Er zitten 384 kilocalorieën in 1 bakje (150 gram) friet, bereid in hard vet, zonder zout. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'friet, bereid in hard vet, zonder zout'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Per persoon is een portie van 250 gram frietjes gemiddeld.
1 opscheplepel (50 gram) friet bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
80-110 gram friet
PZ 17 (S) wordt vaak gebruikt voor het serveren van een kleine friet in cafetaria's.
Het gewicht van een gemiddelde portie friet is volgens het voedingscentrum 165 gram. Volgens het voedingscentrum hoort een man gemiddeld 2500 kilocalorieën (10460 KJoules) en een vrouw gemiddeld 2000 kilocalorieën (8368 Kjoules) binnen te krijgen.
Per dag worden 12 miljoen porties friet gemaakt (1 kilo friet bevat ca. 6 porties), die in 87 landen worden verkocht. Wereldwijd worden er 50 miljoen porties friet per dag gemaakt door Lamb Weston. Het bedrijf is hiermee de 2e grootste frietproducent ter wereld, na marktleider McCain.
Voor een doorsnee portie weeg je 250 gram ongebakken frietjes af per persoon. Dat is dus opnieuw een kilo voor vier personen.
Staat natuurlijk een beetje raar om m'n eigen weegschaal mee te nemen een restaurant in. ;-) Hoeft niet op de gram nauwkeurig, omdat je verschillende diktes/lengtes friet hebt, maar gewoon een indicatie. Is 100 gram 8 frietjes of zijn het er 25.
Laten we beginnen met een gemiddelde portie friet van 200 gram. Zo'n portie levert al snel ± 75-80 gram koolhydraten en ± 500-600 calorieën.
Van één portie patat per week word je niet dik. Als je gezond en gevarieerd eet, is het geen probleem om af en toe een frietje te eten. Het gaat om de juiste balans.
Er zitten 384 kilocalorieën in 1 bakje (150 gram) friet, bereid in hard vet, zonder zout. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'friet, bereid in hard vet, zonder zout'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Snacks. De berenklauw of berehap, gehaktbal, frikandel, mexicano en varken- of kipspiesjes (saté) behoren tot de koolhydraatarmere frituursnacks. De betere frituursnack is overduidelijk de varken- of kipspiesjes, deze bevat amper 99 kcal, 1,5 g koolhydraten en 3,7 g vet.
Frieten (100 g) bevat 274 calorieën.
Wij weten wat we de volgende keer bestellen
De heerlijke hamburger bevat 253 calorieën. Wil je liever iets eten met wat meer jeu? Kies dan voor de Cheeseburger, deze bevat 304 calorieën. Andere burgers die niet te veel calorieën bevatten zijn de Filet o Fish (331 kcal), McKroket (349 kcal) en de Chilli Chicken (358).
Gezonde fast food
The chicken and bacon salad is very healthy option with just 184 calories and 24g of protein. A McChicken sandwich has 388 calories and 17g of protein, so it's a leaner meat choice and one of the lowest calorie options out of all the burgers, with a good amount of protein.
Waar zitten de meeste calorieën in? In het algemeen geldt dat vrijwel alle vette producten calorierijke voeding zijn. De reden daarvoor is dat vet simpelweg heel veel energie levert: maar liefst 9 kcal per gram. Ter vergelijking, eiwitten en koolhydraten leveren beide maar 4 kcal per gram.
Gemiddeld zitten er 590 calorieën in een pakje friet met een flinke dot mayonaise. Pak je een grote portie friet of neem je extra veel mayonaise, dan kun je maar liefst 700 calorieën binnen krijgen.
Over het algemeen wordt zo'n 250 gram friet per persoon ingeschat. Als je voor 1 à 2 personen wilt frituren, heb je dus vaak aan een kleine frituurpan met een bakcapaciteit of laadvermogen van 500 gram voldoende.
Een volwassen vrouw heeft gemiddeld 2.000 kcal per dag nodig, een volwassen man 2.500. Werk je meer calorieën naar binnen dan je verbrandt, dan slaat je lichaam dat op als vet: je komt aan.
Per persoon heb je ongeveer 150 tot 250 gram patat nodig. Voor grote eters of liefhebbers, is meer natuurlijk niet erg.
Inmiddels is het frietje niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven; we eten per persoon gemiddeld zo'n 40 tot 50 porties friet (van ongeveer 180 gram) per jaar. In totaal hebben we met elkaar al zo'n 57 miljard porties friet verorberd.
De regel is dat je dikke frieten niet spoelt. Waarom precies? Het water zou al het zetmeel dat aan je frieten hangt, wegspoelen. En het is net het zetmeel dat voor een knapperig resultaat zorgt.