Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Maar over het algemeen kunnen we wel een richtlijn aangeven. Gemiddeld genomen eten je gasten ongeveer 500 à 600 gram per persoon. Dit is zo'n 350 á 400 gram vlees en voor de rest salades, stokbrood en sausjes. Dit komt neer op 4 á 5 stukken vlees per persoon.
Het hangt er heel er vanaf hoe lang je er over wilt doen. Is het zoals de standaard bbq met een uur tot anderhalf gedaan dan kan je goed de hoeveelheid van de slager aanhouden(gemiddeld tussen de 400 en 450gr pp). + Een beetje salade en brood zit je dan al snel op 550 a 600gr totaal aan eten.
Het uitgangspunt voor de volledige maaltijd is gemiddeld 500 gram per persoon. Houd voor een koud of warm voorgerecht een hoeveelheid van 100 tot 125 gram per persoon aan. Reken voor het hoofdgerecht ongeveer 75 gram vlees, vis of vega product, 150 tot 200 gram groente en 150 gram aardappelen, rijst of pasta.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren. Heb je veel mannen aan tafel zitten?
Kiest u voor alleen warme vleesgerechten dan is 300 gram per persoon standaard genomen de juiste hoeveelheid. In combinatie met een koud buffet adviseren wij om 200 gram per persoon te bestellen.
Hoeveel gram kipfilet heb je per persoon nodig? Houd ongeveer 125 tot 150 gram kipfilet per persoon aan voor een hoofdgerecht. Let op: tijdens het bakken slinkt de kipfilet nog een beetje. 125 tot 150 rauwe kipfilet komt overeen met 100 tot 120 gram gebakken kipfilet.
Welk vlees gebruik je voor suddervlees of stoofvlees? Goed nieuws: bijna ieder stuk rundvlees kun je stoven en het wordt uiteindelijk lekker. Al is het een beetje zonde van een stuk ossenhaas of entrecote… Riblappen, sukadelappen, runderlappen, braadlappen, klapstuk, het kan allemaal.
De Hoge Gezondheidsraad raadt volwassenen aan om maximaal 300 g rood vlees en 30 g bewerkt vlees per week te eten. Onder 'rood vlees' wordt verstaan, vlees van runderen, varkens, kalveren, geiten, schapen en paarden.
Kies bijvoorbeeld voor mager rood vlees, zoals biefstuk, tartaar of ossenhaas. Of kies voor wit vlees zoals kipfilet of kalkoenfilet. Mager rood vlees bevat minder calorieën en vet dan vet rood vlees.
Houd bij een grotere groep rekening met het aantal volwassenen en kinderen bij het plannen van uw maaltijd. Dit bepaalt of u een half of een kwart pond vlees per gast nodig hebt. Als u 20 mensen voedt en niet zeker weet welke leeftijdsgroepen ze hebben, is 10 of meer pond vlees een goed begin.
Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
Wat is het voedingsadvies voor vlees? Het advies is om niet meer dan 500 gram vlees per week te eten, inclusief vleeswaren. Eet daarbinnen maximaal 300 gram rood vlees, zoals rundvlees en varkensvlees. Dit is een maximum, minder of geen vlees eten kan ook.
Circa 90 gram per spies.
Hoeveel gram rundergehakt per persoon? Een gemiddelde portie bij een rundergehakt recept is 100-150 gram, maar hangt af van het gerecht en de gewenste portiegrootte. Gebruik per persoon 125-150 gram rundergehakt voor hamburgers of pasta's. Bij gehaktballen pak je 100-125 gram.
Dit is de meest gestelde vraag als we het over gourmetten hebben. Gemiddeld kun je uitgaan van ongeveer 300-400 gram per persoon. Heb je grote eters, reken dan iets ruimer: bijvoorbeeld 400-500 gram. Wanneer er veel kleine kinderen in het gezelschap zijn, dan kun je rond de 250-300 gram per persoon rekenen.
Rundvlees: Reken op ongeveer 175-200 gram per persoon voor biefstukken en 200-250 gram voor gehakt. Varkensvlees: Voor varkensvlees kun je uitgaan van 175-200 gram per persoon voor karbonades en 200-250 gram voor varkenshaas.
Nee, dat maakt in beide gevallen niet uit. Ook salami en ham van de slager vallen onder bewerkt vlees. Daarnaast bevat biologisch vlees net als niet-biologisch vlees heemijzer. Bij het conserveren van biologisch vlees ontstaan hierin dezelfde kankerverwekkende stoffen als in niet-biologisch vlees.
Voor het avondeten mag je wederom 100 gram mager vlees, vis of kip nemen. Je kunt hierbij kiezen uit de magere vleessoorten, kipfilet of kalkoenfilet, vele vissoorten en haas of ree. Mager onbewerkt vlees en vis staan in de Schijf van Vijf.
Laat het stoofvlees anderhalf tot drie uur lang sudderen op een zacht vuur. Het deksel hoeft niet op de pot.
Riblappen zijn het malser dan sucadelappen omdat ze meer vet bevatten. Dit geeft het een rijkere smaak, waardoor ze heerlijk zacht zijn om te eten. Sucadelappen zijn beter geschikt om bijvoorbeeld te stoven.
Als je het stoofvlees een nachtje in de koelkast laat staan na het stoven, wordt het nog zachter en smakelijker. Warm afgekoeld stoofvlees zachtjes op en blijf ruim onder de 90˚C, dan blijft het meeste vocht in het vlees.
Ik haal uit 1kg kippendij ongeveer 30 satehs. Als je voor 65 man minimaal drie stokjes wilt hebben, dan heb je dus minimaal 195 stokjes nodig. Dat is dus 195/30 = 6.5kg kippendij. Als je een veilige marge wilt hebben, dan pak je 7kg kippendij en dan heb je rond de 210 satehs.
100 gram per persoon. Als het een cateringbedrijf is, hebben we 3 tot 4 porties rundvlees, varkensvlees, kip en groenten of noedels. Omdat we 100 gram per persoon gebruiken, komt dat neer op 1 kilo per 10 personen. Dus 3 kilo per portie voor 30 personen. Je kunt nu 3 kilo rundvlees, 3 kilo varkensvlees, 3 kilo kip op de markt brengen. En voor de groenten of noedels en pasta zoals...
In 2021 at de gemiddelde Nederlander 38,1 kg vlees; vrijwel evenveel als de 38,0 kg in 2020. Hilhorst: “Jaarlijks schommelt het hier en daar een ons of kilo, maar de daling die zo hard nodig is blijft uit.” Vergeleken met de eerste meting in 2005 is de vleesconsumptie slechts gedaald met 300 gram per persoon.