Open de app WhatsApp. Tik op Chats. Tik op Nieuwe groep. Er kunnen tot wel 256 mensen deelnemen aan een groep.
Je kunt een WhatsApp-groep maken met maximaal 256 deelnemers.
Groepsvideobellen op WhatsApp via 'Gesprekken'
Druk op 'Gesprekken' of 'Oproepen'. Druk rechtsboven op de telefoon met het plusje. Druk op 'Nieuw groepsgesprek'. Voeg de contacten toe waarmee jij via WhatsApp wilt videobellen.
WhatsApp-groepsgesprekken kunnen met maximaal 32 deelnemers tegelijk worden gevoerd als je de nieuwste versie van WhatsApp gebruikt.
Conference call op Android
Bel de eerste persoon, op de gewone manier, en klik op Oproep toevoegen. Dan klik je Oproep samenvoegen. Kan tot max 5 personen tegelijk. Je kan ook op het pijltje rechtsboven klikken om iemand op te hangen.
Als uw aanbieder het ondersteunt, kunt u op uw iPhone een conferentiegesprek met maximaal vijf mensen opzetten. Het aantal mogelijke deelnemers van een conferentiegesprek en de mogelijkheid om individuele bellers toe te voegen, samen te voegen of hun verbinding te verbreken, hangt af van uw aanbieder.
Sluit WhatsApp af en verwijder de app helemaal van je telefoon; Download WhatsApp opnieuw uit de Play Store; Installeer de app opnieuw en voer hetzelfde telefoonnummer in; Kies ervoor, zodra de app dat vraagt, om berichten en media uit een eerdere back-up te herstellen.
Bellen via WhatsApp is in principe gratis. Wel heb je een smartphone nodig, dus een toestel waarmee je apps kunt downloaden. En de WhatsApp app natuurlijk. Met bellen via WhatsApp maak je gebruik van een internetverbinding.
Bellen met WhatsApp
Met een databundel van 100 MB kun je ongeveer 200 minuten bellen. Naast gewoon bellen kun je in WhatsApp ook videogesprekken voeren. De functie werkt, in tegenstelling tot FaceTime, ook samen met Android-gebruikers.
De nieuwe functie, die WhatsApp Call genoemd wordt, maakt het mogelijk om te bellen als er een actieve internetverbinding is, of dit nu mobiele data of WiFi betreft. Hierdoor kan er 'gratis' gebeld worden met contactpersonen op WhatsApp, los van de kosten die een databundel eventueel met zich meebrengt.
In principe kun je ook 'normale' telefoongesprekken (via de telefoon-app, dus) opnemen, behalve als je smartphone Android 10 draait. In die Android-versie zit namelijk een beperking waardoor dit weer niet mogelijk is. Ook een WhatsApp-videogesprek opnemen gaat jammer genoeg niet lukken.
Iedereen: Iedereen, inclusief mensen die niet zijn opgeslagen in het adresboek van je telefoon, kan jou zonder toestemming aan groepen toevoegen. Mijn contacten: Alleen de contacten in het adresboek van je telefoon kunnen jou toevoegen aan groepen zonder je toestemming.
Wil je uit een WhatsApp-groep stappen? Dan krijgt iedereen in die groep daar een melding van. Mogelijk met als gevolg dat sommigen zich aangevallen of beledigd voelen. Stilletjes de groep verlaten is dus niet mogelijk.
Tik rechtsboven op het vergrootglas en typ in: invitation. Er worden voorbeelden van uitnodigingen geopend. Tik op een ontwerp om te openen. Tik op een tekst in de uitnodiging, en daarna op Edit tekst om eigen tekst in te voeren.
Je ziet geen updates van de profielfoto van een contact. Berichten die je stuurt naar een contact dat jou heeft geblokkeerd hebben altijd maar één vinkje (bericht verzonden) en nooit een tweede vinkje (bericht afgeleverd). Het lukt niet om dat contact te bellen.
WhatsApp zonder telefoon
WhatsApp rolt de ondersteuning voor meerdere apparaten uit naar iedereen. Om WhatsApp Web of WhatsApp Desktop te gebruiken, is het niet langer meer nodig om je telefoon in verbinding met het internet te houden.
Je kunt berichten voor jezelf verwijderen wanneer je dat wilt. De ander ziet het niet als je dit bericht uit je gesprek op WhatsApp verwijdert. Of je het nu op een iPhone verwijdert of op een Android telefoon.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Berichten met vervaldatum is een optionele functie die je kunt inschakelen voor meer privacy. Als je Berichten met vervaldatum inschakelt, kun je berichten 24 uur, 7 dagen of 90 dagen nadat ze zijn verzonden laten vervallen.
Beste antwoord door Jason
@EricvanLoon Die twee uur (120 minuten) is inderdaad uit veiligheidsoverwegingen om te voorkomen dat klanten achteraf onverwachte (hoge) kosten krijgen. Alle gesprekken worden bij T-Mobile (zowel op mobiel als op vast) na 120 minuten verbroken.
Al lange tijd kent Whatsapp de functie om een groepschat aan te maken: een gesprek waar meerdere mensen aan toegevoegd zijn die daar met elkaar kunnen chatten. 'Groepsapp', 'groepschat', 'groepsgesprek', 'app-groep' of hoe je ze ook wil noemen: het is inmiddels een heus begrip geworden in onze samenleving.