
dat de bijna 7 miljoen Nederlandse vrouwen van 15 jaar en ouder jaarlijks ongeveer 150 miljoen kledingstukken kopen. Dat is gemiddeld 21 kledingstukken per persoon per jaar. Tegelijkertijd heeft bijna 70% van de Nederlanders tussen de 5 en 20 ongedragen kledingstukken in de kast hangen. Die ze nooit dragen!
Maak makkelijke stapeltjes
Wanneer je hebt uitgezocht wat je houdt en wat er weg kan is het tijd om de kleding die je houdt op te delen in makkelijke stapeltjes. Het beste kun je dit doen door soort per soort te stapelen. Dus per kledingstuk, maar het liefst ook gesorteerd op stofsoort of kleur en print.
Slechtere kwaliteit
Omdat de standaarden behoorlijk zijn veranderd, is kleding nu niet meer zo'n lang leven beschoren. Uit Brits onderzoek blijkt dat het gemiddelde kledingstuk in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2,2 jaar 'overleeft'.
Volgens het Nederlands Centrum voor Financiële Informatie (NFCI) ligt dat bedrag iets hoger. Volgens hen geven we gemiddeld 1.600 euro per jaar uit aan kleding, waarvan iets meer dan 300 euro aan schoenen. Als we alleen uitgaan van kleding, komt dat uit op 106 euro per maand.
'Basics' zijn kledingstukken en accessoires die vrij eenvoudig van vorm zijn. Ze hebben geen opvallende details en zijn niet trendgevoelig. Verder zijn ze meestal rustig van kleur.
Daarom houden we een gemiddelde van twee jassen aan.
Ga per week vakantie uit van 2 tot 3 setjes, bestaande uit bijvoorbeeld een broek, een shirt en eventueel een pullover of een overhemd. Tip: ga je langer dan 2 weken op vakantie? Zorg voor een mogelijkheid om jouw kleding te wassen, zodat je geen stapels hoeft mee te nemen in jouw koffer of tas.
Ondergoed: niet drogen, niet strijken
De meeste onderbroekenmerken zijn helder: niet in de droger, niet strijken. Ondergoed blijft het langste mooi als je het niet droogt in de droger, maar gewoon aan de waslijn. Hang boxershorts netjes op, dan kunnen ze de volgende dag zo de onderbroekenlade weer in.
Re: Wat gooi jij in de droger? Handdoeken, sokken en onderbroeken op katoen programma. Oh en beddengoed ook. Werkshirts en truien van m'n vriend op een fijnwas programma.
Kunnen sokken in de droger? Nou, liever niet! We zijn niet zo fan van de droger en dat komt doordat je sokken in de droger alsnog kunnen krimpen én hun vorm kunnen verliezen. Beter hang jij de volgende keer je sokken na een wasbeurt gewoon ouderwets aan een waslijntje.
Baby's hebben na de geboorte veel moeite met het reguleren van hun lichaamstemperatuur. Zorg er dus voor dat het eerste pakje genoeg warmte geeft en bestaat uit: een zachte romper (met lange of korte mouwen), een longsleeve, een vestje, een broekje, sokjes en een mutsje .
De meeste baby's dragen in de eerste maand maat 50. Stop dus in ieder geval een pakje in deze maat in de vluchttas. Is je baby zwaarder dan 3500 gram bij de geboorte? Dan past maat 56 vaak goed.
Over het algemeen kan je je baby het volgende aantrekken: een luier, romper, broekje en trui of een onesie, sokken en in de eerste weken dus een muts. Een trappelzakset (rompertje met sokjes) kan ook uitkomst bieden als je last hebt van sokjes die telkens verdwijnen.
Denk aan: een mooie basic jeans, een wit en/of zwart shirt, een fijne sweater, een little black dress, een wit overhemd, een tijdloze blazer en nog veel meer.
De basisgarderobe bestaat uit kwalitatieve kledingstukken die je een aantal seizoenen achter elkaar draagt. Ze vervelen niet snel en hebben een perfecte pasvorm. Je basis is neutraal qua kleur, tijdloos en combineert moeiteloos met trenditems. Denk aan een mooie kasjmier trui, een klassieke blouse of een blazer.
Dit soort kleding wordt ook wel 'klassieke kleding' genoemd. Dit soort kleding is vaak wat duurder, heeft een mooie pasvorm en is van mooie materialen gemaakt. Je betaalt er dus meer voor, maar kunt er ook heel lang mee doen. De kleuren van tijdloze kleuren zijn vaak rustig.