6 gouden tips voor je koud buffet Richt je voor de hoeveelheden voor een volwassene op: 200 g vis/vlees, 200 g salades en bijgerechten, 100 g brood, 70 g kaas en 100 g dessert. Hou het haalbaar: er bestaat een lekker en ruim assortiment kant-en-klare producten die een mooie aanvulling zijn op je zelfgemaakte recepten.
Hoeveel reken je per persoon bij een buffet? Het is altijd lastig om te bedenken hoeveel eten je moet rekenen per persoon voor een buffet. Iedereen zal nét een ander advies geven. Om iets van houvast te hebben, kun je uitgaan van 450 tot 500 gram per persoon.
250 gram koude schotel per persoon.
Serveer je een koude aardappelsalade als bijgerecht bij de BBQ of een andere maaltijd? Reken dan op ongeveer 200 gram aardappelsalade per persoon.
Koud buffet
U kunt bijvoorbeeld een graan- of pastasalade, aardappelsalade en levendige tomatensalade serveren. Het is altijd goed om wat te kunnen kiezen, dus bied delicatessenborden met vleeswaren of gerookte zalm (als dit niet uw middelpunt is), dips en rauwkost. Serveer verschillende soorten brood en broodstengels.
De prijs voor de koude schotels hangt af van de selectie, maar schommelt gemiddeld tussen €20 en €25 per persoon.
De klassieke opstelling is gebaseerd op de volgorde van de gerechten: aan het begin liggen de borden, het bestek, servetten en brood. Vervolgens presenteert u de salades en voorgerechten. Als u ook soep serveert, dan komen nu samen met de soep de soepborden, soepkommen en lepels. Vervolgens komen de hoofdgerechten.
Neem gemiddeld 250 à 300 gram salade per persoon.
Voorzie wat knapperig brood voor bij al dat lekkers! 1/3 stokbrood per persoon zou zeker moeten volstaan. Serveer je er liever frietjes of gekookte aardappelen bij? Reken dan op zo'n 200 gram per persoon.
Wat kost een gemiddeld buffet per persoon? Een gemiddeld buffet kost ongeveer €20 per persoon (buffet compleet).
Over het algemeen eet een volwassene ongeveer 1 pond voedsel per zitting . Dus als u 4 porties voedsel serveert, hebt u ongeveer 1/4 pond per persoon nodig. Als u 3 porties voedsel aanbiedt, hebt u ongeveer 1/3 pond per persoon van elk item nodig. 2 pond.
Wil je voldoende voor iedereen? Reken er dan op dat je ongeveer 300 gram per persoon nodig bent.
De term koud buffet (zie Smörgåsbord) is ontwikkeld om buffetten te beschrijven waar geen warm eten is . Warme of koude buffetten omvatten meestal servies en bestek, maar een fingerbuffet is ontworpen voor kleine stukjes die met de hand worden genomen, zoals cupcakes, pizzapunten, eten op cocktailprikkers, etc.
Voor een voorgerecht reken je 75 g vlees of 100 g vis per persoon.Voor het hoofdgerecht mag je die hoeveelheid verdubbelen: 150 g vlees, 200 g vis per persoon. Vis is lichter verteerbaar dan vlees, daarom mag je er wat meer van serveren.
Volgens Pen & Fork hebben 50 kleine bijsalades ongeveer 50 kopjes sla nodig , terwijl 50 hoofdgerechtsalades 100 tot 150 kopjes sla nodig hebben. Een krop Romaine sla levert 6 kopjes schoongemaakte en bijgesneden sla op.
Richt je voor de hoeveelheden voor een volwassene op: 200 g vis/vlees, 200 g salades en bijgerechten, 100 g brood, 70 g kaas en 100 g dessert. Hou het haalbaar: er bestaat een lekker en ruim assortiment kant-en-klare producten die een mooie aanvulling zijn op je zelfgemaakte recepten.
GROOTTE VAN DE SALADE: Een handige vuistregel voor grote etentjes: maak ongeveer 85 gram salade per gast .
Een koud buffet samengesteld uit huisgemaakte salades, diverse koude gerechten en aangevuld met brood & kruidenboter. * Alleen in het seizoen, daarbuiten vers fruitsalade.
Zet een buffet tafel op die past bij de stroom gasten. Dit betekent dat je bestek op de eettafels legt, zodat de kans kleiner is dat er een vork valt, en dat je eetborden vooraan de buffet tafel neerzet, zodat gasten ze niet hoeven te dragen als ze naar het buffet lopen.
Gasten waarderen het als er een mix van traditionele en gezondere buffetgerechten wordt aangeboden . Bijvoorbeeld favorieten zoals kippenvleugels en scotch eggs, naast salades en groentespiesjes. Schalen met fruit en taarten; water en sappen.
Gemiddeld eet een persoon tijdens een BBQ tussen de 150 en 200 gram salade. Let er op dat u de salade niet als eerst op tafel zet. Uw gasten gaan zich dan eerst tegoed doen aan de salade om vervolgens minder BBQ vlees te eten.
Alles van het varken, van aan de neus tot aan de staart. Verder verschillende soorten paté, rillettes, gehaktballetjes, bloedworst, witte worst, ham, spek en ei, schelle van de zeuge, noem maar op. In totaal wel 35 soorten vlees.