Verwarm de oven voor op 180°C (heteluchtoven 160°C). Meng 750 gram mix voor cupcakes, 375 gram boter en 7½ ei in 4 minuten op een lage snelheid tot een glad beslag. Vul de ingevette cupcake bakvorm met het beslag en bak de cake in circa 65-70 minuten gaar. Stort de cake na het bakken op een rooster en laat afkoelen.
Je hebt 330 gram biscuit mix nodig. Bak de onderkant op 50 minuten op 175 graden. De toef of 40 minuten op 175 graden. Dit is een indicatie elke oven werkt anders.
De smash cake is een kleurrijk taartje waar je baby lekker in mag graaien met zijn handjes. Leg dit moment vast met je camera voor geweldige en unieke foto's van je baby! Het gebruiken van een smash cake tijdens de eerste verjaardag is een traditie die is overgewaaid vanuit Amerika.
Smash cakes kosten 40 € per stuk, ongeacht welk thema of afwerking .
Het is natuurlijk ook geweldig voor zo'n kleintje als hij zelf zijn stukje taart mag eten. Kies voor taart die makkelijk te eten is, zoals een kwarktaart of taart met cakevulling. Je kunt ook kiezen voor een kindertaart en een aparte taart voor volwassenen.
Bij het neerzetten van het decor houd je rekening met voldoende licht (liefst daglicht) en ruimte (een lege muur) maar ook de afstand die je nodig hebt om te kunnen fotograferen. Tip 2: De kleding. Je kunt hele leuke setjes kopen voor een cakesmash, maar bedenk wel dat kleding vies word.
Waarschijnlijk was de oventemperatuur te hoog. Daardoor is de buitenkant al mooi gekleurd, terwijl de cake van binnen nog niet goed gaar is. Verlaag de oventemperatuur de volgende keer en verleng de baktijd. Controleer de cake met een prikker voordat je hem uit de oven haalt (zie vorige vraag).
Een meptaartje is een klein taartje Het is een taartje om te 'meppen'. Het is een taartje voor de (1)jarige die naast de normale taart aanwezig is.
De formule om uit te rekenen hoeveel biscuitmix, water en eieren je nodig hebt voor je bakvorm gaat als volgt: je hebt 1 ei van 50g (zonder schil), 65g mix en 6,5 ml water nodig per 1/2 liter inhoud van je bakvorm. De inhoud van je bakvorm kan je berekenen door deze met een maatbeker met water te vullen.
Op deze manier kan de warmte van het blik niet als condens terugslaan op de cake. Daarnaast is het handig om de cake (in blik) op een rooster te plaatsen zodat de warmte óók van onderen weg kan glippen. Vergeet de cake niet af te dekken met een doek om uitdrogen te voorkomen.
Dat gaat prima. Je moet er alleen wel aan denken dat je niet 2 verschillende maten tegelijk bakt (andere baktijd) en je kunt ze eigenlijk ook niet onder elkaar zetten.
Als je ze te kort hebt gebakken en de cupcakes niet goed gaar zijn, zijn ze niet stevig genoeg en zakken ze in. Zorg daarbij ook voor de juiste temperatuur en baktijd. Bak je cupcakes nooit te lang en/of op een te lage temperatuur. Je kunt ze het best kort en heet bakken.
De Cake Smash fotoshoot is een traditie uit Amerika die je langzaam steeds meer in Nederland ziet. Je viert hierbij de eerste verjaardag van je kindje met een taart waar hij/zij mee mag doen wat ie wil terwijl de camera alles vastlegt. Meestal wordt hier speciaal een soort 'set' opgebouwd met versiering.
Melk heeft een bindend effect op het eiwit in bloem en verhoogt hierdoor de 'hardheid' van het gebak. Melk beat lactose, dat bij een hoge temperatuur karameliseert een zo voor een lekkere korst zorgt. Ook voegt het voedingswaarde toe aan de cake en zorgt dat het niet te droog wordt.
Afkoelen. Laat de cake minimaal 15 minuten afkoelen in het bakblik, anders is de kans groot dat hij blijft plakken als je hem uitstort. Maar laat de cake niet helemaal afkoelen in het blik, want dan stoomt je cake.
Prik na het bakken met een satéprikker in het midden van de cake. Is de prikker droog (er zit geen cakebeslag aan), dan is de cake gaar.
Meng de mix en het water in een kom. Voor één portie: meng 125 g mix met 125 ml water. Dit is voldoende voor het vullen en afsmeren van een taart van Ø20 cm, of een toef op ca. 12 cupcakes.
Kijk hoeveel je biscuit weegt en neem 80% van dat gewicht in botercrème. Dus voor elke 100 gram biscuit, neem je 80 gram botercrème.
De hoeveelheid beslag mag de vorm tot 2/3 vullen, want een cake moet nog kunnen rijzen! Staat niet in je recept hoeveel beslag je maakt, dan is dat makkelijk te berekenen. Tel hiervoor het totale gewicht aan ingrediënten op (eieren wegen gemiddeld 50 g p.st.)
Een broodmes is een getand mes om brood, gebak en fruittaarten te snijden. De tandjes kunnen een zachte of een scherpe golving hebben. Geef de voorkeur aan een broodmes met een zachte golving, dan snijdt scherper en je krijgt minder kruimels.