Mannen blijken gemiddeld langer maagd dan vrouwen. Van de 25-jarige mannen heeft 32 procent nog nooit met iemand het bed gedeeld, tegenover 22 procent van de vrouwen. Op 40-jarige leeftijd is het aantal maagden al een stuk minder. Dan is er nog 10 procent van de mannen maagd tegenover 6 procent van de vrouwen.
Uit onderzoek blijkt dat een kwart van de 21 tot 24-jarige mannen nog maagd is. Van de vrouwen is dat een op de vijf. Stijn wil laten zien dat je als maagd niet alleen bent.
Huwelijk en maagdelijkheid
Als je geen geslachtsgemeenschap of andere seks hebt gehad, ben je maagd. Maar of het maagdenvlies nog onbeschadigd is, of dat je gaat bloeden, dat weet je niet. Dit kan stress of druk opleveren als je gaat trouwen. In sommige culturen is deze druk voor meisjes groter dan voor jongens.
Er is een 2% mensen die nooit seks hebben. Soms is dat een bewuste keuze, bijvoorbeeld vanwege religieuze overtuigingen. Ook kan het dat mensen geen seks hebben omdat ze geen seksueel verlangen ervaren: zij zijn aseksueel.
Het maagdenvlies scheurt altijd bij de eerste keer vaginale seks en geeft dan bloedverlies. Het bloedverlies dat bij de eerste keer seks kan optreden, ziet er anders uit dan ander bloedverlies. Jongens/ mannen kunnen voelen of je nog maagd bent. Aan het maagdenvlies kun je zien of je nog maagd bent.
Maagd tot het huwelijk
Een groot aantal jongeren streeft er naar maagd te blijven tot het huwelijk. Bijvoorbeeld vanwege cultuur, geloof of omdat ze er nog niet aan toe zijn. Omdat in veel Islamitische landen jongeren zeer jong trouwen is het daar niet zo moeilijk als hier. Of je echt wil wachten, bepaal je zelf.
Hoogste libido rond je 30e
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen zich het meest sexy voelen rond hun 30e. Op deze leeftijd hebben ze dan ook het vaakst zin in seks. Dit heeft met verschillende oorzaken te maken. Rond je 30e heb je een aardig stabiel leven (als het goed is).
Mannen hebben meer kans op erectieproblemen
Als mannen een langere tijd geen seks hebben gehad, kan een gevolg zijn dat ze erectieproblemen krijgen. De onderzoeken richten zich vooral op oudere mannen, maar ze concluderen allemaal dat regelmatig van bil gaan een positief effect heeft op de erecties van een man.
Deze ontwikkeling geldt voor alle type seksuele handelingen. Zo heeft de helft van de jongeren geslachtsgemeenschap gehad op de gemiddelde leeftijd van 18 jaar. Vijf jaar eerder, in 2012, was dat 17 jaar. De helft van de jongeren tongzoenden voor het eerst op de gemiddelde leeftijd van 15,4 jaar in 2017.
Uit cijfers blijkt dat er meer mannen dan vrouwen maagd zijn in Nederland. Gemiddeld 20 procent van de mannen tussen de 21 en 25 heeft geen orale seks of geslachtsgemeenschap gehad. Bij vrouwen in dezelfde leeftijd is dat 15 procent.
Cijfers van Rutgers bevestigen dat. In 2012 waren jongeren gemiddeld 17 jaar toen ze werden ontmaagd, terwijl de gemiddelde leeftijd in 2017 anderhalf jaar hoger lag, namelijk op 18,5.
Een antwoord op de vraag 'hoe lang is te lang? ' is verschillend per persoon. Vaak wordt het antwoord helder in een relatie, waarvan een van de twee mensen laat blijken behoeften te hebben aan een potje seks.
Net als in eerder onderzoek bleek ook uit Fishers experiment dat mannen vaker aan seks denken: gemiddeld 34 keer per dag, terwijl de teller bij vrouwen op negentien keer bleef steken. Maar, ontdekte Fisher, mannen denken niet alleen vaker aan seks, maar ook aan eten en slapen.
Het antwoord op de vraag 'hoe vaak is gezond? ', is dus ongeveer een à twee keer in de week. Kortom, je kunt dus niet zomaar conclusies trekken over wat een normale hoeveelheid is. Een gezonde hoeveelheid zou volgens de literatuur 1 á 2 keer per week zijn.
Tijdens seksuele activiteit versnelt de hartslag en stroomt het bloed sneller door de bloedvaten. Dit is, net als bij sporten, goed voor hart en bloedvaten en verlaagt zo het risico op het krijgen van een hartaanval. Ouderen maken zich misschien zorgen dat inspanning tijdens de seks slecht is voor hun hart.
Regelmatig seks hebben heeft veel voordelen. Het vermindert namelijk stress, bevordert de verbinding met je partner en verhoogt zelfs het gevoel van eigenwaarde. Hoewel je minder slaap krijgt, heeft het eigenlijk geen nadelen om elke dag seks te hebben.
Op de vraag hoeveel vrouwen over hebben voor betaalde seks, antwoordt 28 procent er 100 euro voor te willen betalen. 26 procent zou er tussen de 100 en 200 euro aan uitgeven en 7 procent telt daar nog eens honderd euro bij op. Slechts 3 procent heeft er tussen de 300 en 400 euro voor over.
Het komt vooral voor bij oudere mannen. Een erectie van een oudere man is soms niet meer zo stijf als die van een jonge man, maar nog wel hard genoeg voor seks. Door bepaalde buigingen tijdens de seks kan in de loop van de tijd littekenweefsel ontstaan.
Dat begint met het versieren -de paringsrituelen - en gaat door tot en met het naspel. Aanraking, opwinding en penetratie zijn universeel. Maar wat er daarnaast, daarvoor en daarna gebeurt, kan nog wel eens verschillen. Het seksuele gedrag van de mens is namelijk voor een groot deel cultureel bepaald.
Mannen dachten gemiddeld om de 28 minuten aan seks, om de 33 minuten denken ze aan slapen en aan voedsel denken ze gemiddeld om de 38 minuten. Maar als je denkt dat vrouwen amper aan seks denken, heb je het mis. Want vrouwen denken gemiddeld om de 50 minuten aan seks, goed voor zo'n 18,6 keer per dag dus.
De waarheid is dat je geen exact getal kan koppelen aan de maximale duur van droog staan voor mannen. Sommige mannen kunnen jaren zonder seks, terwijl anderen zich al zenuwachtig gaan voelen na zeven dagen.
Uit de resultaten blijkt dat onder de stellen die lang samen zijn de romantiek soms ver te zoeken is. In het eerste jaar van de relatie heeft 70% van de stellen het nog twee keer of vaker per week gezellig in bed. Na tien jaar of langer samen vrijt bijna 20% zelden tot nooit meer.
Onzekerheid is normaal
Seks is een beetje zoals fietsen, stelt professor seksuologie Paul Enzlin van de KU Leuven. Je verleert het niet. “Maar onzekerheid is, als het een tijdje geleden is, heel normaal. Het is niet omdat je weet wat er kan gebeuren, dat je je niet afvraagt hoe het zal zijn en of je het goed doet.
Pijn. Hoewel de eerste keer als zeer bijzonder wordt gezien, wordt deze meestal als niet erg prettig ervaren. Bij 50% van alle vrouwen is de eerste keer een pijnlijke ervaring. In 75% van de pijnlijke ervaringen is er sprake van het vrijkomen van bloed.
Jongeren zijn gemiddeld 16,9 jaar als ze voor het eerst met iemand naar bed gaan. Van de 23- tot 24-jarigen is 79 procent nog altijd afhankelijk van zijn ouders en tien procent van de 24-jarigen is nog maagd.