Acht overbroekjes is een haalbaar aantal voor een tweeling. Let op, wanneer je wat chaotischer bent en wel eens vergeet te wassen kan wat meer speling in luiers en overbroekjes fijn zijn. Na maat 1 zit je doorgaans op acht tot tien verschoningen (bij een tweeling!)
Mijn advies is twee pakken. Deze luiers gaan van 2-5 kg ongeveer. In het begin verschoon je nog behoorlijk vaak luiertjes, maar je kindje groeit ook heel hard. Voorkom dus dat je teveel pakken maat 2 vooraf aanschaft, want het is zonde als je ermee blijft zitten.
Ons advies is om ongeveer 2 pakken luiers in maat 1 te kopen. Zo weet je zeker dat je voldoende hebt. Tegen die tijd dat je pak bijna op is, kan je zelf beslissen of je nog een pak new born luiers erbij koopt of overstapt op een grotere maat luiers.
Ga er vanuit dat je per dag (vooral in het begin!) circa 8 tot 10 keer moet verschonen. Dat is ook logisch als je bedenkt dat jouw kleintje iedere 3 uur te eten krijgt. Als je dan berekent hoeveel luiers je nodig hebt in de eerste week na je bevalling, reken dan op circa 10 luiers x 7 dagen = 70 luiers per week!
Maat 1. Maat 1 wordt ook wel New Born genoemd. Deze maat is geschikt voor baby's van 2 tot 5 kilo. Dat is vanaf de geboorte tot het moment dat je baby zo'n 3 maanden oud is.
Voor luiers betaal je volgens het Nibud gemiddeld € 35-, per maand. En goed om te weten: een extra persoon per huishouden zorgt ook voor een hogere water- en energierekening.
Hoe vaak je een luier moet verschonen verschilt per baby. Ook hangt het af van hoe oud je baby is. Een pasgeborenen moet gemiddeld tussen de 8 en 10 keer op een dag verschoond worden. Daarintegen moet een wat oudere baby ongeveer 4 tot 6 keer per dag verschoond worden.
In het begin moet je de luier het vaakst verversen. Bij een baby van 0 tot 6 maanden moet je namelijk de luier zo'n 8 keer per dag verschonen. Dit komt uit op zo'n 1.450 luiers in de eerste zes maanden nadat jouw kleintje geboren is. Vanaf dan kan je het aantal luiers per dag verlagen naar gemiddeld 6 luiers per dag.
Eén poepluier per dag met gemiddeld 7 doekjes en 3 plasluiers is per dag gemiddeld 10 doekjes. Per maand zijn dat 300 doekjes. Voor negen maanden kom je uit op 2.700 billendoekjes.
Als je baby tijdens de nacht plast of poept dan is Baby Dry een uitstekende optie, omdat deze luier je kindje goed droog houdt en hij/zij tot de ochtend door kan slapen. De Premium Protection is een meer ademende luier, waardoor hij zeer geschikt is voor overdag.
in het begin kom je zeker aan 8 pampers per dag, na enkele maanden is dat mss iets minder (6) maar hangt er ook van af hoeveel kans je hebt om te verversen (vb op verplaatsing of zo). Idd niet teveel 1 en 2 kopen. Dat dragen ze niet lang.
Pampers luiers zijn veruit de beste. De allerbeste luier is de Active Fit met een 8 op het rapport. De tweede plaats wordt ook door een Pampers luier ingenomen, namelijk de Premium Protection die een 7,8 mag bijschrijven op het rapport. De Beste Koop is de huismerkluier van Superunie, Bumblies.
De meeste baby's die geboren worden na een normale zwangerschapsduur van negen maanden wegen tussen de 2500 en 4500 gram. Het gemiddelde daarvan is 3500 gram.
Verschonen als het echt nodig is
Verschoon 's nachts alleen als het echt nodig is. Heeft je baby een kwetsbare huid en luieruitslag, dan is dat wel een reden om ook 's nachts een schone luier te geven. In de warme zomermaanden hebben baby's sneller geïrriteerde billetjes. Ook dan is vaker verschonen fijn.
Ververs de luier bij elke voeding - zowel overdag als 's nachts - en zeker na iedere ontlasting. Maak de billetjes schoon met water en een zeep of waslotion voor baby's bij zichtbaar vuil. Droog de billetjes goed af, maar wrijf niet te hard.
Controleer of de luier niet te strak zit. Dit kan je zien door te kijken of je wijsvinger ongeveer er tussen past als speling. De luier is verschoond en de nieuwe luier zit goed. Tijd om de kleren weer aan te doen!
Het Centraal Bureau voor de statistiek (CBS)houdt bij hoeveel ouders gemiddeld aan hun kind uitgeven: Eén kind kost gemiddeld 17% van het besteedbaar (gezins)inkomen. Twee kinderen kosten gemiddeld 26% van het inkomen, drie kinderen 33% en vier kinderen 40%.
Voor een tweeoudergezin kost één kind gemiddeld 15 procent van het besteedbaar inkomen, berekent het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Twee kinderen kosten gemiddeld 25 procent van het inkomen, drie kinderen 29 procent en vier kinderen 35 procent.
Luiers - Bij een baby heb je (gemiddeld) zo'n 6 luiers per dag nodig, dus 180 per maand en 2160 in één jaar. Als je een huismerk neemt, bijvoorbeeld van de Kruidvat, heb je 68 luiers voor zo'n €10,00. Dus: 32 pakken keer 10,00 = 320 euro aan luiers voor één jaar.