Oesters worden verpakt in mandjes van 6, 12, 24 en 48 stuks.
Oesters (12 stuks)
"Zo mag je in Nederland 10 kilo per persoon per dag rapen, mits voor eigen gebruik. Dat zijn ongeveer honderd oesters.", weet Sonja Smit.
€89,95. Gillardeau oesters van het wereldwijd vermaarde Franse oesterhuis Gillardeau zijn vol en romig, met een zacht-zoete nasmaak.
Zo mag je maximaal 10 kilo oesters per persoon meenemen. De oesters vervolgens verwerken in een smaakvol maaltje die avond bij jou thuis is prima, maar ze doorverkopen aan een restaurant dan weer niet. Jouw vangst gebruiken voor commerciële doeleinden is dus verboden.
oesters openen. Reken op 2-3 stuks per persoon, of meer natuurlijk. Open de oesters. Dit vergt even oefening, maar echt heel moeilijk is 't niet hoor.
Oesters zijn een 100% natuurlijk product en bevatten een hoog zinkgehalte, magnesium, vitaminen B12, B3 en D. Zink en magnesium spelen een grote rol in onze stofwisseling. Bovendien ondersteunt zink een gezond immuunsysteem, stimuleert wondgenezing, sterke botten, mooi haar en een goed geheugen.
Van nature zijn oesters in de zomer laiteuse (melkachtig) en wat te vettig van smaak, omdat dat de voortplantingsperiode is. Het lekkerst zijn oesters daarom van september tot mei. Maar tegenwoordig zijn veel oesters zo gekweekt dat ze het hele jaar rond te krijgen zijn, zonder die smaakverandering, zelfs in de zomer.
Coffin Bay King oester
's Werelds duurste oester groeit in een oesterkwekerij in het zuiden van Australië. De Coffin Bay King oester groeit gemiddeld zeven jaar en is daardoor gigantisch. Naast de grootte zorgt de ouderdom er ook voor dat deze oester een unieke smaak heeft en dat het vlees stevig en sappig is.
Ja, oesters leven nog als je ze eet. Het is zelfs gebruikelijk om een oester rauw en dus levend te eten. In sommige gevallen wordt de oester voor het opdienen gedood, door de spier los te snijden.
Delhaize | 12 Platte oesters | Zeeland | 5/0 | 1 kg | Delhaize.
Oesters voor restaurant en visboer
Ze planten zich namelijk al voort als ze één jaar oud zijn en groeien heel hard. De creuse weegt al na twee jaar zo'n 100 gram (zonder schelp), en is dan geschikt voor consumptie. Bij de platte oester duurt dit veel langer: een platte oester weegt pas na vier jaar zo'n 75 gram.
Een goede oester is ondoorzichtig van kleur, niet grijs dus. Ivoorkleurig is het hij het allerbest. Daarnaast ruikt een verse oester ziltig, net zoals zeewier. Een bedorven oester heeft deze geur niet, en zal eerder een lichte of sterke rotte geur afgeven.
Oesters op uw feest
Fines Claires Speciales Gold Beach ( de Rolls Royce onder de oesters) € 2,80 per stuk. Zeeuwse Platte 100 % biologisch gekweekte oester uit de Grevelingen ( 2 nullen ) € 3,00.
Een portie oesters komt overeen met 100 gram.
Oesters bereiden
Wanneer je er wel voor kiest om een oester rauw te eten, is het lekker om de oester na het openen te bestrooien met een beetje peper en eventueel wat citroensap te gebruiken. Zo komt de smaak van de rauwe oester het beste tot zijn recht.
Dit zijn de regels om oesters te rapen in Nederland:
– Let op: je mag alleen oesters plukken voor eigen gebruik, dus je mag de oesters niet later verkopen aan bijvoorbeeld restaurants. – Je mag niet in de bodem roeren, scheppen of over de bodem schrapen.
Melkmeisjes. In de zomermaanden planten Zeeuwse oesters zich voort. Jean: ‛Melken noemen we dat – oesters die melken, zijn niet lekker om te eten trouwens.
Er zijn 2 soorten oesters, de holle (creuse) en de platte oester. De platte oester is duurder omdat hij trager groeit en dus langere verzorging nodig heeft. Het leukste oesterfeitje voor het laatst bewaard.
Bij een gesloten oester controleer je de versheid tijdens het openmaken van de schelp. Een oester die bedorven is, gaat veel makkelijker open.De sluitspier van de oester werkt dan niet meer goed. In sommige gevallen staat de schelp al open, maar dat betekent niet dat je de oester meteen hoeft af te serveren.
Kauw goed, minstens drie keer, zodat alle smaken vrijkomen.
In oesters zit zink, zink bevordert de aanmaak van testosteron en testosteron bevordert bij vrouwen én mannen de zin in seks. Daarnaast zijn er ooit wat aminozuren gevonden in de schelp, die ook als gevolg zouden kunnen hebben dat…
Oesters (12 stuks)
Sommige algen produceren van nature algengifstoffen. Schelpdieren zoals mosselen, oesters en kokkels krijgen deze gifstoffen dan via hun voedsel binnen. Schelpdieren met te hoge gehaltes algengifstoffen kunnen bij mensen vergiftiging veroorzaken.