Wanneer wordt gewerkt met de traditionele laser heeft het verwijderen van een 'amateur' tatoeage gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig en een professioneel geplaatste tatoeage 8 tot 15 laserbehandelingen.
Een laserbehandeling om je tattoo te verwijderen is veilig, zeker wanneer er gebruik gemaakt wordt van de Picolaser. Het is wel belangrijk dat hiervoor hoogwaardige laserapparatuur wordt gebruikt, ga daarom altijd naar een geregistreerde huidtherapeut.
Een tatoeage kan verwijderd worden middels een laserbehandeling of operatief. Bij een operatieve behandeling blijft er altijd een litteken over. Bij een laserbehandeling door Het Lasercentrum kan de tatoeage geheel verwijderd worden zonder dat er een litteken achterblijft.
Amateuristisch geplaatste tattoos zijn gemiddeld binnen 2 tot 5 behandelingen weg, professioneel geplaatste tattoos zijn in gemiddeld 6 tot 10 behandelingen weg. Tattoos in de kleuren groen, blauw en paars zijn in sommige gevallen niet volledig verwijderbaar.
In de regel duurt het verwijderen van een tatoeage niet lang (40 seconden bij een tatoeage ter grootte van een pinpasje). Erg grote tatoeages behandelen we meestal in delen. Tussen de behandelingen zit ongeveer 8 weken. Deze tijd heeft het lichaam nodig om de inktdeeltjes af te voeren.
Is tattoo weglaseren pijnlijk? De behandeling kan gevoelig of zelfs pijnlijk zijn, de ervaring verschilt van persoon tot persoon. Het voelt aan alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid aanslaat of als korte speldenprikjes in uw huid. De napijn is echter kortdurend, maximaal een kwartier.
Door onze adviezen op het gebied van nazorg op te volgen, zal de hersteltijd van je huid kort zijn en zal je weinig last hebben na je laserbehandeling. Is jouw huid na enkele weken weer geheel hersteld? Dan kan je zonder problemen een nieuwe tattoo laten plaatsen op de plek waar jouw oude tattoo zat.
Wanneer wordt gewerkt met de traditionele laser heeft het verwijderen van een 'amateur' tatoeage gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig en een professioneel geplaatste tatoeage 8 tot 15 laserbehandelingen.
Douchen na je laserbehandeling
Geen zorgen, je mag na je laserbehandeling gewoon douchen. Zorg er wel voor dat de douche niet te heet is, zodat een heftige huidreactie wordt voorkomen. Daarnaast raden we je aan om een wasgel te gebruiken die antibacterieel werkt.
Volgens onderzoek van Advanced Detmatology onder 600 mensen met een tattoo blijkt dat 78 procent van de mensen er spijt van heeft. Opvallend is dat 75 procent van de mensen met spijt niet langer dan een paar uur heeft nagedacht over het zetten van een tattoo. 91 procent heeft de tattoo laten zetten rond hun twintigste.
Wanneer de huid is genezen, kan een net gezette tatoeage direct worden verwijderd. Vaak betekent dit dat het verwijderen al na enkele dagen mogelijk is. U dient er wel rekening mee te houden dat een nieuwe tattoo in de regel meer werk vereist wanneer u deze wilt laten verwijderen.
Voor en na de behandeling
Deze bevat een herstellende crème om de huid sneller te genezen en kompressen voor op de tattoo. De kompressen en crème moet je tot 10 dagen na de behandeling aanbrengen. Vermijd de zon en UV-Straling maximaal. Geen sauna en niet zwemmen.
Kankerverwekkende stoffen
In tatoeage inkt kunnen PAKs of aromatische amines zitten als vervuiling. PAKs en aromatische amines zijn kankerverwekkend. De kans dat je kanker krijgt door de vervuiling in tatoeage inkt is klein, maar niet verwaarloosbaar. Het risico.
De buitenste laag bestaat uit dode, sterk afgeplatte cellen die zorgen voor extra bescherming. Onder deze moeilijk doordringbare laag huid wordt de tattoo gezet. Wanneer de inkt de lederhuid bereikt, gebeurt er iets geks. Je lichaam schrikt van de onbekende stof en wil het eigenlijk meteen zoveel mogelijk afvoeren.
Wonden kunnen oppervlakkig blijven, maar abces-vorming en gangreen komen ook voor. Het kan zelfs sepsis, oftewel bloedvergiftiging, veroorzaken of een ontsteking aan het hart. Daarnaast kun je door het zetten van een tatoeage ook herpes, hepatitis B, hepatitis C of zelfs HIV oplopen.
twee dagen na de behandeling mag u het behandelde gebied niet irriteren, bijvoorbeeld door te krabben. gebruik minstens gedurende 2 weken na de behandeling zonbeschermingcreme als bescherming voor de huid. u mag minstens 2 weken na de laserbehandeling niet zonnebaden (ook niet onder de zonnebank)
In tegenstelling tot de bovenarm zitten er in de onderarm geen spieren, waardoor de huid dichter op het bot ligt. Deze kan hierdoor gevoeliger zijn om te laten tatoeëren. Iedereen ervaart het tatoeëren echter anders. De een voelt nauwelijks iets, terwijl een ander zich wat flauw kan gaan voelen.
Als je de tattoo te weinig of helemaal niet insmeert, kan de huid uitdrogen met als gevolg een minder mooi blijvend resultaat van je tatoeage. Hierdoor kunnen er invloeden van buitenaf in de huid komen. Denk bijvoorbeeld aan pluisjes van je trui, stof en dergelijke.
Minder behandelingen nodig
De PicoWay laser beschikt over de beste techniek om een tatoeage te verwijderen, hierdoor kan een tatoeage in tegenstelling tot andere (pico)lasers veel sneller worden verwijderd.
Door blootstelling aan de zon, gewichtstoename, verslapping van de huid en wrijving vervaagt je tattoo nou eenmaal. Toch gaat dit op de ene plek sneller, dan op de andere. Hieronder lees je op welke plekken jouw plaatje het snelst verdwijnt.
Tijdens het verwijderen van je tattoo wordt er door de laser een lichtbundel gericht op je tatoeage. Deze lichtbundel wordt geabsorbeerd door de inkt van je tattoo in de huidlaag. Door de energie van de laser valt de inkt van je tattoo in kleine deeltjes uiteen en wordt het door het lichaam afgevoerd als afvalstoffen.
Of je een tattoo volledig kan laten verwijderen is afhankelijk van meerdere factoren. De kleur, grootte, diepte in de huid en soort inkt van je tattoo bijvoorbeeld. Het is mogelijk om een tattoo zo te behandelen dat deze compleet niet meer zichtbaar is. Of er blijft een hele vage tekening van je tattoo over.
Een laserbehandeling is de enige methode waarvan klinisch bewezen is dat het tatoeages laat vervagen. Tijdens de behandeling gebruikt een speciaal opgeleide professional geconcentreerde lichtbundels om de inkt die diep in de huid zit af te breken.
De laserpuls kan een gevoel geven die te vergelijken is met een heel licht prikje of zoals er een elastiekje tegen uw huid wordt geschoten. Dit gevoel is heel erg kort en verdwijnt zeer snel. De behandeling is meestal goed te verdragen en veel van onze cliënten ervaren helemaal geen pijn.