150-350 ml melk, yoghurt of kwark met daarin 30-70g ontbijtgranen.
Met in totaal 2 tot 3 porties melk en melkproducten (yoghurt, kaas) per dag zit je goed (4). Een potje yoghurt van 125 g komt overeen met één portie. In de supermarkt worden er naast standaardporties ook grotere porties aangeboden, gaande van potjes van 150 g tot 180 g tot potten van 500 g tot 1000 g.
Wat is de aanbevolen hoeveelheid melk en melkproducten per dag? De Hoge Gezondheidsraad raadt volwassenen een inname aan tussen 250 en 500 ml melk en melkproducten (bv.yoghurt, karnemelk en kaas) per dag; 250 ml melkequivalenten komt overeen met zo'n 250 g yoghurt, 100 g plattekaas of 30 tot 40 g harde kaas.
Het lactosegehalte van yoghurt is lager dan dat van melk. Een schaaltje halfvolle yoghurt (150 ml) bevat 2,8 g lactose, een beker magere of halfvolle melk (250 ml) 4,8 g6.
1 schaaltje (150 gram) magere yoghurt bevat:
Wil je een andere hoeveelheid of eenheid kiezen?
Een portie yoghurt, mager komt overeen met 200 gram.
Sommige bronnen zeggen dat 6–8 ounces (170–227 gram) yoghurt één portie is, of één kopje, hetzelfde volume. Dit is het meest gebruikelijk in Amerika. En anderen zeggen dat het 150–200 gram (5,3–7 ounce) zou moeten zijn voor één portie.
Omdat een kopje ongeveer 237 ml is, betekent dit dat 125 ml yoghurt (250 g/kopje) (1 kopje/236 ml) (125 ml) is.
1 potje yoghurt (125 à 150 gr)
Ervan uitgaande dat u 16 fluid ounces bedoelt, wat een maat is voor vloeistofvolume, is het 473,18 ml . Als u vraagt naar ounces als een maat voor gewicht, moet u de dichtheid opgeven van wat u meet.
De grootte van een portie kan verschillen van persoon tot persoon. De ene verstaat onder een portie groenten bijvoorbeeld twee schijfjes tomaat en een blaadje sla, terwijl een ander een rijkelijk gevuld bord voor ogen heeft. Een stukje vlees is voor de een minstens 200 g en voor de ander misschien slechts 50 g.
Volwassenen consumeren yoghurt als medicijn meestal in een hoeveelheid van 250 ml of 250 gram per dag, gedurende 1 tot 16 weken.
Aan volwassenen worden 2 à 3 porties melk en melkproducten (300-450 ml) en 2 plakken kaas (40 g) per dag geadviseerd. Aan tieners en 50-plussers worden 3 à 4 porties (450-600 ml) melk en melkproducten geadviseerd en 2 plakken kaas (vanaf 14 jaar).
Een portie van 7 ounce (200 gram) Griekse yoghurt levert 20 gram proteïne, wat het een eiwitrijk voedsel maakt. Naast proteïne is Griekse yoghurt rijk aan essentiële vitaminen en mineralen, waaronder B12, selenium en zink — die allemaal een belangrijke rol spelen bij het ondersteunen van uw gezondheid.
Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie yoghurt, griekse, mager komt overeen met 150 gram.
Een andere makkelijke manier om porties te bepalen is om je hand als leidraad te gebruiken: Een gebalde vuist is ongeveer 1 kopje — en dat is de hoeveelheid die experts aanbevelen voor een portie pasta, rijst, ontbijtgranen, groenten en fruit. Een vleesportie moet ongeveer zo groot zijn als je handpalm .
De standaardwaarden voor yoghurt, halfvol worden in 100 gram weergegeven. Je kunt ook een andere waarde opgeven tussen de 1 en 500 gram om daarvan de voedingswaarde te laten berekenen. Dit kan je doen door de schuifbalk te bewegen. Een portie yoghurt, halfvol komt overeen met 200 gram.
Yoghurt is gezond, het staat ook in de Schijf van Vijf. De kans op darmkanker neemt met 15% af als je dagelijks 2 porties zuivel eet. En elke dag minimaal een half schaaltje yoghurt (60 gram) zorgt ook nog eens voor een lager risico op diabetes type 2. Het calcium in de zuivel is goed voor de gezondheid.
4 kopjes 32 fl. oz.
Een schaaltje vla of yoghurt bevat al snel 150 ml vocht.
In tegenstelling tot gewone vloeistoffen, kun je zure room en yoghurt meten in traditionele maatbekers. Schep de yoghurt erin en veeg dan met een metalen spatel of de platte kant van een mes over de bovenkant van een beker, zoals je met een droog ingrediënt zou doen. Voorverpakte staven boter worden meestal geleverd met markeringen voor eetlepels.
Antwoord en uitleg:
500 ml is gelijk aan 2 metrische cups, 2,1133 Amerikaanse cups en 2,1997 Canadese cups . Dit is een conversie die verschillende meetsystemen omvat.
Volle yoghurt is yoghurt met een vetpercentage van ongeveer 3%. Dat komt overeen met zo'n 4 g vet per potje van 125 g. Magere yoghurt bevat minder dan 1% vet of zo'n 1,2 g vet per potje.
Een portie yoghurt, vol komt overeen met 200 gram.